SEC för att ge klarhet om token distribution, kryptobaserade ETP: er

Av | juni 18, 2021


SEC för att ge klarhet om token distribution, kryptobaserade ETP: er - Hester Peirce 101
Källa: En skärmdump, Youtube / CNBC Television

Många branschobservatörer förväntar sig US Securities and Exchange Commission (SEC) för att skärpa sitt reglerande grepp om kryptoassets, men flytten kan också ge mer tydlighet på marknaderna, enligt Hester Peirce, en av de fem SEC-kommissionärerna.

“När det gäller vad vi ska göra på SEC hoppas jag att vi kan ge klarhet på några få områden”, sa Peirce till Bloomberg TV.

“En skulle vara: Jag har lagt ut en token safe harbour för att ge lite tydlighet kring händelser för token distribution. Jag tror att vi måste godkänna en börshandlad produkt [ETP] baserat på bitcoin, och uppriktigt sagt har vi också fått nya applikationer baserade på ethereum, säger hon.

ETP: er skulle spåra priserna på kryptoassets och tillåta investeringar i sådana tillgångar utan att äga dem.

På tal om en symbolsk säker hamn hänvisade tillsynsmyndigheten till sitt initiativ från april förra året, släppandet av en uppdaterad version av förslaget om symbolisk säker hamn som syftar till att göra det möjligt för kryptoföretag att erbjuda tokens under initiala mynterbjudanden (ICO) i enlighet med SEC: s regler.

“Och då måste vi ge klarhet i vårdnaden för reglerade enheter, så för mäklare och investeringsrådgivare”, sade hon.

Med hänvisning till det tillvägagångssätt som Gary Gensler antog, SEC: s ordförande som utsågs till sitt kontor i april förra året, sade Peirce att han “redan har varit ganska frispråkig om att vilja ha en viss tillsyn över spotmarknaderna, oavsett om det är SEC eller en annan federal myndighet.”

Mer tydlig reglering kan också komma in i SECs långvariga rad med blockchainföretaget Krusning över tillsynsmyndighetens påstående att det Ripple-anslutna XRP-myntet är en oregistrerad säkerhet, enligt kommissionären.

“Det är något som jag också igen har försökt att vi ska vara lite mer exakta”, sa Peirce. “När vi tänker på en kryptoasset … som en säkerhet, säger vi att den säljs som en del av ett investeringsavtal. [but] det betyder inte att tillgången själv nödvändigtvis måste vara en säkerhet, det betyder att den såldes som en säkerhet. ”

Under de senaste månaderna har Peirce också uttryckt motstånd mot försök från sina andra tillsynsmyndigheter, inklusive Gensler, att genomdriva strikt reglering av kryptoassets istället för att främja självreglering, varnar detta för att hindra innovation.

Men som rapporterats nyligen släppte US SEC sin regleringsagenda för våren och sommaren, och den inkluderar inte kryptorelaterade frågor.

Under tiden, i ett tecken på oenighet med den nuvarande regleringsmetoden, Fred Ehrsam, medgrundare av kryptoutbyte Coinbase, menade att “krypto är en nyanserad fråga, och det är möjligt att USA får krypto fel.”

”Du har många tillsynsmyndigheter vars uppgift det är att minska riskerna och hålla oss alla säkra, och det är mycket passande. Samtidigt tror jag att krypto är nästa Internetstorleksmöjligheter för USA, säger Ehrsam till Bloomberg TV.

____

Läs mer:
– Kryptoindustrins lobbykraft växer när tidigare tjänstemän byter sida
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem

– SEC-kommissionsledamot orolig stram reglering skulle kunna hindra kryptoinnovation
– ‘Knives Coming Out’ när Cryptoverse svarar på BTC FUD av den amerikanska senatorn

– En annan amerikansk regulator vill att byråer ska gå i händer för att reglera krypto
– Ex-US Regulator: Rädslan för reglering som undertrycker krypto har gått bortSource link