S koreanska parlamentsledamöter vill förbjuda kryptofeloner från att återvända till industrin


S koreanska parlamentsledamöter vill förbjuda kryptofeloner från att återvända till industrin 101
Källa: Adobe / papii

Dömda sydkoreanska kryptokriminaler bör hindras från att åter komma in på den inhemska kryptomarknaden, har lagstiftare sagt – när politiker fortsätter det som de har lovat kommer att bli en “slåss” mot oegentligheter i branschen.

Per mediauttaget Weekly Today har den inflytelserika parlamentsledamoten Lee Jung-mun från det regerande demokratiska partiet redan lagt fram ett förslag med stöd av ett antal kollegor som skulle se en ny lag som utfärdades förra månaden ändras för att inkludera den föreslagna ändringen. .

Lee är medlem i Nationalförsamlingens politiska kommitté samt i parlamentets särskilda kommitté för budget och bosättning. Och även om hans parti ännu inte har angett om det kommer att stödja förslaget, blåser förändringsvindarna i Seoul, där regeringen redan har åtagit sig att “slå ner” på fel spel i vad den har kallat en “överhettad” kryptosektor.

Handelsvolymerna har ökat i Sydkorea sedan början av 2021.

Den senaste kryptoåtgärden genomfördes 2018 och har lämnat de flesta kryptooperatörer en laglig grund som sätter dem på nivå med spel- och nattklubboperatörer. Initiala mynterbjudanden (ICO) i alla dess former förblir olagliga i landet och de redan begränsande åtgärder som infördes förra månaden ser sannolikt ut att tvinga stängningar alls utom några få utvalda kryptobörsoperatörer.

Men Lees föreslagna åtgärder skulle gå ett steg längre – och försöka utesluta alla som dömts för kryptorelaterat ekonomiskt bedrägeri, förskingring, förfalskning och brottslig oaktsamhet från att tillträda en tjänst i ett kryptoföretag eller starta ett eget kryptoföretag.

Lee uppgav att eftersom de flesta kryptorelaterade brott straffades enligt straffrätt, snarare än finansiell lag, var domstolarna för närvarande maktlösa att stoppa dömda brottslingar från att återvända till kryptoindustrin för att potentiellt bedra fler investerare.

Han tillade att landets straffrättsliga system behövde hjälp för att “hålla jämna steg” med den accelererande storleken på den globala kryptomarknaden.
___
Läs mer:
– Sydkoreanska staden går i krig med skatteflyktare, kommer att ta till sig deras krypto
– Judge Hands Convicted Crypto Tax Evader 3-Year Suspended Jail Mening
– Sydkoreas Crypto-bedragare som riktar sig till människor i 50- och 60-talen
– Varningar som krypto, Digital Yuan-bedragare löser vild i Kina
– Bogus Trezor iOS App Snares Investors 1 000 USD Bitcoin besparingar
– Japanska Lonely Hearts varnade för att akta dejtingsapp Crypto Scammers
– Crypto Exchange Bithumb: Akta dig för falska mäklare som poserar som vår personalSource link