Samsung, Shinhan Card Workers slutar jobb efter att ha gjort Crypto Fortunes ‘

Av | april 22, 2021


Samsung, Shinhan Card Workers slutar jobb efter att ha gjort Crypto Fortunes '101
Källa: Adobe / S_E

De sydkoreanska vanliga medierna har hittat ett nytt ämne du jour – krypto. Och alla dagens stora tidningar bar rapporter om kryptofeber 2.0, en våg av investeringar som har sett bitcoin (BTC) och altcoin-köp gå igenom taket och förmörkade till och med situationen i slutet av 2017 och början av 2018, när media rapporterade om alla från tonåringar till icke-sköterskor som investerar sina fickpengar och pensioner på poletter.

Men kryptofeber 2.0 verkar vara en allt mer hektisk affär. Regeringen har fördubblat sina hot mot att “slå till” mot en “överhettad” industri – och har siktat på att individer riktar sig mot snabba vinster genom att utnyttja kimchi-premien med nya bankåtgärder, liksom kryptobedrägerier och marknadsförare på flera nivåer som driver krypto -smakade bedrägerier.

Per Seoul Kyungjae är det regerande demokratiska partiet det senaste som lägger till sin röst i kören av politiska beslutsfattare och tillsynsmyndigheter som lovar att “slå till” branschen.

Men den här gången flyttar även medelklasserna in på kryptoköpsåtgärden. TV-nätverket JTBC sände en videorapport med intervjuer och vittnesmål med anställda på några av landets största företag – kortjätten Shinhan-kort och Samsung – som sa att de hade avslutat sina jobb efter att ha gjort stora pengar på kryptoinvesteringar.

Den före detta Shinhan-anställd uppgav att han tjänade cirka 2,7 miljoner USD genom att effektivt sätta in alla sina livssparande – plus lån – på kryptotransaktioner. Han lämnade sitt jobb förra månaden.

Den tidigare Samsung-medarbetaren väckte dock uppmärksamhet när han gick online och hävdade att han hade lyckats sätta ihop 44 670 USD i kapital för att investera i mynt – och hade gått bort med nästan 36 miljoner USD.

En annan kontorsanställd i det livliga finansdistriktet Yeoido sa att hon hade blivit “orolig” på grund av det faktum att så många människor hon kände hade tjänat pengar på sina egna bitcoininvesteringar.

Och en tidigare LG Electronics berättade en anställd som bad att förbli namnlös Cryptonews.com att han också hade tjänat pengar på ett kollektivt kryptoköp tillsammans med kollegor. Han skämtade emellertid att även om investeringen hade hjälpt honom att samla in tillräckligt med pengar för att köpa “några stora elektriska apparater” till sitt familjehem, så var det “inte anledningen till att jag slutade jobbet!”

Den tidigare Shinhan Card-arbetaren har beslutat att bli en heltidskrypto-YouTuber sedan han lämnade sin tjänst.

Mediauttaget pekade på Coinone kryptoutbytesdata, vilket visar att över hälften av plattformens kunder är 30-49 år, med den stora majoriteten av kundbasen i 30-årsåldern.

Men Donga rapporterade att det också finns massor av åtgärder i andra änden av skalan. Uppgifter från inhemska kryptobörser, skrev tidningen, visade att 64% av de nya kryptoinvesterarna är i åldern 20-39 år. Och 1,5% av de nya investerarna är 19 år, den lagliga åldern för samtycke i landet för aktiviteter som kryptoinvesteringar.

I en annan, en separat rapport från samma tidning, fanns vittnesmål från 19- och 20-åriga investerare. En, en nybörjare på universitetet, hävdade att de hade “öppnat ett konto vid en kryptovalutabörs så snart” de fyllde 19 förra månaden och tillade

“Jag var avundsjuk på det faktum att mina seniorer och vänner på universitetet hade tjänat pengar med krypto och slutat arbeta på deltid och börjat spendera mer.”

Investeraren, efternamnet Kim, har redan investerat över 530 USD och “planerar att öka sin kryptoinvestering genom att ta lån eller låna från familjemedlemmar.”
____
Läs mer:
– Besatta amatörkryptohandlare är ‘oproportionerligt likviderade’
– ‘Alarm’ ringer som kryptohandel överträffar aktiemarknaden i Sydkorea
– Fler s koreanska utbyteskunder i nervös jakt för deras krypto
– Crypto Moms tar nu Bitcoin-köptips från sina barn
– Försäljnings- och inkomstraket vid Sydkoreas största kryptobörser
– Japanska regulatorn varnar tonåringar som snart kan köpa kryptoSource link