Ruffer Cashes Out, Bitfinex & Hodl Hodl, Trump på Bitcoin + Fler nyheter

Av | juni 7, 2021


Ruffer Cashes Out, Bitfinex & Hodl Hodl, Trump på Bitcoin + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Osaze

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
____

Investeringar nyheter

 • UK-baserade Ruffer Investment Company tjänade mer än 1,1 miljarder dollar från att investera i bitcoin (BTC) i november förra året, rapporterade The Times. Företaget sa att de sålde BTC i april förra året eftersom “yngre människor inte skulle spendera så mycket tid på handel nu när låsningstiderna upphör.”
 • Solana (SOL) höjer enligt uppgift USD 300 miljoner – USD 450 miljoner för att öka deras utveckling. Per Decrypt obesvarade källor gick Solana för en mindre runda som borde ha avslutats i mars, men beslutade att utvidga omfattningen som svar på hög efterfrågan.
 • Olympia Trust Company sa att det har gett upp sin avsikt att erbjuda ett BTC-förvarssystem som utvecklats av vårdnadshavaren KNØX Industries. Som en anledning till uppsägningen citerar företaget ”intern riskaptit på grund av nuvarande marknadsförhållanden.”
 • 21Aktier, en kryptobörshandlad produkt (ETP) emittent, meddelade att dess Bitcoin ETP (ABTC) kommer att bli tillgänglig den Aquis Exchange den här sommaren.
 • Fiserv, en leverantör av tekniska lösningar för betalning och finansiella tjänster, sa att det kommer att göra det möjligt för sina konsumenter att dela data om sina kryptoasset-innehav med sina fintech-appar och tjänsteleverantörer, vilket “förbättrar konsumenternas ekonomiska förvaltning och kontroll när kryptoasset-investeringar når mainstream.” Denna nya funktion kommer att aktiveras genom integrering av AllData® Aggregation från Fiserv med Verady, en leverantör av kryptoasset-skatte-, redovisnings- och revisionsteknologiprodukter och integrationer.
 • ForUsAll, en pensionsinvesteringsplattform för småföretag, tillkännagav införandet av Alt 401 (k), dess pensionsinvesteringsplattform som gör det möjligt för arbetsgivare att erbjuda alternativa investeringsalternativ inom 401 (k) planer. Företaget gör det möjligt för arbetsgivare att erbjuda kryptovaluta som planens första alternativa investering genom att välja Coinbase institutionellsa de.
 • Baselkommittén, den globala standardsättaren för tillsynsreglering av banker, sa att man enades om att hålla ett offentligt samråd för att söka yttranden från externa intressenter om utformningen av tillsynsbehandling av bankernas exponeringar mot kryptoasseter. De strävar också efter att publicera ett tidigare diskussionsunderlag om saken denna vecka.

Utbyter nyheter

 • Bitfinex och Hodl Hodl har meddelat att Bitfinex kommer att investera i peer-to-peer BTC-handels- och utlåningsplattformen. “Bitfinex syftar till att främja antagandet av äkta användningsfall för bitcoin, inklusive att utforska integrationer med Hodl Hodl-tjänster”, sade börsen utan att ge några detaljer om affären.
 • I maj ökade den totala handeln med kryptoderivat med 40% till USD 5,5 trn, eftersom investerare reagerade på högre volatilitet per CryptoCompare data. De tre bästa utbytena, Binance, OKEx och Bybit, såg månadsvis handelsvolymer på USD 2,5 miljoner (upp 49%), USD 999 miljarder (upp 51%) respektive USD 574 miljarder (upp 24%), sa dataleverantören och tillade att derivatmarknaden nu representerar 53% av den totala kryptomarknaden (jämfört med 50% i april).
 • Bitfinex sa att de har lagt till SOL som säkerhet på Bitfinex Borrow, en peer-to-peer digital token-låneportal. Bitfinex-kunder kommer att kunna få lån på upp till 70% av värdet av deras SOL-innehav i USD och tether (USDT).

Politik nyheter

 • Med tanke på Fox sa USA: s tidigare president Donald Trump att “världens valuta borde vara dollarn,” medan BTC “tar bort kanten på dollarn och vikten av dollarn” och BTC “verkar bara som en bluff,” rapporterade Washington Examiner.

Gruvnyheter

 • En öppen källkod, soldriven Bitcoin-gruvanläggning öppnar i USA tack vare ett partnerskap mellan leverantörer av digitala infrastrukturer Blockstream och digitala betalningsföretag Fyrkant. Projektet kommer också att ha en offentligt tillgänglig instrumentpanel som visar realtidsmätvärden för dess prestanda, när BTC bryts och energi spenderas.
 • Stora BTC-tillverkare av gruvhårdvara Kanaan sa att det har etablerat sitt första utländska kundservicecenter i Kazakstan. Servicecentret kommer att erbjuda företagets lokala kunder kundservice, inklusive maskintestning, garantitjänster, maskinunderhåll och tekniska konsultationer, sa de i ett mejlmeddelande.

Regulationsnyheter

 • Texas guvernör Greg Abbott sa han har undertecknat en lag som hjälper till att utöka blockchain-industrin i detta tillstånd. Räkningen definierar virtuella valutor som digitala representationer av värde som “(A) används som ett växlingsmedel, kontoenhet eller värdeförråd; och (B) inte är ett lagligt betalningsmedel, oavsett om det är ett lagligt betalningsmedel. ”

Plånböcker nyheter

 • Square överväger att utveckla sin egen hårdvaruplånbok för BTC, företagets VD Jack Dorsey sa. Om de går vidare med idén kommer projektet att byggas i samarbete med samhället, tillade han.

CBDCs nyheter

 • Gruppen med sju (G7) sa att de “kommer att arbeta mot gemensamma principer” för att utfärda en centralbank digital valuta (CBDC) och “publicera slutsatser senare på året.” I en kommunikation upprepade G7: s finansministrar och centralbankschefer “att inget globalt stabilt mynt [e.g. Facebook’s Diem] projektet bör inledas tills det på lämpligt sätt tar upp relevanta juridiska, reglerande och tillsynskrav genom lämplig utformning och genom att följa gällande standarder. “

Source link