Saxo Bank har ett nytt Crypto-erbjudande, Ripple får ny partner + fler nyheter

Av | maj 19, 2021


Saxo Bank har ett nytt Crypto-erbjudande, Ripple får ny partner + fler nyheter 101
Källa: Adobe / Ralf

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
___

Investeringar nyheter

 • Onlinehandel och investeringsbolag Saxo Bank har lanserat ett kryptoerbjudande som gör det möjligt för kunder att handla bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och litecoin (LTC) mot EUR, USD och JPY från ett enda marginkonto utan att behöva underhålla en kryptoplånbok, enligt en e-postpress släpp. På grund av instrumentens volatila natur kan privatkunder handla med 2: 1-hävstång och professionella kunder med 3: 1-hävstång. Crypto-produkter är endast tillgängliga för kunder i Storbritannien som är kvalificerade för ett professionellt konto. Saxo Bank sa att kunderna redan har tillgång till 40 olika kryptovalutaspårare och ETN-nummer, som hittills i år har sett handelsvolymer som överstiger omsättningen för hela året 2020 – ett år då volymerna ökade med 130%.
 • Decentraliserat Ethereum-utbyte DeversiFi sa att den har höjt 5 miljoner USD i en finansieringsrunda som leds av ett alternativt värdepappersföretag ParaFi. Detta belopp består av 12,5% av deras DVF-tokens till “långsiktiga supportrar”, och medlen kommer att användas för att ombord på nya teammedlemmar och utöka verksamheten.
 • Kryptomäklare GlobalBlock har meddelat köpet av blockchain-teknikföretaget Helix-applikationer, med förbehåll för myndighetsgodkännande, till ett pris på 32 miljoner GBP (45 miljoner USD). Helix kommer att byta namn och tillhandahålla tjänster för handel med digitala tillgångar via GlobalBlocks egen plattform, enligt det mailade pressmeddelandet.

Regulationsnyheter

 • Michael Hsu, den nya skådespelaren för USA: s kontor för valutaövervakaren (OCC), kommer att titta närmare på kryptorelaterad vägledning utgiven av sin föregångare. Medan han sa att han skulle “hålla ett öppet sinne”, tillade han också, “Jag är fast besluten att se till att OCC-övervakade banker fungerar på ett säkert och sundt sätt, tillgodoser kreditbehovet i sina samhällen, behandlar alla kunder rättvist följa lagar och förordningar. ”
 • Brian Armstrong, VD för Coinbase, sa han lobbyar amerikanska lagstiftare för att “skapa relationer och hjälpa till att svara på frågor om krypto.”
 • Detaljer har framkommit om det sydkoreanska största oppositionspartiets nya kryptotask. Arbetsgruppen är Folkmaktpartiets hjärnbarn, som hoppas få ut det regerande demokratiska partiet vid nästa års allmänna val, och är inställd på att göra kryptopolitiken till en stor del av sitt manifest. Per TV Chosun är arbetsgruppens första möte planerad till fredag ​​denna vecka och gruppen består av minst sex parlamentsledamöter, inklusive Yoon Chang-hyun, den tidigare ordföranden för Korea Institute of Finance, en viktig ekonomisk tankesmedja, och Lee Young, en kryptografiexpert.
 • Det ryska parlamentet, statsduman, har röstat för ett lagförslag som kräver att kandidater i valet ska avslöja sina kryptoinkomster under de tre åren före deras kandidatur. Per Prime godkände ett nytt lagförslag sin första behandling i huset. Det kommer nu att återvända till kommittéfasen innan det ställs inför en andra avgörande läsning. Men i sin nuvarande form syftar lagförslaget till att tvinga alla kandidater som deltar i ryska val att informera om sina egna utgifter, deras makars och de som bärs i barnens namn (om deras barn är yngre än 18) i transaktioner som involverar förvärvet. av “digitala valutor.”

Gruvnyheter

 • Noterad kryptominer Riot Blockchain sa att det ökade gruvintäkterna med 881% till 23,2 miljoner USD under första kvartalet i år. Det gjorde också ett “rekordnetto” på USD 7,5 miljoner, jämfört med en nettoförlust på 4,3 miljoner USD under första kvartalet 2020.

Antagande nyheter

 • Blockchain-baserad digital betalningsplattform Krusning har meddelat ett partnerskap med National Bank of Egypt, som kommer att
  anslut dem till UAE-baserade finansiella tjänsteleverantörer LuLu International Exchange för att behandla gränsöverskridande betalningar mellan UAE och Egypten. Egypten har en stor diaspora i Förenade Arabemiraten som utgjorde 24 USD i överföringar till Egypten enbart 2020, och detta partnerskap kommer att tjäna till att underlätta friktionen mellan de två, tillade de.
 • Decentraliserad marknadsplats Maple Finance har lanserat sin första utlåningspool på 17 miljoner USD, med nio låntagare som inkluderar sådana Alameda Research, Framework Labs, Wintermuteoch Amber Groupdär varje lån är begränsat till 2 miljoner USD. De initiala institutionella långivarna inkluderade Blockchain.com och Myntandelarsa de.

Utbyter nyheter

 • Spaniens Criptan kryptobörsen har gått ihop med Mastercard att utfärda ett nytt kryptodrivet kort, rapporterade El Pais. Börsen sa att dess kort skulle tillåta kunder att betala i BTC, ETH eller LTC var som helst i Spanien där Mastercard accepteras. Huvudet av Mastercard Spanien citerades: ”Ur vårt perspektiv vill vi göra det lättare för kunderna att välja hur de gör betalningar. Det finns ett växande intresse för kryptoassets. ”
 • Coinbase lanserar sin egen medieverksamhet, rapporterade Axios. Idén verkar fortfarande vara i ett tidigt skede, och innehållet skulle riktas både till privatpersoner och till institutionella investerare, för att locka fler kunder till plattformen.

Karriär nyheter

 • Företaget för finansiella tjänster för digital tillgång BitGo har meddelat att Cassandra “Cassie” Lentchner har utsetts till Chief Operating Officer (COO) för företaget. Lentchner arbetade på BitLicense och övervakade godkännandet av lagstiftningen när han fungerade som biträdande övervakningsansvarig för New York Department of Finance Services (NYDFS).

Marknadsföringsnyheter

 • Berlinbaserad kryptobank Bitwala har omvandlats till Nurioch lanserade en omdesignad webb- och mobilapp, meddelade företaget. Detta är en del av deras utvecklings- och tillväxtstrategi, där ”mobil- och webbappen har redesignats för att tilltala en bredare publik och skapa en grund för lanseringen av ytterligare innovativa produkter inom en snar framtid”, sa de.

Source link