” Scaling Coming to Ethereum in March ”, Optimism tillkännager Mainnet Launch


'' Scaling Coming to Ethereum in March '', Optimism tillkännager Mainnet Launch 101
Källa: Adobe / niphon

Ethereum (ETH) fans firar nyheten om att Ethereum skalningslösning, Optimism, är nu inställt på att starta på nätverkets mainnet nästa månad, före schemat. Men vad betyder detta både för Ethereum och dess användare?

“Mainnet i mars. Skalning kommer till Ethereum,” kommenterade SetProtocol produktmarknadschef Anthony Sassano om det senaste tillkännagivandet från Optimism: teamet har sagt att de kommer att lansera godtycklig kontraktdistribution på mainnet i mars istället för ett offentligt testnät, med detaljer att följa.

Så vad är det stora problemet? Layer 1 (L1) är basprotokollet (Ethereum blockchain), medan Layer 2 (L2) är något protokoll som byggs ovanpå Ethereum. Optimism är en L2-skalningslösning, som gör det möjligt för Ethereum-mainnet att vara “tyngd” från det stora antalet transaktioner som den har att bearbeta. Den använder optimistiska samlingar för att uppnå lägre avgifter och latens, samt större genomströmning jämfört med Ethereum L1 ensam. Teamet bakom Optimism finansierades av riskkapitalföretaget a16z (Andreessen Horowitz) tillbaka i november – en omgång som möjliggjorde de senaste Optimism-anställningarna och med dem, påskyndad tidslinje, laget sa.

“Jag är inte säker på om folk inser hur stor en affär det här är. Att flytta från L1 Ethereum till optimistiska samlingar är som att gå från uppringt till bredband”, argumenterade Redditor frank__costello och tillade att L2-lösningar sannolikt kommer att ha större inverkan på slutanvändaren än Ethereum 2.0. “Inga fler galna gasavgifter, inte längre vänta på att transaktioner ska brytas.”

Dessutom, till skillnad från de redan befintliga L2-lösningarna, varav några är sidokedjor för Ethereum, använder vissa statliga kanaler antingen centraliseringsfrågor eller inte kan skala smarta kontrakt, optimism använder samlade, mycket berömd av Ethereums grundare Vitalik Buterin. Han sa att “att samlade kommer att vara det dominerande skalningsparadigmet i minst ett par år”, och föreslår “samlingar på toppen av skärning” för ETH 2.0.

Sammanställning är en skalningsteknik som håller transaktionsdata i kedjan i komprimerad form, med beräkningen tryckt utanför kedjan, vilket lämnar beräkningen, såsom signaturverifiering, utförande av kontrakt, exekvering av noll kunskap (ZK) och andra, till verifieras i en ZK-samlad eller optimistisk samlad uppdatering. Dessa skulle teoretiskt tillåta fler transaktioner per sekund (TPS) – tusentals jämfört med nuvarande tiotal. När fas 1 i ETH 2.0 har införts kommer antalet att nå så högt som 100 000 TPS, föreslog Buterin.

Det uppskattas att befintliga dapps på Ethereum helt enkelt kan kopiera / klistra in sin kod till Optimism och migrera till den från och med mars, medan Coinbase plånboken erbjöd redan support för lösningen.

Dessutom beskrev a16z Optimism som “en förlängning av Ethereum, [with] anslutning till Ethereums utvecklingsparadigmer, [which] resulterar i en mycket enkel övergång för utvecklare, plånböcker och användare. “

Ethereum-supportrar är också argumenterar att detta betyder död för ett antal andra kedjor, där Binance Smart Chain, Polkadot (DOT), Avalanche (AVAX) och Solana (SOL) är några få. Andra Lagt till att det är tävlingen, som Cardano (ADA), som har påskyndat Ethereum-skalning.

Och när detta utvecklades ser Ethereums kärnutvecklare den 15 april som datum för den kommande hårda gaffeln i Berlin. Denna uppgradering omfattar fem Ethereum Improvement Proposals (EIP), inklusive uppdateringar av gaskostnadseffektivitet och Ethereum Virtual Machine (EVM). Det första testnätet i serien förväntas gaffla under första halvan av mars.

I skrivande stund (12:57 UTC) handlar ETH för 1636 USD och sjunker med 4% på en dag och 11,5% på en vecka. Det ökade med 23% på en månad och 516% på ett år.
____
Läs mer:
– För dyrt Ethereum driver DeFi-användare bort och driver BNB-rally
– Solana grundare om kritiska deFi-utmaningar och hur man fixar dem
– Ethereum Miners accepterar sannolikt EIP-1559 aktivering – analytiker
– EIP-1559 kommer inte att sänka höga Ethereum-avgifter på egen hand – professor
– Vad finns i butiken för Ethereum 2021?

Source link