Så här ser Kinas Bitcoin Mining Crackdown 2.0 ut

Av | juni 23, 2021


Så här ser Kinas Bitcoin Mining Crackdown 2.0 ut 101
Källa: Adobe / pitrs

Kinesiska krypto gruvarbetare kallar det motvilligt för en dag – med rapporter om att gruvarbetare landsomfattande stänger sin verksamhet, går offline och antingen säljer sin utrustning till reducerade priser eller flyttar utomlands.

Långsamheten i Middle Kingdom’s Crypto Crackdown 2.0 har förblindat många, även om det fanns varningsskyltar i vissa områden tidigare i år, särskilt när centrala myndigheter började ta regioner till uppgift över sina koldioxidutsläpp – med fingrarna riktade mot gruvindustrin.

Men en månad eller så efter att kinesiska medier började publicera bilder av öde gruvanläggningar i kolförbrukande områden som den inre mongoliska autonoma regionen (IMAR) verkar gruvarbetare själva lägga ut videor och bilder av sina anläggningar, berövade utrustning – med några visade packa sina riggar i fraktlådor.

Kinesiska medier har rapporterat att all kryptogruvsaktivitet i Sichuan, ett vattenkraftnav, har fram till slutet av månaden att hålla käften eller åtal. Liknande rapporter har dykt upp från provinser någon annanstans i landet.

Kevin Zhang, vice president på kryptomineraren Gjuteri, tog till Twitter för att skicka “uppdateringar” från gruvarbetaren och hävdar också att de talar för andra gruvarbetare i landet.

Han påpekade att förtvivlade gruvarbetare var “inte ens på humör att dricka längre” och citerade “några gruvvänner” uppskattningar att “ungefär 70% av bitcoinbrytningskapaciteten i Kina har gått offline.” I slutet av denna månad tillade han “det kommer att vara närmare 90%.”

Zhang tillade att gruvarbetare har fått order att avinstallera infrastrukturutrustning – som han kallade “en extra kick i nötterna, särskilt med tanke på de flesta av [miners] (särskilt de större) fick rätt försäkringar och [permission] för att driva sin verksamhet. ”

Han varnade också för att “opportunister” i hopp om att köpa upp prisvärd hårdvara från kinesiska gruvarbetare skulle kunna bli chockade, eftersom många är konfigurerade för att hantera kinesiska inställningar.

Under tiden världens största tillverkare av Bitcoin gruvmaskiner, Bitmain berättade för det lokala gruvsamfundet på onsdagen att det har slutat sälja ny utrustning efter att priserna på toppnivåriggar sjönk med cirka 75% sedan april, rapporterade Bloomberg. Genom att skjuta upp försäljningen kan det hjälpa gruvarbetare som lämnar industrin att få bättre priser för sina maskiner, säger rapporten och tillägger att företaget också skulle kunna dra nytta om de reducerade leveransbojarna priser på längre sikt för nya maskiner.

En del kinesiska gruvarbetare har dock varit kloka, sade Zhang – och var snabba att upptäcka texten på väggen tillbaka på våren.

“Inte alla kinesiska gruvarbetare fångades dock med byxorna nere … En del har gradvis utvidgat sina gruvoperationer utomlands under en längre tid. Denna process accelererade bara med förbudet mot Inre Mongoliet tidigare i år”, tillade han.

Andra verkar under tiden ha tagit steget till mer kryptovänliga områden, till exempel USA.

Men PANews publicerade en video av hyllor avskalade i en till synes gruvanläggning.

Pekings Crackdown 2.0 expanderar dock bortom gruvdrift. I september 2017 fokuserade Crackdown 1.0 på initiala mynterbjudanden (ICO) och kryptobörser. Och årets iteration är också dubbelt – det fokuserar på gruvarbetare och handlare.

Centralen Folkets Bank of China (PBoC) har berättade banker och e-betalningsleverantörer för att slå ner på alla kryptorelaterade aktiviteter – ett drag som kan driva krypto under jorden i Kina, berömt hem för ett antal valar. Medelklasserna har också blivit angelägna om kryptohandel och investeringar, men kan få det allt svårare att förbli aktiva på kryptomarknaderna.

Sino Global Capitals Sally Wang menade att som ett sätt att “förebygga och kontrollera finansiella risker” hade Peking “gjort valet att förbjuda kryptohandel i Kina som ett sätt att försöka kontrollera kapitalflöden.”

Primitiv krypto grundare Dovey Wan hävdade att tidpunkten för påtryckningarna var nyckeln. Hon påpekade att “allt i Sichuan måste rensas upp den 1 juli” för att hylla “det kinesiska kommunistpartiets 100-årsjubileum”.

Hon avslutade:

“Om en veckas tid borde vi ha en god känsla för det grova resultatet av detta AB-test.”

Men om utvecklingen i den kinesiska regeringen är något att gå, kommer det inte att krävas några AB-test, eftersom Peking verkar ha bestämt sig.

Kinas tittare runt om i världen har länge varnat för att när det gäller digitala former av pengar, kommer Peking bara till matchen om det kan ta bollen. Den digitala yuanen är planerad att lanseras i tid för vinter-OS i Peking i februari 2022 – och det ser ut som Kinas kommunistiska parti vill se till att dess symbol är den enda i stan när åskådare och idrottare anländer.

I en kolumn publicerad av Sina Finance, den tidigare vice presidenten för Kinesiska banken, menade att PBoC och andra hade genomfört “kompletta block” på krypto, och betonade det faktum att PBoC har varit tydligt att dess order kom direkt från den centrala chefen. Banken, noterade han, hade informerats om saken av den politiska partiets centralkommitté och statsrådet.

Han talade olyckligt om behovet av att “helt avbryta betalningslänkar mellan banker och betalningsinstitut för kryptovalutatransaktioner” och “eliminera virtuell valutahandel i Kina” – med fler “övervakningsåtgärder” som ska införas under de kommande veckorna och månaderna.

Och massavstängningen av gruvdrift har lett till 50% prisfall i gruvutrustningens priser, enligt Epoch Times. Medieföretaget hävdade att “eran med kryptogruvning i Kina” nu var “över.” Det lade till konton av gråtande gruvarbetare som grät när de slog av strömbrytarna på sina senaste manöverdatorer.
____
Läs mer:
– Ethereum, Litecoin, DOGE Miners kör färre riggar mitt i Bitcoin Hashrate Drop
– Sichuan ” går med i kinesisk kryptokrackdown ” som US Woos Middle Kingdom Miners

– Bitcoin Miner Relocation inom Kina och värsta fall-scenariot
– Gruvarbetare på väg: Kinas kryptogruvsförluster kan vara Kazakstans vinst

– “Nästa stora gruvarbetare kommer att vara borta från Kina” – Poolin Exec
– Analytiker se ‘Seismiskt skift’ i Bitcoin Mining mitt i kinesisk ‘Crackdown’

Source link