Ryska Crypto Miners Brace för Computer Chip Crisis Fallout

Av | maj 11, 2021


Ryska Crypto Miners Brace för Computer Chip Crisis Fallout 101
Källa: Adobe / singkham

Ryska krypto gruvarbetare kan drabbas av det hotande halvledarbristen, enligt en ny rapport – eftersom chiptillverkare varnar för en kraftig nedgång i produktionstakten.

Konsumentelektronikmärken som Sydkoreas Samsung och LG har gått med i en allt mer högljudd kör, som också inkluderar biltillverkarna Volkswagen, Audi, Sittplats och Škodavarnar för problem framåt då halvledarchips blir allt svårare att få tag på.

Chipset-tillverkare säger att de har drabbats av problem med försörjningskedjan, och vissa delar kommer att förbli bristfälliga fram till minst andra hälften av 2021.

ZDNet citerade förra månaden det taiwanesiska företaget TSMC, världens största leverantör av halvledare, som säger att det är på väg att öka produktionen genom att spendera 100 miljarder USD på kapacitetsökande åtgärder.

Oavsett kanske frågorna inte löses helt förrän någon gång nästa år.

Rivaliserande chiptillverkare Intel har uttryckt liknande åsikter.

Enligt Izvestia var en stor ökning av efterfrågan på kryptogruvhårdvara en av de faktorer som har bidragit till bristen. Som tidigare rapporterats har gruvutrustning sålt som hotcakes i Ryssland, med många gruvarbetare som nu kringgår leverantörer och köper riggar och grafikkort grossister från tillverkare utomlands i satser på 1000+.

Men medan tidningen konstaterar att många ryska industrier sannolikt kommer att vara opåverkade på grund av det faktum att Ryssland har en viss liten inhemsk produktionskapacitet för halvledare, kommer detta sannolikt inte vara till något hjälp för ryska gruvarbetare. Inhemska gruvarbetare är nästan helt beroende av importerade enheter och delar.

Tidningarna hävdar att dessa kommer att vara svåra att få fram under de kommande månaderna, ett faktum som kan leda till att många gruvbassänger i landet minskar sina expansionsplaner till tidigast nästa år.

Under tiden verkar efterfrågan på riggar ha drivit en del till begagnad marknad, där opportunistiska planer lurar. Novosti Voronezha rapporterade att en 50-årig man som försökte köpa begagnad kryptohårdvara var överlycklig över att få en leverans strax efter att ha betalat en säljare online cirka 200 USD – bara för att öppna paketet och upptäcka att han hade fått två flaskor vattna en gammal brandsläckare av bedragare.

Köparen tog sitt ärende till polisen, som lyckades spåra och arrestera konstnärerna i Ryska republiken Adygea. Två män i åldrarna 21 och 20 år har tagits i polisens förvar och får fängelsestraff på upp till fem år om de dömts.
____
Läs mer:
– New York tar värme från Miami på grund av “Wrong” Crypto Mining Ban Proposal
– Proof-Of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkort

– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Bitcoin Mining 2021: Tillväxt, konsolidering, förnybara energikällor och regleringSource link