S Koreanska regulatorn håller ett “betydelsefullt” möte med 20 Crypto-utbyten

Av | juni 4, 2021


S Korean Regulator håller ett
Källa: Adobe / Artistan

Den sydkoreanska regeringen verkar äntligen vara redo att flytta för att ta itu med kritik angående dess “tröghet” över bildandet av ny krypto-reglering. Och för att göra det verkar det ha börjat kommunicera direkt med börser som de anser har en chans att uppfylla reglerna i tid för en tidsfrist i september i år.

Crypto-handelsplattformar har till och med den 24 september att officiellt registrera sig med reglerna Financial Services Commission (FSC), upprätta anonymitetsfri bankverksamhet för sina kunder på avtalsbasis med inhemska banker, sätta protokoll mot penningtvätt på plats och få ISMS-certifiering om de vill fortsätta handla.

De som inte når tidsfristen kommer att tvingas stänga eller drabbas av straffrättsligt åtal enligt lagstiftning som trädde i kraft våren i år.

Hittills har 20 utbyten – inklusive “de fyra stora” Upbit, Bithumb, Korbit och Coinone – har fått ISMS-certifiering, även om endast de fyra marknadsledarna har bankavtal. Alla dessa upphör dock att gälla före tidsfristen i september.

Och den 3 juni kallade FSC cheferna för gruppen med 20 utbyten till ett aldrig tidigare skådat möte ansikte mot ansikte på sina kontor. Detaljerna i mötet verkar vara relativt knappa, med FSC som spelar sina kort nära bröstet och utbyten verkar ovilliga att säga något som kan äventyra dem.

Mira Kim, en sydkoreansk blockchain-konsult, berättade Cryptonews.com:

”Jag tror att den verkliga betydelsen av detta möte inte är vad som hände, utan att det hände alls. Dessa 20 plattformar har utpekats av FSC, förmodligen eftersom det känns att det är de som verkligen gör en näve för sina försök att uppfylla alla riktlinjer och slå deadline.

I en rapport citerade Money Today en namngiven branschkälla som sa att de hade “hört” att mötet inte hade handlat om “att besluta eller ta itu med specifika dagordningar”, utan om “att förklara riktningen för den befintliga regeringspolitiken” och tillämpliga protokoll för ” andra halvåret. ”

En finansiell myndighetskälla, även namngiven, bekräftade att mötets detaljer var “privata” men hade gett “ett sätt att förklara regeringens hållning i detalj för kryptoasset-affärsoperatörer”, men att det också “lyssnade på” vad utbytena hade att säga för sig själva.

Medieföretag hävdade också att följande frågor diskuterades:

  • Protokoll för kryptoskatt och skatterapportering
  • Marknadsmanipulation
  • Krypto vårdnad
  • Möjliga riktlinjer för handelsrestriktioner
  • Ett varningssystem för plattformar som inte följer regler
  • Brottshistoriska kontroller på plattformar och anställda

Och regeringen verkar redo att anta ytterligare en uppskakning av sin regleringsinfrastruktur. Medlemmar i FSC träffades den 4 juni med två andra finansiella tillsynsmyndigheter, Enhet för finansiell underrättelse och den Finansiell tillsyn som en del av en ny regleringsenhet som kommer att se nya policyer bildas för att ta itu med vad regeringen har kallat en “överhettad” kryptosektor.

Flera fall av påstådd kryptorelaterat bedrägeri och marknadsföring på flera nivåer har lämnat tusentals investerare ur fickan, med en kontroversiell 20% kryptoskattavgift som träder i kraft den 1 januari 2022.

Per News1, tillsynsmyndigheterna samt medlemmar i Korea Exchange, den Koreas värdepappersförvar och det statliga IT-finansieringsföretaget Koscom, har bildat en ny arbetsgrupp som en källa nära samtalen hävdade hade “diskuterat riktningen för vilka motåtgärder som bör förberedas i förhållande till” kryptosektorn. Källan tillade att gruppen också kommunicerade med branschrepresentanter.

Under en separat utveckling kommer invånarna i Sydkorea att vara juridiskt skyldiga att deklarera sina kryptobestånd på utomeuropeiska plattformar från juni 2023, rapporterade Asia Kyungjae.

För närvarande kräver lagen att sydkoreanska invånare rapporterar medel som finns på insättningar och sparkonton utanför landet, samt aktier, obligationer, fonder, derivat och försäkringsprodukter. Men från och med den 30 juni 2033 kommer kryptoinnehav på plattformar utanför landet att läggas till i listan efter att en ny klausul infördes i lagen om rapportering och användning av specificerad finansiell transaktionsinformation.
___
Läs mer:
– “Crypto Crisis Summit” i Sydkorea – eftersom inget ministerium vill ta ansvar
– FATF gör små kryptoplattformar lätt byte för stora spelare

– Ripple Execs Blast SEC: s ‘förvirrande’ åtgärder i intervjuer
– DeFi-sektorn kan möta hot från nya EU-kryptobestämmelser – undersökning

– Regulatoriskt kalejdoskop utmanar kryptoindustrin – Crypto.com CCO
– Regulatorer funderar på strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignorera

– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Task Force to Tell Washington: Ramp Up Crypto Exchange RegulationSource link