S koreanska banker testar utbytenas sekretesspolicyer för riskkontroller

Av | juli 10, 2021


S koreanska banker testar utbytenas integritetspolicy för riskkontroller 101
Källa: Adobe / Swapan

Sydkoreanska banker är inställda på att ta hänsyn till kryptobörsens sekretessmyntpolicy, deras kunders nationalitet och anställdas kriminella historia och klassificerar dessa som “högprioriterade” poster när de gör riskbedömningskontroller om de ska samarbeta med handelsplattformar.

Som tidigare rapporterats har kryptobörser till och med den 24 september att samarbeta med en inhemsk affärsbank som kan tillhandahålla riktiga namn-autentiserade, personnummer-verifierade fiat on / off-tjänster eller stänga sina dörrar.

Men regeringen har sagt till bankerna att de måste acceptera 100% av risken med att samarbeta med ett utbyte – vilket innebär att om ett penningtvätt skulle äga rum på en handelsplattform, skulle deras partnerbank behöva ta upp skulden.

Efter att den finansiella tillsynsmyndigheten i veckan i huvudsak berättade banksektorn att sluta klaga och acceptera sitt öde, har bankerna svarat genom att förstärka kriterierna de kommer att använda för att bedöma kryptoutbytespartnerskap.

Per Yonhap och Biz Watch, en sydkoreansk bankfederation, presenterade en riskskala för banker som vill beräkna den exakta mängden fara med en potentiell partnerutbyte.

Skalan består av följande element:

  • Datasäkerhetscertifiering
  • Hur effektivt insättningar, tokens och transaktionsinformation för varje kund hanteras
  • Huruvida integritetsfrämjande tokens listas eller inte
  • Historik om förskingring och / eller bedrägeri från ledande befattningshavare och anställda
  • Hackingens historia
  • Lönsamhet
  • Användarnas nationalitet
  • Kreditvärdighet
  • Antal listade tokens
  • Antal ”högrisk” kunder

Bankerna har också fått i uppdrag att kontrollera hur börser hanterade risker mot penningtvätt (AML) internt, internrevisionspolicyer, kundverifieringsåtgärder och verifieringsprotokoll för anställda.

Banker har sagt att om inte regeringen slappnar av sin syn på kryptoreglering, är det troligt att endast de fyra börserna som för närvarande har “riktiga namn” -bankpartner kommer att göra det över 24 september.

Under tiden operatörerna av V Global, ett inhemskt kryptobörs som polisen misstänker är en front för ett krypto Ponzi-schema värt cirka UD 1,75 miljarder har drabbats av ytterligare ett slag. Polisen, som arresterade fyra anställda, inklusive företagets 31-åriga VD och minst två andra chefer, har hänvisat alla fyra ärenden till åklagarmyndigheten.

Yonhap rapporterade att åklagare sannolikt kommer att meddela om de kommer att försöka åtala gruppen för bedrägeriavgifter senare i månaden – efter att kunder klagade på att de lovades outlandish avkastning på sina insatser.

Polisen sa att VD hade haft en “överdådig livsstil” före gripandet.
___
Läs mer:
– Hope in S Korea as Ruling Party Says ‘Let’s Institutionalize Crypto’
– Sydkoreanska Crypto-utbyten redo för juridisk kamp bland hot om stängning
– De bästa sydkoreanska kryptobörserna som rensar altcoins i sena kvällarSource link