Regulator förlänger sydkoreanska Crypto Exchanges AML-fönster med 6 månader

Av | juni 15, 2021


Regulator förlänger sydkoreanska Crypto Exchanges AML-fönster med 6 månader 101
Källa: Adobe / spyrakot

Sydkoreanska kryptobörser har fått en kort förlängning i sitt lopp för att få antipengar (AML) -protokoll på plats – även om landets högsta tillsynsmyndighet har lovat att placera industrin under “intensiv granskning” de kommande månaderna.

Nationens första kryptospecifika lagstiftning – främst inriktad på polisutbyte – utfärdades den 25 mars och utbyten gavs fram till början av juli för att säkerställa att deras AML-protokoll var på plats och redo att granskas av partnerbanker och finansiella tillsynsmyndigheter.

Handelsplattformar har också fått en sex månaders frist för att erhålla certifiering av informationssäkerhetshanteringssystem (ISMS), visa ledningsstrukturer för det Financial Services Commission (FSC) och få en verklig namnbankpartner från den inhemska kommersiella banksektorn.

Hittills har endast fyra börser sex månaders bankaffärer på plats, även om alla dessa erbjudanden kommer att löpa ut innan respitperioden löper ut. Som rapporterades förra veckan har 20 utbyten erhållit ISMS-certifiering, varav ytterligare 10 förväntas följa efter deadline.

Men hittills har inga börser slagit bankaffärer efter september, och få har fått AML-funktioner på finansiell sektor. Förutom att tillfredsställa tillsynsmyndigheten för deras AML-efterlevnad kommer de också att behöva genomföra riskbedömningskontroller från banker – som i slutändan kommer att få befogenhet att avgöra ödet för den sydkoreanska växelsektorn. Ett växande antal banker har uteslutit möjligheten att arbeta med börser och lämnar handelsplattformar för att frukta för sin framtid.

Enligt Yonhap och Seoul Shinmun har FSC nu sett det lämpligt att förlänga antagningsfönstret för AML till slutet av 2021.

Tillsynsmyndigheten uppgav att flytten skulle göra det möjligt att “minimera skadorna på kunder som kan uppstå när börser som inte rapporterar till myndigheterna i slutet av september därefter stängs av.”

Oberoende av detta fortsätter FSC att prata tufft – det hävdade att det skulle börja sin “intensiva” granskning av utbytena i slutet av september, och att sonder, revisioner och dokumentgranskningar sannolikt skulle ta tre månader att slutföra i varje fall.

Ett företag granskas redan som en del av kontroller av “due diligence”, Cryptonews.com rapporterade förra veckan, och tillsynsmyndigheten är särskilt angelägen om att anpassa börserna som inte använder riktiga banker.

FSC citerades som säger:

“Vi kommer att stärka vår övervakning av konton för virtuella tillgångsoperatörer som inte använder autentiserade insättnings- och uttagskonton med riktiga namn.”

Såväl branschexperter som tillsynsmyndigheter växer sig alltmer bekymrade över risken för ”planerade konkurser” – från skrupelfria företag som kan försöka förklara insolvens före tidsfristerna i ett försök att undvika att behöva betala tillbaka sina kunder.
___

Läs mer:
– Koreanska börser som slutar på alternativ när fler banker säger nej till Crypto
– Crypto Market Crash har minskat Bithumb-värdet med över 50%

– SEC-kommissionsledamot orolig stram reglering kan motverka kryptoinnovation
– Baselkommittén erbjuder mer tydlighet för banker som söker kryptoexponeringSource link