Säkerhetsföretaget utvecklar “Crypto Bunker” som skulle göra en Bond Baddie rodnad

Av | juni 2, 2021


Säkerhetsföretaget utvecklar
Källa: Adobe / Christopher Boswell

Det spanska säkerhetsföretaget Prosegur har meddelat att de har utvecklat en topphemlig “kryptobunker” – vars detaljer skulle göra en spionfilmsupervillain grön av avund.

Företaget, som först tillkännagav sitt inträde i krypto-vårdarenan i november förra året och har lanserat ett dotterbolag med namnet Prosegur Crypto, påstår sig ha “mer än 20” institutionella kunder från världen av global ekonomi på sina böcker.

Men per Expansión har säkerhetsföretaget “gått ett steg längre” och tillkännagav lanseringen av sin “första bunker för digital förvaring av kryptovalutor.” Medan världen var imponerad av de återanvända schweiziska militärvalven Xapo erbjöd sina kunder tillbaka 2017, till och med en James Bond-antagonist skulle kämpa för att överträffa det senaste Prosegur-projektet.

”Bunkerns” plats i Spanien har inte avslöjats – och inga bilder finns ännu. Men företaget hävdade att 100 säkerhetsprotokoll finns på plats i det mediauttaget beskrev som “en skyddsmiljö av militär kvalitet, utrustad med biometrisk åtkomstsäkerhet och slutna kameror” som är “helt isolerad från utsidan” med “internetanslutning ”Helt blockerad inifrån bunkeren.

Bunkeren byggdes med hjälp av ett partnerskapsavtal med det israeliska cybersäkerhetsföretaget GK8, som enligt uppgift är masterminded av den israeliska kryptosektorn och underrättelsetjänsten “veteraner” – liksom en tidigare Israels försvarsmakt general som en gång ledde militärens Intelligens om cybersäkerhet enhet.

Inuti den hemliga bunkeren genererar, lagrar och skyddar en hårdvarusäkerhetsmodul (HSM) privata nycklar, som lagras “inuti en portfölj”, med åtkomst endast “till ett mycket begränsat antal personer” som utför “helt manuell hantering av transaktioner. ”

Dessa arbetare har “begränsat åtkomsten till den information de hanterar” i ett steg som hjälper till att “undvika risk för intern stöld.”

Till råga på allt arbetar dessa arbetare utifrån vad företaget sa var ett ”säkert område” där ”det inte finns någon risk för fysiska attacker, kopiering eller stöld av [data] eller nycklar. ”

Men skulle vissa spirande 007 försöka göra ett inbrott, skulle de omedelbart hindras i sina ansträngningar, antydde företaget. Det tillade att obehörig HSM-åtkomst skyddades av felsäkert protokoll som skulle säkerställa att dess “innehåll raderas helt” i händelse av ett inbrott, även om en återställningsplan gör det möjligt att återskapa de raderade privata nycklarna i andra, säkra Prosegur valv.

Prosegur Cryptos VD Raimundo Castilla citerades som att företaget hoppas kunna bygga liknande bunkrar i Tyskland och “i Latinamerika, särskilt i Argentina och Brasilien.”

Castilla tillade:

”Vi har testat marknaden och talat till stora börser och banker som börjar komma in i kryptosektorn, liksom fonder. Utsikterna är mycket bra eftersom mottagningen är mycket positiv. ”

____

Läs mer:
– Nycklar till 10 miljarder USD i Bitcoin Locked Underground på fem kontinenter
– Spanska Regulator Green-lights Institutional Crypto Investment

– Trezor-försäljningen “Har gått genom taket” inför lanseringen av sviten
– Tysklands största bank talade samtalet, nu går det Crypto WalkSource link