Russian Crypto Seizure, Crypto.com går in i ny ring + fler nyheter

Av | juli 7, 2021


Ryska Crypto-beslag, Crypto.com går in i ny ring + fler nyheter 101
Källa: Adobe / Alexandr Blinov

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
______

Regulationsnyheter

 • Rysslands allmänna åklagare Igor Krasnov har hävdat att regeringen förbereder ny lagstiftning som gör det möjligt för staten att beslagta kryptoasseter. Enligt nyhetsbyrån Tass använder kriminella nu kryptoassets “för korruptionsändamål inklusive bestickning”, säger Krasnov. Han tillade att “kriminell användning av krypto” hade blivit “en allvarlig utmaning” i Ryssland, och att “restriktiva åtgärder” och konfiskeringsrelaterade rättsliga bestämmelser nu behövdes.

Marknadsföringsnyheter

 • Mixed martial arts (MMA) marknadsföringsföretag Ultimate Fighting Championship (UFC) samarbetar med Crypto.com för att denna kryptoplattform skulle bli UFC: s första globala officiella Fight Kit-partner någonsin. Detta gör det möjligt för Crypto.com att placera sitt varumärke på UFC-kampsatser. Crypto.com får också beteckningen av UFC: s allra första officiella Cryptocurrency Platform Partner, vilket skapar en ny sponsringskategori för UFC. Avtalsvillkoren avslöjades inte offentligt, men enligt personer som är bekanta med affären är det värd USD 175 miljoner över 10 år per CNBC.

Investeringar nyheter

 • USA: s kongressledamot Barry Moore har köpt minst 5 000 USD i krypto från maj till juni, enligt ett meddelande som lämnats in till representanten för representanthuset. Politikern har köpt dogecoin (DOGE), ethereum (ETH) och cardano (ADA) till ett värde av mellan 1 001 USD och 15 000 USD vardera.
 • Storbritannien långivare Riksomfattande granskar sin hållning till kunder som investerar i kryptotillgångar, rapporterade Financial News med hänvisning till en talesman från banken. De tillade att banken vill “övervaka läget för kryptovalutor” och göra ytterligare kontroller på områden där kunder kan utsättas för en högre risk för att bli utsatta för bedragare.
 • Andelar av Coinbase (COIN) ökade med 1,8% i handeln före marknaden onsdag efter Oppenheimer analytikern Owen Lau sa att han var lite mer hausseartad på kryptohandelsplattformen, med hänvisning till förväntningar om starka andra kvartalsresultat per MarketWatch. Lau höjde sitt aktiekursmål till 444 USD från 434 USD, med det nya målet som innebär en vinst på 89% från tisdagens slutkurs på 235,41 USD, tillade det.

Antagande nyheter

 • Auktionshus Sotheby’s sa att den kommer att acceptera bitcoin och eterum som betalningar för sin 100-karats diamant värderad till 10 miljoner USD – 15 miljoner USD vid auktionen 9 juli. Budgivning online började den 25 juni samtidigt Coinbase Commerce, en digital tjänst för företagstjänster som erbjuds av kryptogiganten Coinbase, underlättar betalningen.

  Russian Crypto Seizure, Crypto.com går in i ny ring + fler nyheter 102
  Källa: sothebys.com
 • The Pavilions Hotels & Resorts sa att det har samarbetat med kryptobetalningsgateway Coindirect att acceptera kryptovalutor från vilket land som helst för hotellbokningar och fastighetsförsäljningar. Hotellkoncernen accepterar bitcoin, ethereum och 40 andra kryptor.
 • En grupp italienska och internationella investerare har sagt att de väckte en grupptalan mot en digital tillgångsplattform Binance, och hävdade att plattformen bröt sina egna regler för terminshandel. Bland annat söker de tillbaka de investerade beloppen och ersättning för de skador de har lidit. Investerarna har anlitat advokatbyrån Lexia, i samarbete med Swiss Blockchain Consortium.
 • Kontroverser uppstår över den påstådda självmordet från kryptoförsvararen och mjukvarumagnaten John McAfee, som dog i sin fängelsecell i Barcelona bara några timmar efter att ett utlämningsbeslut antogs förra månaden, vilket tvingade honom att pröva i USA. En obduktion pågår, men El Pais rapporterade att källor nära saken trodde att självmord var dödsorsaken. Hans änka Janice tog till Twitter för att göra anspråk på:

  ”Historien om Johns ‘självmord’ var redan förberedd och presenterades för allmänheten innan jag eller hans advokater till och med fick besked om hans död. Nu rapporteras det bekvämt att det fanns en “självmordsnot” i hans ficka, något som inte nämndes när jag samlade Johns tillhörigheter från fängelset. “

CBDCs nyheter

 • Bank of Jamaica (BOJ) kommer att testa en lansering av sin centralbanks digitala valuta (CBDC) i augusti, rapporterade Jamaica Observer. Den försenade utrullningen, som borde ha börjat i maj, kommer att börja med en National Commercial Bank-pilot där kunder kommer att introduceras till den nya valutan, tillade den.

DeFi-nyheter

 • Decentraliserad frilansmarknad (DeFi) CryptoTask sa att det kommer att migrera från Ethereum till Tezos (XTZ) blockchain. Marknaden hävdar att den har över 35 000 användare och 100 registreringar dagligen, och för att bibehålla sin tillväxt valde de det “uppgraderbara Tezos-protokollet.”

Utbyter nyheter

 • Bitfinex har uppgraderat börsens matchande motor för att bättre hantera toppar i volatilitet när volymerna fortsätter att öka, enligt ett e-postmeddelande. Det ökande antalet institutionella investerare som kommer in i rymden har drivit behovet av en motoruppgradering, tillade de.

Blockchain nyheter

 • Gazprom: s bankarm, Moskva-börsen och ett antal ryska bank- och kortbetalningsföretag har avslöjat styrelseledamöterna för den nationella betalningsplattformen “blockchainoperatör” som de skapade tillsammans i april i år. Det nya företaget heter Distribuerade registersystem. Per Plus World blir styrelsens nya ordförande Vadim Kulik, vice ordförande och ordförande för VTB Bankstyrelse. Olga Skorobogatova, ryssens första biträdande guvernör Centralbank, kommer också att sitta i styrelsen.

Source link