Satoshi eller Bitcoin? Novogratz Reignites BTC-marknadsföringsdebatt

Av | maj 10, 2021


Satoshi eller Bitcoin?  Novogratz Reignites BTC-marknadsföringsdebatt 101
Källa: Adobe / joshua

Diskussionerna om att öka marknadsföringen av satoshis (sats), eller den minsta enheten bitcoin (BTC), istället för BTC själv, återuppstod, men det gör också oppositionen mot idén.

“Det är dags att byta till Satoshis. Alltför många säger till mig för 58 000 USD BTC för dyrt,” argumenterade Galaxy Digital VD Mike Novogratz och frågade vilket utbyte som skulle vara först att citera i sats.

Många branschaktörer uttryckte sitt stöd och motstånd mot detta. Bland dessa diskuteras begreppet enhetsförskjutning (köpare som är mer lockade att köpa en hel enhet av en krypto än en bråkdel av den) som en mycket kraftfull.

Andra argumenterar för att citat i sats skulle på något sätt vara “billigare” bitcoin, men att det också kan leda till ett prisfall, medan vissa menade att bitcoins höga pris lockar stora institutionella investerare.

Andra diskussioner inkluderar preferensen för att använda bitar istället för sats.

Den allmänna enhetsstrukturen för bitcoin har BTC 1 motsvarande 1 000 millibitcoins (mBTC), 1 000 000 mikrobitcoins (μBTC) eller 100 000 000 satoshier. Så ja, objektivt kan det bli förvirrande för potentiella nykomlingar.

Eftersom att äga en bitcoin allt längre från räckvidden för bara din genomsnittliga Jane och Joe, tittar de på billigare mynt och finner att ethereum (ETH) är billigare än BTC, och det rally också, men ethereum classic (ETC) är billigare än ETH, men dogecoin (DOGE) är billigare än alla dessa – och mönstret fortsätter. (Läs mer: Penny Altcoins Rally medan TikTokers & Co går på en pumpande tur

“Dessa möten uppmanar enskilda investerare att rikta sin uppmärksamhet mot nyare kryptovalutor som DigiByte, VeChain och SafeMoon i jakten på billigare alternativ som kan vara nästa till höjd,” noterade Wall Street Journal.

‘Satoshi’ -diskussionen är inte precis ny, och den har leds från olika vinklar genom åren och drivits ytterligare under de senaste månaderna av björnens återkomst och institutionella inträde.

I slutet av april i år, Myntcenter Kommunikationsdirektör Neeraj Agrawal frågade: “har någon provat att marknadsföra sats som nästa bitcoin”.

Och de mindre enheterna har också tweetats mycket tidigare.

Som rapporterad i december förra året, Adam Back – VD för blockchain-teknikföretaget Blockstream, en ledande kryptograf, och uppfinnaren av hashcash, som används i Bitcoin-gruvprocessen – hävdade att det var dags att säga farväl till sats.

“Bitcoin är för dyrt, men sats är för många, låter billigt och förvirrande”, sa Back och gynnade istället delningen av bitcoin med 1m enheter.

Vid 10:29 UTC handlar BTC till 58 020 USD och är nästan oförändrad på en dag. Priset stiger med 2,6% på en vecka och är oförändrat på en månad.
____
Läs mer:
– Dogecoin behöver 3 villkor uppfyllda för att gå längre än 1 USD
– Om historien rimmar kan ETH slå 19K USD; Nackdelen är starkare än BTC

– Hur bra har Bitcoin presterat som ett PR-projekt?
– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?

Source link