Pundits Label Paraguays MP Crypto Bill a ‘Huge Nothing Burger’

Av | juli 15, 2021


Pundits Label Paraguays parlamentsledamots Crypto Bill a 'Huge Nothing Burger' 101
Källa: Adobe / Vlad

Twitter-baserade kryptofans säger att de är överväldigade av detaljerna i en krypto-tema privatmedelsräkning som presenterades igår av den paraguayanska parlamentsledamoten Carlos Rejala.

Rejala hade först börjat twittra om lagförslaget i kölvattnet av lanseringen av en salvadorisk räkning som om några veckor kommer att göra bitcoin (BTC) till ett lagligt betalningsmedel. MP, från minoritets Hagamospartiet, hade lagt till röda “laser” -ögon i sin profilbild och hade lovat en “överraskning” med hjälp av hashtaggen #bitcoin vid varje möjligt tillfälle. Han retade den här veckan frisläppandet och ökade förväntan genom att hävda att en äldre person i paraguays senat, Fernando Silva Facetti, också hade stött förslaget.

Men en del var överväldigade när detaljerna i räkningen läcktes ut timmar innan den officiella utgåvan.

Och Rejala har sedan dess publicerats med lagförslaget, som – som vissa har hävdat – innehåller lite i vägen för “överraskningar” för alla som är bekanta med krypto-regler någon annanstans i världen.

Till skillnad från den salvadorska räkningen, som kommer att göra BTC till lagligt betalningsmedel på ett jämnt sätt med USD, föreslog Rejalas utkast till lagförslag krypto under paraplyet för fastighetsrätt – vilket redan är fallet i länder som USA och Storbritannien.

Räkningen handlar huvudsakligen om kryptogruv och nämner inget direkt BTC eller någon annan symbol. Den föreslår att paraguays gruvarbetare regleras, att ett registersystem införs för industrin, att gruvarbetare beskattas för deras vinster och att företag som inte uppfyller kraven straffas med “sanktioner”.

En kryptoförespråkare hävdade de kunde inte läsa räkningen, men “att döma av reaktionerna från många människor var det bara en enorm ingentingburger.”

De som föredrar att se glaset halvfullt oavsett väder kommer emellertid sannolikt att påpeka att lagförslagets måttliga natur ger det en mycket bättre chans att överleva kommittéstadiet och kanske till och med nå underhuset för omröstning.

Den paraguaysiska tidningen La Nación citerade Silva Facetti och sa att tanken bakom lagförslaget var att “tillhandahålla en rättslig ram för att reglera digitala tillgångar” och därmed institutionalisera “något som faktiskt redan förekommer i landet, särskilt i [power] industri.”

Senatorn tillade:

“Detta [bill will not make crypto] lagliga betalningsmedel. Det är en vara och syftet med lagen är att reglera och kontrollera denna industri. ”

Han “angav också att lagen kommer att gälla för alla kryptovalutor”, tillade tidningen.

Ambito, som publicerade lagförslaget i sin helhet, citerade senatorn och sa:

”Vi pratar inte om ett projekt som [the one in] El Salvador. […]”

Istället hävdade Silva Facetti, “vi pratar om immateriella tillgångar” och “råvaror.”

Rejala uppgav under tiden:

“Denna lag ger ett tydligt regelverk för kryptovalutagenereringsindustrin för att locka utländska investeringar i Paraguay.”

Medieföretaget hävdade att lagförslaget lades fram som ett led i ett försök att “utnyttja överskottsenergin” som genereras av vattenkraftverk i Itaipú och Yaciretá – ytterligare en potentiell bonus för förespråkare för renare BTC-gruvlösningar.

På Twitter uttryckte Rejala förtroende, skrivning:

“När denna proposition har passerat kommer Paraguay att positionera sig i den här konkurrenskraftiga industrin och planerar att leda i hållbar bitcoinbrytning.”

Oavsett var vissa tydligt imponerade av hela affären. “Sätt att hype alla för ingenting,” klagade en användare. Andra var ännu hårdare.

___

Läs mer:
Paraguays parlamentsledamot för att testa BTC-räkningen den här veckan, JPMorgan ifrågasätter Bukele’s Move
– USA förstärker det politiska trycket på El Salvador mitt i Bitcoin-planer

– El Salvador Gov’t: Vi ger ut Bitcoin – men konvertera det inte till Fiat
– El Salvador kommer att bli ett seriöst test för Bitcoins Layer-2-nätverk

Source link