S koreanska provinsen lovar “intensiv” Clampdown på kryptotema MLM bedrägeri


S koreanska provinsen lovar
Källa: Adobe / scharfsinn86

Regeringen i Gyeonggi-provinsen, den mest befolkade provinsen i Sydkorea och ett nav för IT-företag, har meddelat att den kommer att göra en “intensiv” attack mot kryptosmakade multinationella marknadsföringssystem (MLM) och falska initiala mynterbjudanden (ICO) .

Per Asia Kyungjae försöker provinsens polisstyrkor nu efter ett brett spektrum av skurkar, varav många gör falska påståenden om sina planer och deras förmåga att ge enorma belöningar för investerare.

Polisen har identifierat ett antal viktiga utredningsmål, inklusive “blockchain-driven” token-försäljning som använder sig av flernivåförsäljningsstrategier – varav många faktiskt inte involverar riktiga transaktioner, liksom krypto “mäklare” som hävdar att de erbjuder investerare höga -vinst “garantier” om lovande nya tokens,

Provinsen hävdar att ett antal dåliga skådespelare för närvarande går på intet ont anande misstänkta offer och hävdar att deras mynt är på väg att noteras på större börser – de erbjuder “remitteringsbonusar” till investerare som rekryterar vänner och familjer till systemen.

Polisen har också uttryckt ett intresse för att stänga av operatörer som använder MLM-metoder för att sälja medicintekniska produkter, kosmetika och hälsokost – varnar för att operatörer som inte får tillstånd från den ekonomiska konkurrensmyndigheten, Fair Trade Commission, kommer att stängas av.

Brottslingar riskerar att drabbas av böter på upp till 180 000 USD och fängelsestraff på upp till sju år.

En polis talesman citerades dock som medgav att kryptotema-bedragare ofta är svåra att fånga, eftersom många gömmer sig bakom sofistikerade reklamkampanjer eller håller deras aktiviteter hemliga. Talsmannen uppmanade invånare i provinsen att komma fram med bevis för olagliga kryptoprogram och MLM-operatörer för att minska risken för ytterligare ekonomisk skada.

Gyeonggi-provinsen är en av de rikaste delarna av nationen och är hem för några av landets största teknikföretag.

Kryptotema-MLM har blivit framträdande de senaste åren, med den ökända OneCoin – som inte ens verkar ha ett blockchain-protokoll – utan tvekan den mest kända “kryptopyramiden”. Den bulgariska bedrägeriet kommer att bli föremål för en stor ny Hollywood-film med Kate Winslet i huvudrollen.
___
Läs mer:
– Crypto Exchange Bithumb: Akta dig för falska mäklare som poserar som vår personal
– ‘Dussintals’ arresteringar som sydkoreanska polisen slog på Bogus Ethereum Fund
– Cryptoverse varnar: Skydda din Bitcoin från falska Ledger-appar
– 33% av de undersökta ICO-investerarna känner sig lurade, men 56% skulle investera igenSource link