Rädslan för reglering som undertrycker krypto har försvunnit

Av | april 22, 2021


Ex-US Regulator: Rädslan för reglering som undertrycker Crypto har gått bort 101
Brian Brooks. Källa: occ.treas.gov

Den tidigare fungerande chefen för US Office of the Controller of the Currency (OCC), Brian Brooks, har antytt att kryptoregleringsstormen kan ha passerat och hävdar att storleken på branschen betyder att regeringar och tillsynsmyndigheter inte längre kommer att kunna utplåna den.

“Nu när vi har ett marknadsvärde på 2 biljoner USD i krypto, tror jag rädslan för att reglering på något sätt kommer att försvinna eller undertrycka detta [has] gått iväg. Det är för sent för det, ”Brooks – som kommer att ta över som VD för Binance.US – sa i en tv-intervju med CNN.

Men han tillade att tillämpning av traditionella banklösningar på sfären skulle resultera i misslyckande och uppgav att penningtvättrisker och terrorism måste mötas med “blockchain-native-lösningar” och tillade:

“Bankföreskrifter representerar vissa risker som inte finns i krypto.”

Han hävdade att hans flytt, som fungerande valutakontrollant, att chartra kryptobanker hade varit “permanent” och oåterkallelig, och att “dessa stadgar aldrig kan tas bort.”

Brooks, också tidigare av Coinbase, uppgav att krypto behövde “lite kanalisering”, och att “det är vad vi försökte göra i min senaste roll” (vid OCC).

Han uppgav att tokens inte var “Cabbage Patch Kids”, men hävdade att dogecoin (DOGE) var ett “nyhetsartikel”, och var till skillnad från andra tokens som “verkligen förändrar världen.”

Brooks tillade att utbytenas natur snart också skulle förändras och menade att “utbyten är på ramper som inte kommer att vara nödvändiga i sin nuvarande form om fem år framöver.”

Idén att ”flytta din fiat till din kryptoplånbok kommer inte att ha någon betydelse längre”, sa han, med ”nätverksinbyggda lösningar” som ersatte status quo.

”Skörda utbytesavgifter från [customers]”Är inte en hållbar affärsmodell för börser, den nya VD för den amerikanska filialen Binance Lagt till.

____
Läs mer:
Turkiet förbjuder kryptobetalningar
– Här är sätt som regeringar kan attackera Bitcoin – och ingen av dem låter heta
– Senaste avsnittet av Indiens Crypto Ban Soap Draws Decidly Mixed Reviews
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Regulatorer funderar på strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignorera

Source link