Ripple ber domstolen att kasta ut SEC-ärendet efter kommissionärernas brev

Av | juli 21, 2021


Ripple ber domstolen att kasta ut SEC-ärendet efter kommissionärernas brev 101
Källa: Adobe / piter2121

XRP-ansluten Krusning vill utnyttja ett uttalande nyligen från medlemmar i US Securities and Exchange Commission (SEC) efterlyser mer öppenhet i kryptoassetklassificeringen – och hoppas nu få sitt långvariga krig med tillsynsmyndigheten avskedat.

Som rapporterades förra veckan slog två av de fem SEC-kommissionärerna, Hester Peirce och Elad Roisman, till regulatorns uppgörelse med Myntplan webbplatsoperatör Blotics.

Peirce och Roisman utfärdade ett gemensamt, öppet uttalande och skrev att de var “besvikna” över att förlikningen “inte förklarade vilka digitala tillgångar som Coinschedule spionerade var värdepapper.”

De tillade att detta var “en försummelse som är symptomatisk för vår ovilja att ge ytterligare vägledning om hur vi kan avgöra om en token säljs som en del av ett värdepapperserbjudande eller vilka token som är värdepapper.”

SEC har anklagat Ripples VD Brad Garlinghouse och styrelseordförande och medgrundare Christian Larsen för att sälja XRP som en oregistrerad säkerhet. Men Ripples juridiska team har reagerat snabbt och skickat ett brev till domaren som ansvarar för ärendet, Analisa Torres. I brevet hävdade Ripples juridiska team att det nu fanns tydliga bevis som stödde tanken att målet skulle avvisas.

Påpekade att kommissionärerna betonade en “beslutad brist på tydlighet för marknadsaktörerna” tillade det juridiska teamet att brevet undergrävde SEC: s centrala anklagelse i ärendet – att Garlinghouse och Larsen villigt och medvetet hade sålt XRP, med vetskap om att det var en säkerhet.

SEC, påpekade försvararen, hade hävdat att det skulle ”visa det [Garlinghouse and Larsen] visste eller hänsynslöst bortse från att Ripples erbjudanden och försäljning av XRP krävde registrering som värdepapper och att dessa transaktioner var felaktiga. ”

På Twitter, den Hogan & Hogan advokat Jeremy Hogan kallad de två kommissionärernas brev ”en gåva för Ripple.”

Under tiden har Ripples försök att utfråga SEC: s tidigare Division of Corporation Finance-chef, William Hinman – tjänstemannen som gjorde landmärket 2018-talet om att bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) inte var värdepapper och därmed inte är föremål för SEC-kontroll – tagit en ny vändning.

Ripple vann sin kamp för att ifrågasätta Hinman tidigare denna månad, trots SECs protester. Och i ett brev till domaren Sarah Netburn skrev Ripple-advokaterna att de hade nått en “överenskommelse” med SEC i Hinman-frågan och hade gått med på att skjuta upp sitt vittnesbörd. Det juridiska teamet hävdade att det hade gjort “betydande framsteg när det gäller att begränsa och lösa privilegier.”

De tillade att det hade funnits “en kompromiss av alla parter”, vilket skulle göra det möjligt för Ripples advokater att “undersöka” Hinman “i olika frågor utan att utlösa en privilegiumsinnespråk från SEC.”

07:59 UTC, XRP, rankad 7: e efter marknadsvärde, handlas till 0,547 USD och ökar med 2% på en dag, vilket minskar sina veckoförluster till mindre än 12%. XRP är den sämst fungerande kryptotillgången bland de 30 bästa mynten idag.

____
Läs mer:
– SEC ber domstolen att låta det se bevis på Ripples ‘XRP-lobbyverksamhet’
– SEC: s chef vill “fylla i luckorna” i Crypto Investor Protection

– Förlikning är mest sannolikt resultat i Ripple vs. SEC-fall – Advokat
– Faktakontroll av Ripples påstående att ‘Många G20-regeringar’ kallar XRP för en ‘valuta’

Source link