S koreanska parlamentsledamoten bjuder in för att förhindra “Crypto Crisis” medan Kimchi Premium förångas

Av | juli 28, 2021


S koreanska parlamentsledamoten bjuder på att förhindra
Källa: Adobe / pichitstocker

En sydkoreansk lagstiftare vill kasta kämpande kryptobörser en livlina genom att tvinga en förlängning till en snabbt närmande regleringsfrist – medan den så kallade kimchi-premien krymper bort till glömska.

Per EDaily och Hanguk Kyungjae, Cho Myung-hee, en parlamentsledamot från Folkets maktpartiets främsta opposition, meddelade att hon är redo att avslöja en ändring av lagen om specifik finansiell information, som trädde i kraft i mars i år.

Lagen kräver att alla kryptobörser i Sydkorea, samt utomeuropeiska plattformar som riktar sig till sydkoreanska kunder, för att få driftstillstånd från Enhet för finansiell underrättelse, en myndighet för regleringen Financial Services Commission (FSC).

Utbyten fick en sexmånadersperiod (som löpte ut den 24 september) för att slutföra sina ansökningar.

För att få tillstånd måste börserna hitta en bankpartner som kommer att förse sina kunder med riktiga namnverifierade bankkonton och uppfylla ett antal kriterier för penningtvätt. För närvarande är enligt uppgift endast fyra börser på plats med riktiga namnbankavtal – som alla löper ut den 24 september.

Detta har lett till utbredd rädsla för att det som media har kallat en “avstängningskris” hotar i ett land där kryptohandel har blomstrat bortom sektorns vildaste drömmar i år.

Chos åtgärd försöker fördröja verkställigheten av räkningen med tre månader.

Cirka 30 börser är enligt uppgift i samtal med banker, utan några tecken på ett genombrott än. Banker har å sin sida grävt in sig och vägrat att acceptera FSC: s påstående att de måste absorbera 100% av risken med att hantera utbytespartners – trots FSC: s tydliga missnöje.

Henguk Kyungjae citerade en anonym tjänsteman vid ett namnlöst utbyte och sa:

”Vi lägger alla ansträngningar på att hitta banker för att tillhandahålla riktiga kontotjänster, men virtuella tillgångsoperatörer är förvirrade av den hårda hållning som regeringen och bankerna tar. Vi behöver mer tid för att hålla samtal. ”

Cho uppgav att om det inte ändrades något, är det oundvikligt att de virtuella tillgångsbörsen går ur drift och orsakar betydande skador för användarna.

Hon slog ut på regeringens “negativa hållning och passiva svar” på krypto, som hon sade hade “lagt en börda på bankerna.” Hon avslutade:

”Det är nödvändigt att tillfälligt förlänga [grace] period för att minimera de skador som orsakats. ”

Under tiden rapporterade Kyunghyang Shinmun att kimchi-premien, ett fenomen där ökad efterfrågan på tokens i Sydkorea driver upp priserna på inhemska plattformar, krympt tillbaka till väl under 1% denna vecka.

Analytiker gav sina tankar om möjliga orsaker till nedgången, och vissa föreslog tidningen att inhemska investerare slog sin tid innan de gjorde ytterligare investeringar, trots den senaste tidens prisuppgång.

En hävdade att effekterna av en “långsiktig sidotrend efter det globala prisfallet” fortfarande kändes i Sydkorea.

Men enligt Scolkg-data i skrivande stund har situationen faktiskt försämrats för alla som fortfarande hoppas kunna tjäna pengar snabbt på prisavvikelsen sedan Kyunghyang publicerade sin rapport. Priset på större kryptoassets som bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) är faktiskt mycket lägre på inhemska plattformar som Upbit än på internationella börser som Binance.

Tulltjänstemän och banktillsynsmyndigheter har försökt utplåna kimchi premium opportunistisk handel – som såg inhemska medborgare köpa krypto utomlands (främst i Kina) – och sedan sälja den för en vinst på upp till 20% på inhemska plattformar.

Cirka 33 brottslingar identifierades i övergrepp tidigare denna månad, med många fall överförda åklagarmyndigheten på grund av misstänkta kriminella överträdelser. Andra fick höga böter.
____
Läs mer:
– Think Tank: Kryptoköpare måste ha rätt att kräva återbetalning
– S koreanska banker testar utbytenas sekretesspolicyer för riskkontroller
– S koreansk tillsynsmyndighet för banker: sluta klaga om kryptomarknadsriskSource link