Ripple svarar på SEC, hävdar att det orsakade skador på XRP-innehavare

Av | mars 5, 2021


Ripple svarar på SEC, hävdar att det orsakade skada på XRP-innehavare 101
Källa: Adobe / vitpluz

I en pågående juridisk kamp, ​​San Francisco-baserade blockchain-företag Krusning lämnade in ett svar till US Securities and Exchange Commission (SEC) och upprepade att XRP inte är en säkerhet eller var det nödvändigt att dess distribution och försäljning registrerades som sådant – och uppgav att tillsynsmyndighetens klagomål orsakade cirka 15 miljarder USD skada på innehavare och andra.

Enligt dokumentet på 100 sidor framhäver SEC: s klagomål en oöverträffad och missuppfattad juridisk teori – varken lagstadgat mandat eller tillstånd från kongressen, “att Ripples distribution av XRP är investeringskontrakt och därmed värdepapper som är registrerade.

Svaret upprepar att

“[XRP] är inte en säkerhet och SEC har ingen befogenhet att reglera den som en. ”

Ripple hävdar att SECs teori ignorerar ett antal funktioner som utförs av XRP, som skiljer sig från värdepappersfunktionerna – “funktionaliteten och likviditeten hos XRP är oförenliga med värdepappersreglering.” Som ett exempel anges i dokumentet att XRP är ett bytesmedel, en virtuell valuta som används i internationella och inhemska transaktioner.

Dessutom krävdes ingen registrering i samband med distribution eller försäljning av XRP av Ripple, heter det.

Ripple förnekade den stora majoriteten av anklagelserna (och allt rörande XRP som säkerhet) och erkände vissa punkter, som att Ripple sålde XRP i utbyte mot fiat eller andra valutor.

Företaget motsatte sig också SEC: s användning av termen “Erbjudande” och förnekade att det korrekt beskriver Ripples många och olika typer av XRP-distributioner genom åren.

En annan uppsättning svar fokuserar på den påstådda skadan som orsakats XRP-innehavare, Ripple-partners och andra som är involverade i företaget och / eller valutan.

Före SEC: s klagomål har “ingen värdepappersregulator i världen hävdat att transaktioner i XRP måste registreras som värdepapper och med goda skäl”, säger dokumentet. Att kräva att det registreras som ett värdepapper skulle “försämra dess huvudsakliga nytta”, hävdar de. Det skulle, sa Ripple,

“Utsätta tusentals börser, marknadsskapare och andra aktörer på den gigantiska marknaden för virtuell valuta för långa, komplexa och dyra lagkrav som aldrig är avsedda att styra virtuella valutor.”

Ripple hävdar vidare att SEC hade möten med flera företag som “handlade eller underlättade aktivitet i XRP eller som planerade att göra det”, men tillsynsmyndigheten berättade inte för dem att XRP var en säkerhet eller att transaktioner i den skulle omfattas av federala värdepapperslagar. “Följaktligen fortsatte dessa företag att spela viktiga roller i utvecklingen av användningsfall för XRP och bidrog vidare till utökad användning av XRP som en virtuell valuta, med full kunskap om SEC,” enligt Ripple.

Det saknades ett skäligt meddelande till Ripple och marknaden, hävdade företaget ytterligare, framgick när en plattform beslutade att lista XRP 2019 efter att ha träffat SEC, står längre i texten och tillägger:

“Efter information och övertygelse, under det mötet, även när det frågades, uppgav SEC inte att det ansåg XRP vara en säkerhet.”

Därför har SEC redan orsakat mer än uppskattningsvis 15 miljarder USD i skada “till dem som den påstår sig skydda”, säger dokumentet. Det har orsakat ”enorm skada” för XRP-innehavare, medan många börser, marknadsgaranter och andra marknadsaktörer stoppat aktiviteter i XRP.

Under tiden sätter tillsynsmyndigheten XRP i en nackdel jämfört med sina kamrater, upprepade dokumentet tidigare argument och sa:

“SEC: s ansökan, baserad på en överdriven juridisk teori, innebär att man väljer vinnare och förlorare av virtuell valuta eftersom SEC har undantagit bitcoin och eter från liknande regler.”

Enligt Ripple ber klagomålet dessutom att domstolen motsäger resultaten från byråns amerikanska och internationella kamrater, och att utsätta XRP som en global virtuell valuta för motstridiga regleringssystem på nationell basis.

Slutligen hotar klagomålet att skada USA: s konkurrenskraft och innovation, argumenterar Ripple, “i en tid då USA har nationella säkerhetsproblem över Kinas ansträngningar för att kontrollera bitcoin- och eterbrytningsbassänger och ta kontroll över den globala betalningsmarknaden.”

I december förra året väckte SEC en talan mot Ripple och två av dess chefer, Chris Larsen och VD Brad Garlinghouse, och hävdade att företaget bröt mot amerikanska värdepapperslagar genom att sälja cirka 1,3 miljarder USD i XRP sedan 2013, vilket Ripple förnekade.

Som nyligen rapporterats lämnade en advokat som företräder Larsen, företagets grundare och verkställande ordförande, in en begäran till en amerikansk federal domare som begär att målet mot hans klienter ska avskedas och argumenterar för att SEC: s fordringar mot Larsen är förbjudna av femårsperioden. preskription.

Under tiden penningöverföringsföretag Penga gram står inför en grupptalan som hävdar att företaget gjorde falska och / eller vilseledande uttalanden om sitt partnerskap med Ripple och XRP: s juridiska status.

Vid 10:22 UTC är XRP, rankat 7: e efter marknadsvärde, det enda gröna myntet bland de 18 bästa mynten efter börsvärde under det senaste dygnet, uppskattat nästan 2% till priset på 0,459 USD. Det har ökat med 6% på en vecka i 24% på en månad. Priset steg med 95% på ett år.

XRP-pristabell:

Ripple svarar på SEC, hävdar att det orsakade skada på XRP-innehavare 102
Källa: coingecko.com

____
Läs mer:
– Faktiskontroll av Ripples påstående att ‘Många G20-regeringar’ kallar XRP för en ‘valuta’
– Vad SEC Crackdown? Japanska jätte-SBI börjar erbjuda XRP-utlåning
– XRP Pumpers hoppas på mer action; Cardano’s Hoskinson varnar för Pump & Dumps
– XRP sjunker trots positiv rapport, en rättegång över 50 USD förlust uppstårSource link