Salvadorian Media tar en svag vy över Brock Pierce och ‘Bitcoin Delegation’

Av | juni 21, 2021


Salvadorian Media tar en svag vy över Brock Pierce och 'Bitcoin Delegation' 101
Brock Pierce: Källa: Twitter / @ brockpierce

Salvadors media har fortsatt att reagera skeptiskt på kryptorelaterad utveckling när landet går mot bitcoin (BTC).

Ett antal internationella kryptofigurer reste till El Salvador i slutet av förra veckan, inklusive Brock Pierce, chef för Bitcoin Foundation, som twittrade – i ett inlägg som inte ledde till brist på ire från det bredare kryptosamhället – att han var “mycket hedrad att leda” en “officiell delegation av bitcoin-ambassadörer till El Salvador.”

Med en ny lag på väg har president Nayib Bukele och hans regering fortsatt sin charmoffensiva – underhöll ett antal internationella kryptospelare de senaste dagarna och dykt upp på kryptopodds.

Men även om det fanns gott om fotomöjligheter för alla var den salvadorska pressen, varav mycket verkar vara fientlig mot allt Bukele-relaterat, inte precis bländad av besöket av Pierce et al.

I en rapport från El Diario de Hoy-utgivaren ElSalvador.com valde media istället att fokusera på tidigare Pierce-kontroverser, inklusive utrotningsrelaterade bedrägeriutredningar i USA. Det påpekade också att bortsett från många foton, hade värdefulla lite när det gäller innehållet på mötena hittills avslöjats.

Medieuttaget fortsatte med att citera journalisten och författaren Andrés Oppenheimer för att tänka på att den nya bitcoin-lagen skulle kunna vara “en annan mediemanöver av Bukele”, som syftar till att “avleda allmänhetens uppmärksamhet från internationell kritik av den växande auktoritären hos hans regering.”

Oppenheimer sa att Bukeles drag “troligen skulle locka narkotikasmugglare och inte digitala investerare.”

Samma utlopp rapporterade separat att en professor i elektroteknik vid El Salvador universitet med namnet Carlos Martínez hade hävdat att landet “inte har kapacitet att klara” med ett gruvprojekt av den skala som Bukele har talat om, och att flytten “skulle höja elavgifterna för Salvadoraner.”

Martínez sa också att den energileverantör som hade till uppgift att projektet hade underfinansierats under de senaste fem åren, vilket enligt professorn betyder att en sådan operation – som är avsedd att använda geotermisk energi från en vulkan – skulle vara omöjlig att slutföra.

Det var mer nej-ordstäv i en annan stor tidning, där La Prensa Gráfica publicerade en kolumn från den inflytelserika salvadorska författaren och romanförfattaren Jacinta Escudos, som skrev att ”introduktionen av [BTC as legal tender] innebär en alltför stor investeringsrisk, både på individnivå och på nivå med de offentliga finanserna och landets reserver. ”

Hon avslutade med att fråga:

“Är det värt att riskera så mycket att göra ett sådant steg i tomrummet?”

Under tiden på Twitter har en rad utbrutits efter att Pierce den 18 juni lade upp en artikel och en förstasidesbild från en tidning vid namn Noticia på sitt flöde och hävdade att hans och “delegationens” “besök i El Salvador” hade “gjort globala nyheter. ” Han avslutade: “Vi gör historia.”

Men hans inlägg möttes med hån från många på Twitter, och vissa anklagade entreprenören för att smida eller fotografera spridningen. Andra rusade till hans försvar med Justin Newton, VD för Netki, publicera en bild av den tryckta versionen av tidningen i fråga, med Pierce, Bukele och en fysisk framställning av en bitcoin-token på förstasidan.

Newton hade hävdade han hade “plockat upp papperet” i lobbyn på sitt hotell i El Salvador.

Bitcoin-förespråkare Udi Wertheimer menade att “bitcoin twitter” hade varit “för snabb att bedöma om något de inte förstår igen eftersom det involverade en person de inte gillar.”

Sanningen i saken verkar dock vara något mer vardagligt – saker av myt-buster utredningar. Det visar sig att artikeln i fråga och tidningen verkligen är äkta.

Men publikationen är faktiskt en gratis veckotidning som är baserad i New York och täcker evenemang i hela Latinamerika – och distribueras ofta gratis till hotell i Centralamerika med ett stort antal internationella turister. Inte riktigt ett salvadoriskt mediauttag i sig eller ett “globalt” nyhetsuttag i vissa avseenden av termen – men det verkar långt ifrån falskt.
___
Läs mer:
– Riksdagsledamöternas bud om att ändra El Salvadors BTC-lagstiftning väcker frågor om stat och frihet
– Bitcoin lönar sig utan lön, bekräftar El Salvador som Adoption Worries Rise

– Förstå vad som gjorde El Salvadors president Bukele till Bitcoin
– Bitcoin Beach ger ledtrådar om El Salvadors större BTC-avsikter

– Världsbanken anklagad för okunnighet och hyckleri eftersom den vägrar att hjälpa El Salvador
– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?

Source link