Ryska företag, regeringen tappar intresse för Blockchain

Av | mars 25, 2021


Ryska företag, regeringen tappar intresse för Blockchain 101
Källa: Adobe / tanaonte

Intresset för blockchain-teknik faller bland ryska företag, visar en ny undersökning.

Enligt en rapport från Kommersant genomfördes undersökningen av Dell Technologies och involverade att prata med 200 företag från Ryssland förra året, inklusive företag som arbetar inom teknik, olja och gas, telekommunikation, biovetenskap, sjukvård, försäkring och finansiella tjänster.

Och studien visade att ryska företags aptit för att investera i blockchain-teknik har sjunkit till nivåer tre gånger lägre än 2018.

I en liknande studie som genomfördes 2018 hade 30% av de undersökta ryska företagen redan meddelat planer på att investera i blockchain-teknik de närmaste ett till tre åren. Men den nya studien visade att denna siffra nu har krympt till bara 9%.

Däremot växer ryska företag alltmer på tanken att investera i andra innovationer inom den digitala tidsåldern, inklusive artificiell intelligensalgoritmer, samt kommersiell och industriell robotik, fortsatte medierna.

Rapporten citerade dock experter som hävdade att även om blockchain kanske inte är för alla, är vissa sektorer fortfarande mycket seriösa med tekniken och hävdar att “stora, men silade projekt för blockchain-adoption” fortfarande är aktiva, till exempel “inom energisektorn . ”

Experter hävdade att vete nu sorteras från agnet. Den ryska internetombudsmannen Dmitry Marinichev citerades som att “slumpmässiga” blivande investerare i tekniken redan har “tappat bort”, och det har blivit klart att tekniken inte är tillämplig på alla företagssektorer. “

Sergey Vikharev, teknisk chef på KPMGRysslands och OSS-verksamheter, menade att finansföretag också fortfarande är angelägna och tillade att blockchain “kan vara produktivt inom områden som betalningssystem och bankverksamhet.” Stora företag, tillade han, kan försöka använda den för att “påskynda dokumentflöde och beslutsfattande”, medan “leverantörskedja eller betalningar” -företag också kan förbli ivriga att implementera blockchain-drivna lösningar.

Men rapporten pekade också på en annan trend från den privata sektorn.

Den ryska regeringen – som är så angelägen om att pionjärprojekt som blockchain-drivna allmänna val de senaste åren – har justerat planerna för 2019 att spendera över 1 miljard dollar på tekniken till 2024 – en siffra som nyligen har justerats ner till cirka 207 miljoner dollar, med endast två tredjedelar av det beloppet kommer från statskassan och resten finansieras av ”källor utanför budgeten”.
___
Läs mer:
– Kinesiska techjättar betalar stort för Blockchain-talang i trångt fält
– Nya billigare Samsung-telefoner har Blockchain-fildelningsteknik
– Blockchain-driven Karaoke Booms i Sydkorea när Coronavirus fortsätter
– Sydkoreanska Telecoms gigantiska KT-inlägg “Sevenfold” Blockchain-vinster
– Crypto Exchange Operator Affiliate att lansera Blockchain Genome Platform
– Bill Gates-backad, Blockchain, AI och Big Data-driven virusbekämpningsapp lanserades
– ‘Dumma’ blockkedjor fortsätter att adopteras, guld är ‘halt’ – Vitalik ButerinSource link