Regnsäsongen kommer att testa hur vattentätt Kinas Bitcoin Mining Ban är

Av | juni 8, 2021


Regnsäsongen kommer att testa hur vattentätt Kinas Bitcoin Mining Ban är 101
Källa: Adobe / MaciejBledowski

Vissa kinesiska provinser verkar vara cagey om de kommer att förbjuda krypto gruvarbetare att arbeta under landets regntid – en tid på året när floder sväller och vattenkraftverk producerar vanligtvis stora mängder överskottsel.

Per rapporter från 21st Century Business Herald och STCN är Sichuan, en av Kinas största traditionella Bitcoin (BTC) gruvhotspots, “inte bråttom” för att starta gruvarbetare innan regnperioden börjar. Istället kan det tillåta BTC-gruvarbetare att arbeta obegränsat fram till minst september.

Som tidigare rapporterats uppträdde ett möte med provinsiella tjänstemän, gruvarbetare och lokala maktchefer i en avslappnad stämning förra veckan, med vissa källor som hävdade att “allt” var “OK” för gruvarbetare i provinsen – till skillnad från gruvarbetare som har litat på kol -elektricitet i andra hotspots som den autonoma regionen Xinjiang Uygur (XUAR) och den autonoma regionen Inre Mongoliet (IMAR). De två sistnämnda har varit långt bakom målen för minskning av koldioxidutsläpp, med Kina som siktar på netto-nollutsläpp 2060.

Trots påståenden om att provinser oundvikligen skulle överensstämma med Pekings önskemål, med ett landsomfattande agerande pågår, verkar detta inte riktigt vara fallet.

När Sichuan-tjänstemännen pressades av media var de ovilliga att kommentera sin officiella politik gentemot gruvarbetare och i stället påpekade att dess “preliminära undersökning” om huruvida den skulle genomföra en avstängning av kommersiella gruvarbetare i provinsen “ännu inte redo att avslöjas offentlig.”

En mediaföretag hävdade att kommersiella gruvföretag har fått i uppdrag att ”förbereda sig” för att lämna Sichuan i september, men att inga fastare slutsatser ännu har nåtts. Den kinesiska regnsäsongen börjar vanligtvis i mitten av juni och slutar någon gång i mitten av juli, även om kraftiga monsunregn är vanliga under sommarmånaderna. Detta gör att flodhastigheten vanligtvis ökar avsevärt och producerar överskottsenergi som gruvarbetare gärna har använt till låga priser.

Att visa gruvarbetare dörren i detta skede skulle i princip lämna provinsens vattenkraftsleverantörer utan kunder för överflödet inför säsongens start.

I ytterligare ett tecken på att misshandeln kanske inte är så skottsäker som en gång föreslog rapporterade medierna att det fanns bevis för att mindre “hem” gruvarbetare inte riktades mot – och det var för närvarande “bara företag gruvarbetare” som hade fallit illa regeringens senaste politik.

Men om Sichuan kan demonstrera att den kan upprätthålla sin gruvindustri under sommaren utan en ökad utsläpp, kan Peking komma att tänka på.

Heralds rapport innehöll citat från chefen för regelverket China Banking and Insurance Regulatory Commission, som hävdade att strängare granskning var på korten, men medgav att “inhemsk gruvdrift är fortfarande svårt att helt förbjuda.”

Samma medier citerade inhemska gruvarbetare att de levde i hopp om politiska förändringar och fortfarande var ovilliga att flytta utomlands. Kinesiska gruvarbetare är medvetna om att deras aktiviteter ofta bidrar till de ofta fattigare lokala ekonomierna de arbetar i med jobb och skatter – och att de flesta områden är ovilliga att låta reservkraft gå till spillo.

I stället, påpekade författarens rapport, har de flesta gruvarbetare beslutat att anta en “vänta och se” -strategi – och kommer inte att skynda sig att flytta utomlands.
___
Läs mer:
– Gruvarbetare på väg: Kinas kryptogruvsförluster kan vara Kazakstans vinst
– Kinas gruvdrift fortsätter – Men något vettigt hopp

– ‘Nästa stora gruvarbetare kommer bort från Kina’ – Poolin Exec
– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin MiningSource link