Regulator identifierar ‘falska’ Crypto Exchange-bankkonton

Av | juli 29, 2021


Regulator identifierar 'falska' Crypto Exchange bankkonton 101
Källa: Adobe / jon_chica

Sydkoreas främsta finansiella tillsynsmyndighet Financial Services Commission (FSC) sa att den har identifierat 14 ”falska” bankkonton som används eller har använts som fiat on / off-ramper av inhemska kryptobörser.

FSC undersökte totalt 94 konton som tillhör 79 kryptobörser och sa att de upptäckte att kryptobörsenas bankkonton i 14 separata fall inte matchade namnet på deras ägare.

Enligt sydkoreanska bank- och bedrägeribekämpningslag måste företag registrera sin bankverksamhet med företagskonton som bär deras företags egna namn. I alla 14 fall hade börserna antingen bedrivit sin verksamhet med enskilda, privata konton i en av deras anställdas namn eller hade registrerade konton i andra juridiska enheters namn.

Per Hankyoreh har FSC beordrat banker att avbryta all handel på kontona i fråga och har överlämnat alla 14 ärenden till polisen och åklagarmyndigheten.

FSC uppgav att de undersökte data från “mer än 3000” inhemska finansiella företag för att fastställa kontoinnehavarnas identitet och länka dem till kryptobörser.

För närvarande är det bara de “stora fyra” kryptobörserna – Upbit, Bithumb, Coinone och Korbit – använd riktiga namn- och personnummer-verifierade bankkonton, med alla kundfonder förvarade separat. Men alla andra inhemska börser använder delade bankkonton, med hjälp av vad media kallade “olika sätt” för att samla in och sätta in sina kunders fiatbetalningar och KRW-uttag.

Majoriteten använder företagskonton eller betalningsföretag som är specialiserade på att tillhandahålla sådana tjänster till börser och liknande tjänsteleverantörer.

Från och med 24 september måste emellertid alla börser följa riktiga namn och verifierade bankprotokoll eller ansiktsstängning. Detta har lett till rädsla för en ”avstängningskris” när tidsfristen väntar.

Även de ”stora fyra” är inte garanterade framgång i sina respektive bud för att hålla sig öppna: Deras bankpartner har alla förlängt sina befintliga affärer till 24 september, ett tecken på att bankerna är beredda att vänta för att se om regeringen kommer att kompromissa. Branschen står för närvarande inför den mycket verkliga utsikten att inga utbyten kommer att göra tidsfristen, vilket effektivt gör kryptohandel olaglig i landet.
____
Läs mer:
– Think Tank: Kryptoköpare måste ha rätt att kräva återbetalningar
– S koreanska banker testar utbytenas sekretesspolicyer för riskkontroller
– S koreansk tillsynsmyndighet för banker: sluta klaga om kryptomarknadsriskSource link