Säljer Coinbase, Micro Bitcoin söndag, Revolut frigör BTC + fler nyheter

Av | april 30, 2021


Säljer Coinbase, Micro Bitcoin söndag, Revolut frigör BTC + fler nyheter 101
Källa: Adobe / grejak

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.

Investeringsnyheter

 • Interkontinentalt utbyte (ICE), operatören av New York Börsen och ägaren till Bakkt digital tillgångsplattform, har sålt sin andel på 1,4% i det nyligen Nasdaq-listad kryptoutbyte Coinbase. Per deras intäktssamtal genererade försäljningen över 1,2 miljarder USD i bruttoresultat och cirka 900 miljoner USD netto efter skatt. Ekonomichef Scott Hill sa att intäkterna användes för att minska ICE: s skuld i slutet av första kvartalet, vilket han tillade betalas snabbare än förväntat. Företaget hade rekordintäkter under första kvartalet på totalt 1,8 miljarder USD, en ökning med 4% jämfört med året innan.
 • På tal om Coinbase har börsen förnekat anklagelserna om att dess chefer sålde stora mängder av sina aktieinnehav efter bolagets notering. Blogginlägget sa att dess VD, Brian Armstrong, sålde 2% av sina innehav, och inte 71% som vissa har föreslagit. Andra namngivna chefer sålde mellan 8% och 38% av sitt totala utestående kapital, hävdade det. Coinbase-chefer och tidiga investerare sålde delar av deras totala innehav för att skapa likviditet den första dagen för handeln med Coinbase-aktier, vilket är viktigt för en direkt notering, tillade det. Att sälja innehav eller köpa ytterligare aktier kan hända på “olika punkter i framtiden.”
 • CME Futureshandel med Micro Bitcoin (BTC) börjar i början av Globex session på söndagen den 2 maj. “Dessa mindre, CME Micro Bitcoin-terminkontrakt i rätt storlek kommer att göra kryptotermishandel mer tillgänglig för handlare av alla storlekar som ger större val, flexibilitet och precision i handeln”, Brooks Dudley, globalt chef för digitala tillgångar på ED&F Man Capital Markets, sa i en e-postkommentar. Den här nya produkten erbjuder “ett kostnadseffektivt sätt för investerare att finjustera bitcoin-exponeringen och lägga mångsidighet till sina handelsstrategier.” Det bygger på styrkan och likviditeten i CME Bitcoin-terminer men är mindre i storlek och erbjuder samma fördelar som de större kontrakten till 1/50 av kontraktets storlek på en traditionell bitcoin-framtid. Det kommer att avvecklas kontant och handlas elektroniskt via Globex och OTC Clearport.
 • Från och med nästa torsdag Revolut Brittiska kunder som använder sitt Revolut Metal premium-konto får ta ut bitcoin till en annan BTC-plånbok utanför Revolut-ekosystemet, rapporterade altfi och Financial Times. Det kommer att börja i liten skala, i “beta-läge”, med uttag begränsade till 500 GBP per dag eller 1 000 GBP per månad, tillade de.
 • Business intelligence-företag MicroStrategy har meddelat finansiella resultat för första kvartalet 2021. VD Michael Saylor sa att företaget hade ett av sina starkaste operativa kvartal inom sin mjukvaruverksamhet på flera år. De totala intäkterna uppgick till 122,9 MUSD, en ökning med 10% eller en ökning med 7,6% på en icke-GAAP konstant valuta, jämfört med första kvartalet 2020. Bruttoresultatet var 100 MUSD. De samlade in mer än 1 miljard dollar i ytterligare kapital under kvartalet för att utöka sina BTC-innehav, som nu överstiger 90000 BTC (4,96 miljarder USD). “MicroStrategys första kvartalsresultat var ett tydligt exempel på att vår tvåkantiga företagsstrategi för att växa vår affärsanalysprogramvaruverksamhet och förvärva och hålla bitcoin genererar stort aktieägarvärde”, säger Saylor.
 • USA-baserad fondfond Fidelity-investeringar meddelade Sherlock, en data- och analyslösning för digitala tillgångar som hjälper institutionella investerare att navigera i digitala tillgångar genom att sammanföra datatäckning och analysverktyg. Sherlock erbjuder tillgång till grundläggande och teknisk information om utvecklingsekosystem, nätverksaktivitet, handel, sociala medier, nyheter och annan forskning om digitala tillgångar från några av de stora institutionella dataleverantörerna, samt blockchain-data och analys för att hjälpa investerare att utvärdera marknadsföra.

Utbyter nyheter

 • Hotbit sa att det “drabbades av en allvarlig cyberattack med början runt 20:00 UTC, 29 april 2021, vilket ledde till förlamning av ett antal av vissa grundläggande tjänster.” “Hotbit-teamet har stängt av alla tjänster för inspektion och restaurering omedelbart, och den totala återhämtningsperioden förväntas vara inte mindre än sju dagar”, sa de och tillade att “alla dina tillgångar är säkra och säkra.”
 • En turkisk domstol fängslades i väntan på rättegång sex misstänkta sent på torsdagen som en del av en undersökning av kryptovalutans handelsplattform Thodex, inklusive VD: s syskon, berättade en taleskvinna för åklagarmyndigheten till Reuters. Minst 83 personer arresterades under den senaste veckan. De flesta som har hållits kvar den senaste veckan har släppts, enligt rapporten. Andra, inklusive sju på torsdagen, släpptes med rättsliga kontrollåtgärder, tillade det.
 • Coinbase sa att det förvärvar skev, en institutionell datavisualiserings- och analysplattform för kryptomarknader, som nu tjänar mer än 100 kunder, inklusive One River Asset Management och Susquehanna International Group. “Genom detta förvärv förstärker Coinbase vårt åtagande att betjäna den växande institutionella marknaden”, sade börsen utan att ge några ytterligare detaljer om affären.

Skattenyheter

 • Det har skett mer kryptotema politisk stridighet i Sydkorea eftersom ledande personer i de två viktigaste politiska partierna – det regerande demokratiska partiet och oppositionens folkmaktparti – har visat upp charmen i ett försök att vinna över väljare i åldern 20-39 år. Yngre väljare har vanligtvis röstat demokrat de senaste åren, men har visat tecken på frustration över den senaste politiken. Dailian rapporterade emellertid att ledande demokratiska politiker har föreslagit att en eventuell fördröjning av kryptoskatt inte är helt borta från bordet, med en oppositions “kryptotaskforce” som kritiserar regeringen för dess hittills vägrade att vika från sina planer på att införa ett schablonbelopp 20% skatt på kryptovinster från 2022.

DeFi-nyheter

 • Dispersionsinnehav, en börsnoterad decentraliserad finansieringsfond (DeFi) som inrättats av grundarna av det börsnoterade kryptogruvsföretaget Argo Blockchain, debuterade på Londons Aquis börs tillväxtmarknad (AQSE). Aktierna handlas under tickersymbolen DEFI, säger pressmeddelandet. Företaget antogs i AQSE: s accesssegment efter en placering och prenumeration som sammanlagt tog 9 miljoner GBP (12,5 miljoner USD) och en insamling före börsintroduktionen som ökade 2,2 miljoner GBP (3 miljoner USD) före kostnader. Vid tillträde erhöll bolaget 612,5 miljoner emitterade stamaktier och värderade Dispersion Holdings till ett börsvärde på cirka 18 miljoner GBP (25 miljoner USD).
 • Omvänd ekonomistyrning har godkänt ett förslag att förvärva Tonic Finance i en affär på 1,6 miljoner USD. Medlemmarna i Inverse Finance DAO röstade på en förslag att förvärva Tonic och anställa dess grundare och ledande utvecklare Tony Snark, vilket snabbt överträffar godkännandemärket 4000. Det verkar som om inga röster var kasta mot förslaget. Inverse beskrev händelsen som “den första DAO-förvärvsrösten i kedjan i kryptos historia.”
 • Automated market makers (AMM) har katalyserat explosionen av DeFi under det senaste året, men de är belastade med problem, skrev Haseeb Qureshi, en investerare på Dragonfly Capital. Vad marknadsförare behövde var en plattform för att låta dem effektivt betjäna DeFi-orderflödet, sa Qureshi och introducerade Hashflow – ett protokoll som ansluter användare on-chain till de bästa kryptomarknadstillverkarna. Han beskriver det som en decentraliserad skuggmäklare – den förbinder användarna med “världens mest elitmarknadsförare”, vilket skapar en portal för all likviditet i centraliserad ekonomi, och gör det också billigare, hävdade han. Dragonfly medledde Hashflows fröomgång.

Gruvnyheter

 • Kirgizistan har blivit ett annat land för att bli offer för vad som verkar vara krypteringsrelaterade problem med elbrist. De senaste månaderna har de facto delstaten Abkhasien i södra Kaukasus lider av förödande kraftbrist, med strömavbrott och bränder, och polisen skyltar hem kryptogruvsoperatörer för en massiv avlopp på nätet. Och per Tazabek (via Feranga), Daniyar Akmatov, den tidigare chefen för Kirgizistans Investeringsattraktions- och skyddsmyndighet, är en ökning av kryptogruv “en av anledningarna” till ett energibortfall som har förvärrats av låga investeringar i sektorn.

Blockchain nyheter

 • Det första köpet av certifikat för förnybar energi (REC) har gjorts på en Sberbank-styrd blockchain-plattform. Per Finam gjordes transaktionen av Polyus, den största guldproducenten i Ryssland och en av världens 10 bästa tillverkare av ädelmetall. Företaget samlade in 303 460 certifikat, ett drag som det hävdar kommer att kompensera sin koldioxidproduktion under första kvartalet 2021. Plattformen är tanken på Sberbanks Sberbank Blockchain-laboratorium.

Karriär nyheter

 • Jason Somensatto, tidigare advokat vid decentraliserat utbytesprojekt 0x Labs (ZRX), är den nya fungerande direktören för LabCFTC, den US Commodity Futures Trading Commission(CFTC) forskningsteknisk forskningsavdelning, enligt tillsynsmyndighetens webbplats. Somensatto tar över efter Melissa Netram, som lämnade i början av april.

Source link