Ripple Listing Talks, Coinbase & PayPal, Tether’s tillgångar och skulder + fler nyheter

Av | april 29, 2021


Ripple Listing Talks, Coinbase & PayPal, Tether's Assets & Liabilities + More News 101
Källa: Adobe / Ralf

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.

Investeringar nyheter

 • Den japanska finansjätten och länge Krusning partner SBI har hävdat att Ripples grundare Chris Larsen tittar på a Coinbase-stil börsnotering – och ser redan bortom sin nuvarande juridiska kamp med amerikanen säkerhet och utbytesprovision. I ett samtal till investerare nyligen – vars ljudöversättning publicerades på SBI: s webbplats – sa en SBI-chef: ”Efter den nuvarande rättegången kommer Ripple att offentliggöras. Valutan vill göra det. Chris vill göra det. ”
 • Det sydkoreanska regelverket Finansiell tillsyn kommer enligt uppgift att godkänna en ansökan om en “digital tillgång” -fond efter en till synes framgångsrik ansökan från Hanwha Kapitalförvaltning, en av de tre största kapitalförvaltarna i landet – och investeringsdotterbolaget till Hanwha-konglomeratet. Enligt en rapport från Chosun uppgav en namnlös “finansiell investeringsbransch” insider att fonden preliminärt heter “Digital Hero” och skulle godkännas “den 2 maj eller omkring.”
 • Ett nytt globalt kryptoderivatutbyte, Globalt derivatbörs (GlobeDX), har samlat in 18 miljoner USD genom en finansieringsrunda som leds av blockchain-investerare – Y Combinator, Pantera Capital, Draper Dragon, Republic Crypto, OKEx, CMT Digitaloch Wave Financial alla deltog i omgången, sa pressmeddelandet.
 • WisdomTree, den börshandlade fonden och ETP-sponsorn, har tillkännagett utbyggnaden av sitt sortiment för digitala tillgångar med lanseringen av ETH (EH) med fysiskt stöd. WisdomTree Ethereum ETP (ETHW) som listas idag Börse Xetra och den Schweiziska börsen.

Utbyter nyheter

 • Coinbase sa att det nu tillåter sina kunder i USA att köpa kryptotillgångar på denna plattform med hjälp av betalkort och bankkupon kopplade till PayPal. “Du kan göra ett köp upp till 25 000 USD per dag med ditt PayPal-konto”, sa företaget och tillade att de kommer att utöka den nya möjligheten till fler länder under de kommande månaderna.

Stablecoins nyheter

 • Operatörerna av tether (USDT), den dollar-bundna stablecoin, publicerade en annan rapport från en oberoende revisor. Rapporten lämnades in av Moore Caymanoch noterade det faktum att, enligt dess resultat, TjudraKoncernens totala tillgångar ”uppgick till minst 41 017 565 708 USD” den 31 mars, medan dess skulder var lägre, varav “USD 40 855 204 950 avser utgivna digitala tokens.”

DeFi-nyheter

 • I en avslutning på det rapporterade utnyttjandet av Uranium Finance, ett decentraliserat finansprojekt (DeFi) på Binance Smart Chain (BSC), meddelades att projektet skulle avslutas och att inga försök att starta om det kommer att göras. Enligt rapporten, några timmar innan den nya v2.1-koden trycktes eller några meddelanden gjordes, hade exploateraren redan satt grundarbetet inklusive att initialisera en plånbok som senare skulle distribuera kontrakt så att de kunde utnyttja systemet. “Vi är inte säkra på om detta har varit den direkta konsekvensen av en läcka om utnyttjandet från någon i vårt team, av en auktoriserad tredje part som granskade vår kodbas, eller till och med en slumpmässig utvecklare som precis råkar hitta bristen,” sa de. Det primära målet är att återvinna medlen, medan de två plånböcker som innehar 41 miljoner USD i BNB, BUSD och USDT fortfarande är på BSC och övervakas.
 • Polygon (MATIC), Ethereum-skalningsprojektet, tidigare känt som Matic, har lanserat en fond på 100 miljoner USD som syftar till att göra DeFi mer tillgängligt för slutanvändare. Fonden, kallad #DeFiforAll, är inriktad på att skala Ethereum och introducera nya användare till de olika tillgängliga decentraliserade produkter och plattformar.

Gruvnyheter

 • Peking genomför en kontroll av datacenter som är involverade i kryptovalutagruv för att bättre förstå deras inverkan på energiförbrukningen, rapporterade Reuters med hänvisning till ospecificerade källor och ett dokument. Crypto gruvarbetare måste rapportera mängden och dela den energi som konsumeras av kryptovaluta gruvdrift, tillade det.
 • Kanaan, en leverantör av superdatorlösningar, meddelade ett långsiktigt strategiskt partnerskap med Genesis Digital Assets, ett gruvföretag i industriell Bitcoin (BTC). Genom partnerskapet har Genesis Digital Assets tecknat kontrakt för Canaan nästa generations A1246 AvalonMiner gruvmaskiner för första och andra kvartalet 2021 värda upp till 93,63 miljoner USD.

Antagande nyheter

 • Social Finance Inc. går djupare in i kryptoassets, vilket gör att sina kunder kan lösa in belöningar som tjänats in genom företagets app för bitcoin eller ethereum, rapporterade Bloomberg. Från och med torsdag kan klienter tillämpa sina 2% återbetalningsbelöningar på SoFi-kreditkortet mot de två mynten, tillade det, med hänvisning till VD Anthony Noto.
 • webbläsare Opera har lagt till inbyggt stöd för blockchain-baserad Internet-domännamnsleverantör Ostoppbara domäner. Utan att ladda ner ett webbläsartillägg kan användare nu komma åt decentraliserade webbplatser som hostas via InterPlanetary File System (IPFS) med hjälp av Unstoppable Domains .crypto non-fungible token (NFT) -adresser från Opera på vilken plattform som helst, inklusive iOS, Android, Windows, Mac eller Linux, sa tillkännagivandet. Användare kan också vara värd för sina egna decentraliserade webbplatser, samt äga sin digitala identitet med ett .crypto-domännamn och använda det för att bygga webbplatser, dela innehåll och mer. Hittills har Unstoppable Domains registrerat mer än 700 000 blockchain-domännamn.

Regulationsnyheter

 • Tysklands Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) har varnat investerare för att kryptobörsen Binance kan ha brutit mot europeiska värdepappersregler med lanseringen av sina aktietoken. BaFin sa att Binance-aktietokens spårar rörelsen av aktier i Tesla, Coinbaseoch MicroStrategy har identifierats som “misstänkta” och kräver ett prospekt som inte utfärdades före handel. Brott mot prospektet kan bestraffas med böter på upp till 5 miljoner euro (6,06 miljoner dollar) eller 3% av Binances årliga intäkter. Detta kommer efter UK Financial Conduct Authority (FCA) sa att de undersökte om börsen följde värdepappersreglerna när den började handla med aktietoken.

Blockchain nyheter

 • Som förväntat, den 27 april, Europeiska investeringsbanken (EIB), EU: s utlåningsinstitut som ägs av dess medlemsstater, har lanserat sin första digitala obligationsemission någonsin på Ethereum blockchain och distribuerar denna distribuerade huvudteknik för registrering och avveckling av digitala obligationer, i samarbete med Goldman Sachs, Santanderoch Societe Generale. Enligt pressmeddelandet, i samarbete med Banque de Francehar betalningen av utgivningsmedlen från försäkringsgivarna till EIB representerats i blockchain i form av en centralbank digital valuta (CBDC). EIB sa att den anser att “digitaliseringen av kapitalmarknaderna kan ge fördelar för marknadsaktörerna under de kommande åren”, inklusive minskning av mellanhänder och fasta kostnader, förbättrad transparens och snabbare avveckling.

Tokenization nyheter

 • Deutsche Börse och Commerzbank sa att de går in i ett strategiskt partnerskap med fintech 360X för att utveckla nya blockchain-baserade digitala marknadsplatser och ekosystem för befintliga fastighetsklasser som konst och fastigheter. Tillgångarna kommer att göras investerbara och omsättbara via tokenisering och fraktionering, sa de i ett pressmeddelande per e-post.Source link