Rothschild Investment Vehicle dubblar ner på Crypto, investerar i Kraken

Av | april 21, 2021


Rothschild Investment Vehicle dubblar ner på Crypto, investerar i Kraken 101
Källa: en skärmdump, Instagram / krakenfx

Familjen Rothschild har tagit ytterligare ett steg in i kryptovärlden genom sin RIT Capital Partners venture – tidigare Rothschild Investment Trust.

Det verkar som om denna investering – i det USA-baserade kryptobörs kraftverket Kraken – hölls under radaren och slutfördes möjligen tidigare på året.

En anteckning till investerare, skriven av James Glass, Director of Investment Companies Sales på Numis Securities, och publicerades på RIT Capitals webbplats, hävdade att “vid RIT Capital Webinar förra månaden”, “inom den privata” RIT har avslöjat att det hade “förvärvat ett intresse i Kraken.”

Glass nämnde inte investeringsstorleken, men noterade också att ”Kraken för närvarande förhandlar med investerare om en ny insamlingsrunda som kan ge den en värdering på 20 miljarder USD.”

RIT Capital, med huvudkontor i Storbritannien, hade en sammanlagd substansvärde på cirka 5,3 miljarder USD i slutet av 2020, enligt en finansiell rapport som publicerades förra månaden.

Företaget grundades av Lord Jacob Rothschild.

Detta är dock inte RIT: s första strejk i krypto. I slutet av förra året gick företaget in som PayPal i en investering i Paxos, en serie C-runda till ett värde av 142 miljoner USD.

I båda fallen kommer nyheterna utan tvekan att driva ryktfabriken, med alla ögon på Krakens planer på att offentliggöras.

Som rapporterats i slutet av mars har Krakens VD Jesse Powell hävdat att företaget fortfarande är på rätt väg för att börsnoteras nästa år, “troligen” under “andra halvåret” 2022.

Han tillade emellertid att “det finns inga garantier för tillfället” och påpekade att “allt kan hända i kryptorummet.”

Powell tillade vid den tiden att företaget inte behövde samla in pengar för att bli offentligt och att “att skaffa mer kapital vid denna tidpunkt skulle handla om att göra fler förvärv.”

Oavsett, i februari var Kraken enligt uppgift i samtal med investerare om ett försök att skaffa ny finansiering som kunde se dess värdering mer än fördubblas till över 10 miljarder USD, även om den slutliga siffran kan vara dubbelt så “beroende på efterfrågan”, per Bloomberg källa nära saken. Då, Trohet, Tribe Capitaloch General Atlantic nämndes bland de potentiella investerarna.

Cryptonews.com har kontaktat både Kraken och RIT för att kommentera den här berättelsen och kommer att uppdatera om ett svar skulle komma.
_____

Läs mer:
– 113 YO Giant investerade 100 miljoner USD i Blockchain.com
– Coinbase syftar till nya marknader, hinder efter Nasdaq-debuten
– ‘Extreme Selling’ orsakade Kraken Ethereum Flash Crash – VD
– BNB tappar när binance brinner nästan 600 miljoner dollar i mynt
– Krypto och traditionell ekonomi för att slå samman via M & AsSource link