Rise of YFI & Woofy kan vara en Bellwether för rotation från Ethereum till DeFi

Av | maj 12, 2021


Rise of YFI & Woofy kan vara en Bellwether för rotation från Ethereum till DeFi 101
Källa: Adobe / FR Design

Uppkomsten av Lust efter finansEnligt styrelsens aktörer kan YFI vara en klocka för ytterligare en decentraliserad finanssäsong (DeFi).

En diskussion pågår för närvarande om “snart, pengar sannolikt kommer att strömma ner i [ethereum] riskkurva tillbaka till DeFi, “som BlockTower Capital grundare Ari Paul menade.

Spartan CapitalJason Choi verkar vara överens och säger att eterumet (ETH) till DeFi-rotation kan vara “en av de viktigaste branscherna” under året, och tillägger att spelad finansiering kan vara det som behövs för att “sparka igång”.

Ethereums börsvärde slog idag 500 miljarder USD innan det korrigerades lägre. För en månad sedan var det 247 miljarder dollar och för ett år sedan 21 miljarder dollar.

DeFi verkar vara redo för ännu en varm sommar. YFI samlade nyligen och överträffat bitcoin (BTC) som den dyraste kryptoasset på marknaden igen. Det har idag gått utöver USD 90 000-nivån och korrigerat lägre sedan dess.

11:19 UTC står YFI, rankad 57: e efter marknadsvärde, på 82 054 USD. Den senaste dagen har den ökat med 21%, liksom 63% under veckan, och 82% på en månad. Dess högsta tid registreras av CoinGecko till 90 786 USD, nåddes tidigare idag.

Projektets 24-timmars handelsvolym fortsätter också att stiga och är nu 3,6 miljarder dollar – en ökning från 1 miljard i går.

Samtidigt handlas ETH till 4 258 USD och ökar med 5% på en dag och 31% på en vecka. ETH: s handelsvolym nådde nästan 62 miljarder idag.

Under tiden har DeFi Pulse, nu 10: e placerade Yearn, 4,36 miljarder USD TVL (totalt värde låst), jämfört med 4 miljarder USD igår.

Det totala värdet låst i DeFi fortsätter att nå nya all-highs, det antalet är för närvarande nästan 89 miljarder USD. Denna TVL nådde en stor milstolpe på 1 miljarder USD i juni förra året under DeFi-sommaren och ökade med cirka 8 425% på elva månader.

Dessutom visar CoinGecko DeFi-tokens (totalt 296) som den andra kategorin per börsvärde, nu på 148 miljarder USD, det är upp med 6% på en dag. Börsbaserade tokens (215) leder med 187 miljarder USD (+ 9% på en dag).

Allt detta kommer när ännu en valp dyker upp på marknaden. Efter rykten om en airdrop tillkännagav Yearn-utvecklaren ‘Banteg’ en symbol som heter WUFFY. Det erbjuder ett sätt att redenominera YFI-innehav eller dubbelriktade YFI till WOOFY-omvandlingar i förhållandet 1: 1 miljon via Woofy Finance-gränssnittet.

Därför WOOFY nu kostar ungefär 0,083 USD och sjunker med 13% på en dag. Det har ett börsvärde på nästan 27 miljoner USD.

Enligt för vissa, som BrotherMuozone, är detta hundmynt orsaken till YFI: s pumpning, med utvecklaren som “utnyttjar” den möjlighet som kom med den hundmyntfyllda tidpunkten.

Och medan många kallad flytten “geni” och fördelaktig för adoption, flyttade tillbaka bitcoiners ‘BTC vs sats argument i rampljuset också.

_____

Läs mer:
Bank of Japan identifierar DeFi-fördelar och nackdelar, nämner uniswap, avkastningsodling
– Titta på dessa två DeFi-trender i kvartalet, säger ConsenSys

– Hur Bitcoin och DeFi är helt olika fenomen
– DeFi – CeFi-konvergens och ” explosiv ” tillväxt kommer – BIS Summit Panel

– DeFi-sektorn kan möta hot från nya EU-kryptobestämmelser – undersökning
– DeFi på Bitcoin för att växa i skuggan av Ethereum

– ‘DeFi kommer att äta JPMorgan’ men det finns risker innan det måltidet
– DeFi ‘Genie Is Out’ och är inställd för tillväxt 2021

Source link