Se upp Bitcoin, här kommer Altcoin-armén

Av | juni 14, 2021


Friskrivningsklausul: Avsnittet Industry Talk innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

Bitcoin

Det kan absolut inte förnekas att kryptomarknaden har varit på en absolut tår under de senaste tolv udda månaderna, vilket framgår av det faktum att mellan början och maj i år bara börsvärdet för detta utrymme steg från cirka 750 miljarder USD till hela 2,5 biljoner USD, vilket visar en tillväxt på nästan 350%. Under den här tiden sköt värdet av de flesta kryptor i topp-25 upp betydligt, med Bitcoin toppade sin körning till galna 65.000 USD.

Med detta sagt bör det påpekas när saker och ting står, Bitcoin handlas till drygt 38 000 USD och uppvisar därför tåliga vinster på bara 30%. På baksidan, sedan början av året, har premier altcoin Ethereum, det ekosystem som för närvarande rymmer de flesta DeFi-appar som finns idag, kunnat få in vinster i överskott på 230%. Och detta efter att altcoin nyligen sjönk lite under 40% av sitt värde under de senaste 30 dagarna.

Därför är det självklart att när vi går in i en alltmer decentraliserad framtid kommer alltmer altcoin att fortsätta att samla vanliga dragkrafter. Sedan början av 2021 har till exempel Bitcoins dominansindex (DI) – vilket betyder valutaens totala marknadsandel inom den digitala tillgångssektorn – minskat stadigt och sjönk från över 70% i januari till dess nuvarande nivåer cirka 45%.

Kommer Bitcoin att förbli bara en värdebutik?

Under åren har Bitcoin till synes antagit manteln att vara reservvalutan för det digitala tillgångsuniverset. Men om man skulle titta på BTC: s ursprungliga vitbok som Satoshi Nakamoto släppte för mer än ett decennium tillbaka, utformades tillgången främst som ett betalningssystem, vilket gör det möjligt för användare att underlätta peer-to-peer-transaktioner sömlöst.

Och medan varianter som Dash, Bitcoin Cash, Litecoin alla har försökt att finjustera och optimera det ursprungliga Bitcoin-protokollet, har valutan i stort sett inte varit särskilt effektiv när det gäller att underlätta små betalningar. Å andra sidan, med det utbredda erkännandet och antagandet av Ethereum och dess infödda smarta kontraktsfunktioner, har en till synes ny värld av möjligheter öppnats inte bara när det gäller överföringsprocesser utan även bank, fastigheter, hantering av försörjningskedjan och mycket mer.

Om ämnet Ben Caselin, chef för forskning och strategi för AAX, Pekat ut att alt-tokens, stablecoins, tokenized assets, governance tokens, exchange tokens, NFTs är bara några av de erbjudanden som har blivit tillgängliga för massorna som ett resultat av altcoinboomen och tillägger:

“Med framväxten av Decentralized Finance (DeFi) har vi sett en oöverträffad demokratisering av finansiell innovation och förmåga samt ökad tillgång till den annars ogenomskinliga penningvärlden.”

AAX är världens första kryptovalutautbyte som drivs av LSEG Technology Millennium Exchangesom, som vissa kanske kommer ihåg, är samma matchande motor som driver London Stock Exchange. Dessutom, AAX gör det möjligt för användare att köpa över 50 kryptovalutapar samt använda eviga terminskontrakt för Bitcoin, Ether samt större DeFi-tokens – med ett 100x hävstångsalternativ.

Teknisk innovation kommer att driva alt-marknaden

Nyligen Elon Musk backtracked om företagets beslut att tillåta kunder att köpa Teslas olika bilerbjudanden med Bitcoin, vilket resulterade i att diskussioner kring valutans negativa miljöpåverkan återigen kom i framkant. Till exempel använder Bitcoin för närvarande en konsensusalgoritm kallad ‘Proof of Work (PoW)’ som kräver att användare har mycket specialiserad hårdvara för att utföra komplexa och energiintensiva beräkningsarbeten.

Å andra sidan använder många altcoins – inklusive ETH, DOT, ADA – alternativa mekanismer som Proof-of-Stake (PoS), Delegated Proof of Stake (DPoS), Proof of Importance (PoI), etc för att minimera deras energiförbrukningsnivåer samt öka deras incitament. Som ett resultat tror vissa experter att allt fler altcoinbaserade innovationer fortsätter att dyka upp från detta utrymme, kan Bitcoin börja glida in i relativt dunkelhet.

Med detta sagt är det viktigt att inse varför BTC har kunnat överleva och behålla sin dominans även efter så många år. Valutan har varit den obestridda förstahandlaren inom detta utrymme och det finns bara en handfull altcoins från de tidiga dagarna som kan göra ett liknande krav – vilket framgår av det faktum att dess nuvarande kapitalisering ligger runt 800 miljoner USD.Source link