Ripple Execs Blast SEC: s ‘förvirrande’ åtgärder i intervjuer

Av | april 30, 2021


Ripple Execs Blast SEC: s 'förvirrande' åtgärder i intervjuerna 101
Brad Garlinghouse. Källa: en videoskärmdump, Youtube, Bloomberg Technology

Som amerikanskt blockchainföretag Krusnings elände med US Securities and Exchange Commission (SEC) fortsätt, företagets chefer har dykt upp i en rad intervjuer med stora programföretag för att flagga vad de beskriver som ett “förvirrande” fall att utpekas av tillsynsmyndigheten. Ledarna har återigen skylt bristen på tydlig reglering för att hindra den amerikanska kryptovalutamarknaden.

Ripples verkställande styrelseordförande Chris Larsen gick nyligen på Bloomberg TV och berättade för värdarna att det som har hållit tillbaka XRP är brist på tydlighet. Det finns “mycket tydlig reglering i viktiga delar av världen”, som säger att Japan, Singapore, Storbritannien, Schweiz och Förenade Arabemiraten “har betraktat XRP som en valuta.” Men i USA sa han: “Tio år, då har vi fortfarande inte den regelbundna klarheten, och det håller den amerikanska marknaden för krypto. Det är olyckligt.”

På frågan varför han trodde att XRP och Ripple har utpekats av SEC, sade Larsen att ”vi tycker att det var ett förvirrande drag som hände bokstavligen de sista dagarna av [Donald] Trump-administrationen ”men att företagets chefer är” hoppfulla att vi kan få den tydligheten i USA. ”

Per Larsen, amerikanska värdepappersregulatorer gör det svårt för USA att vara på toppen av fintech-världen och gör det enkelt för innovatörer att flytta till platser som Singapore eller Storbritannien där de kan ha ett bra förhållande med tillsynsmyndigheterna, men också att Kina “har tävlat framåt på det sätt vi inte har gjort.”

Publicerades samma dag, den 27 april, var en intervju med Fox Business där Ripples VD Brad Garlinghouse förmedlade ett liknande budskap, med fokus på USA: s regleringsusäkerhet för kryptoföretag och jämförde det med andra länder där Ripple inte har anklagats för att initiera. ett oregistrerat värdepapperserbjudande.

Han hävdade att han var nöjd med de framsteg som företaget hittills har gjort i domstol och sade att SEC: s anklagelser verkade “ganska svåra att svälja”.

Ripples VD sa att som en del av det pågående rättsliga förfarandet har företagets företrädare “sökt upptäckt kring hur och varför de drog slutsatsen att bitcoin och eter inte var värdepapper” i motsats till SEC: s ståndpunkt om XRP.

”Den dag då rättegången inlämnades drevs värdet av 15 miljarder USD ur XRP-ekosystemet. Och det påverkade de exakta personer som SEC har befogenhet att skydda, upprepade han ett tidigare uttalande.

Å andra sidan förtjänar en SEC-kommissionär, Hester Peirce, “Crypto Mom” ​​moniker “, enligt Garlinghouse,” för att hon verkligen har stött branschen. Hon förespråkade verkligen behovet av den tydligheten som förhoppningsvis kommer vi nu få den tydligheten genom domstolsprocessen. ”

I en annan i denna serie medieuppträdanden, daterad den 30 april, berättade Garlinghouse för CNBC att bristen på tydlighet i amerikansk krypto-reglering var “frustrerande” – återigen betonade “behovet av ökad tydlighet och säkerhet om hur regelverket fungerar här”.

Han kontrasterade “en tankeväckande, regeringsledd ansträngning för att definiera och tydliga regelverk kring kryptovalutor” i Singapore och delar av Sydkorea och upprepade att USA var “det enda landet på planeten” som behandlar XRP som en säkerhet.

Som rapporterats handlar den amerikanska tillsynsmyndighetens mål mot företaget om SEC: s anklagelse om att den Ripple-anslutna XRP-token är en oregistrerad säkerhet. Med detta sagt har byrån försökt utvidga den till sina chefer, vilket framgår av SEC: s misslyckade försök att säkra de personliga ekonomiska uppgifterna för både Garlinghouse och Larsen.

Under tiden är den japanska finansjätten och den långvariga Ripple-partnern SBI påstod att Larsen tittar på a Coinbase-stil börsnotering, med en SBI-chef som säger: ”Efter den aktuella rättegången kommer Ripple att offentliggöras. Valutan vill göra det. Chris vill göra det. ”

14:28 UTC handlas det fjärde myntet efter börsvärde XRP till 1,62 USD. Det har sett en stor rally nyligen, uppskattat 16% USD på en dag och 46% på en vecka, liksom 191% på en månad och 641% på ett år.

____

Läs mer:
– Över 620 MUSD XRP-positioner likviderade medan Ripple CTO utbildar investerare
– XRP fungerar som Ripple Scores Victory, ‘XRP’ överträffar ‘Ethereum’ på Google
– Förlikning är mest sannolikt resultat i Ripple vs. SEC-fall – Advokat
– XRP ansåg att en säkerhet inte skulle skada Ripple, men kan skada oss – VD
– Ripple Digs för XRP Gem som kan hjälpa till att vinna mot SEC
– Garlinghouse Backtracks på BTC som Ripple Gains Ground på SEC & XRP Soars
– Brad Garlinghouse: SEC-stämning mot krusning är ‘mot krypto i stort’
– Ripple går till M&A i Asien mitt i laglig strid i USA
– SEC listar 3 skäl för att söka Ripple Execs ekonomiska information om XRP-erbjudanden
– Faktakontroll av Ripples påstående att ‘Många G20-regeringar’ kallar XRP för en ‘valuta’Source link