Proof-Of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkort

Av | april 22, 2021


Proof-Of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkort 101
Källa: Adobe / max5128

Det finns ett nytt Bitcoin (BTC) -initiativ på bordet som skulle se gruvarbetare som energiköpare, som tillhandahåller kompletterande teknologi för produktion och lagring av ren energi, bättre avkastning till investerare och överskottsenergi, samt hjälper till att lösa sol- och vindproblem och trängselproblem , vilket potentiellt kan leda till en grönare gruvindustri för bitcoin. Inte alla håller med om detta, medan Krusning Medgrundare och styrelseordförande Chris Larsen föreslog att “ompröva” algoritmen för bevis på arbete som nu används av Bitcoin, Ethereum (ETH) och några andra kryptonätverk.

Stora finansiella företag Fyrkant och aktivt förvaltningsföretag Ark Invest publicerade en vitbok med titeln ‘Bitcoin är nyckeln till en riklig framtid med ren energi.’ Den diskuterar Bitcoin-gruvdriftens förmåga, i kombination med förnybar energi och lagring, att underlätta och påskynda “en övergång till ett renare och mer motståndskraftigt elnät” – med gruvarbetare som drar mest nytta av denna utveckling.

Papperet fortsätter med att förklara att Bitcoin-nätverket, eller mer exakt dess gruvarbetare, är unika energiköpare som kan göra det möjligt för samhället att distribuera betydligt mer sol- och vindproduktionskapacitet, medan “dagens energitillgångare kan bli de viktigaste bitcoingruvarna i i morgon.”

Gruvarbetarna erbjuder mycket flexibel och lätt avbrytbar belastning, ger utbetalning i en globalt flytande kryptovaluta och är helt platsagnostiska och behöver bara en internetanslutning, sa det och tillade:

“Dessa kombinerade kvaliteter utgör en extraordinär tillgång, en energiköpare av sista utväg som kan slås på eller av med ett ögonblicks varsel var som helst i världen.”

Medan sol och vind är de billigaste energikällorna, lider de av flaskhalsar, främst på grund av deras intermittenta strömförsörjning och trängsel i nätet. Dessutom ger de mer kraft än vad samhället vanligtvis behöver några timmar om dagen och inte tillräckligt när efterfrågan ökar.

Bitcoin-gruvdrift kan därför fungera som en kompletterande teknik för ren energiproduktion och lagring, medan gruvarbetarna kan hjälpa till att lösa mycket av problem med överbelastning och trängsel, vilket resulterar i nät som använder mer förnybar energi.

Per tidning kan en kombination av gruvarbetare med förnybara energikällor och lagringsprojekt:

  • förbättra avkastningen för projektinvesterare och utvecklare, flytta fler sol- och vindprojekt till det lönsamma territoriet;
  • möjliggöra byggandet av sol- och vindprojekt i väntan på att de långa nätanslutningsstudierna ska slutföras,
  • förse nätet med lätt tillgänglig “överskottsenergi” för allt vanligare svarta svanhändelser som alltför varma / kalla dagar, vilket också kommer att vara användbart då samhällets elbehov ökar med ökningen av enhetselektrifiering och elfordon.

På lång sikt ser vitboken två stora konsekvenser om Bitcoin-gruvdrift normaliseras som en energiköpare av sista utväg:

  • mängden sol- och vindenergi i nätkylan ökar dramatiskt;
  • det kan finnas en betydande omvandling och grönhet av bitcoin-gruvindustrin.

Genom att distribuera mer sol och vind kommer dessa produktionstekniker sannolikt att falla längre ner i sina kostnadskurvor, vilket kommer dem närmare noll marginalkostnadsproduktion, sade tidningen och tillade:

”Men om sol och vind blir ännu billigare och utgör en allt större del av baslastkraften, skulle den ultimata trenden fortsätta att gå snabbt mot förnybar dominerad hashrate. Vi tror att en så stor mängd ny, geografiskt skiftande hashrate också skulle ha andra ordningens konsekvens av att stärka säkerheten i Bitcoin-nätverket, vilket eventuellt ytterligare förankrar bitcoin som en sund valuta för alla. ”

Detta forskningssamarbete avslöjar myten att Bitcoin-gruvdrift skadar miljön, enligt till Cathie Wood, grundaren av Ark Invest. “I stället, när kryptogruva, energilagring och AI-teknik konvergerar, kommer antagandet av förnybar energi sannolikt att påskyndas”, sa hon.

Medan kritiker säger att den beräkning som krävs för att säkra Bitcoin är miljöskadlig, hävdar Ark “att det motsatta är sant: en värld med bitcoin är en värld som i jämvikt genererar mer elektricitet från förnybara kolfria källor.”

Med Twitter och Square Chief ordspråk att Bitcoin stimulerar förnybar energi, Teslachef Elon Musk chimade in med ett enkelt avtal:

“Teslas uppdrag är bokstavligen” att påskynda världens övergång till hållbar energi “,” sa Steve Lee, projektledare för Bitcoin-utveckling på Square Crypto.

Per Nic Carter, grundare av blockchainfokuserat riskkapitalföretag Castle Island Ventures, BTC accelererar bara verkligheten att “beräkning kommer att bli den största globala energikonsumenten inom ett decennium eller två, och med rätta.” Han tillade att i efterhand kommer tänkandet av storskalig beräkning som slöseri att ses som absurt.

Men det återigen diskuterades om terminologi och formulering, särskilt med tanke på rymdens unga ålder. BlockTower Capital grundare Ari Paul sa han skulle inte kalla proof-of-work (PoW) -beräkning i det givna sammanhanget, eftersom det “bara bjuder in den uppenbara (och rimliga) kritiken att du inte beräknar något användbart som vi vanligtvis tänker på det.” Snarare är det bättre att rama in det som direkta säkerhetsutgifter, sa han.

Under tiden, Bloomberg träffa tillbaka på påståenden från Dorsey, Wood och Musk och sa att dessa är “inte riktigt sanna.”

Enligt författarna finns det fortfarande det faktum att gruvbrytningen slukar massiva mängder kraft, medan tanken att ett förnybart kraftprojekt skulle kunna byggas utan en nätanslutning, bara för att driva en Bitcoin-operation, är inte heller bärkraftig.

“Men en del av den snabba nedgången i priset på förnybara energikällor har också varit tack vare billig finansiering. En bank skulle förmodligen vilja ta ut en högre ränta på ett projekt som planerar att sälja kraft till en Bitcoin-gruvarbetare än vad kunden skulle göra Google, sa de utan att ge specifika beräkningar.

Financial Times gick ännu längre:

“Så, bäst att bara acceptera detta” vitbok “för vad det är: en massa människor som har fäst sina namn till en destruktiv tillgångsklass som desperat försöker vända iller utan att faktiskt vända iller. Eller, som det är känt i branschen, “gröntvätt”, sa de.

Stephen Isaacs, ordförande för investeringskommittén vid det Londonbaserade rådgivningsföretaget Alvine Capital, berättade också för CNBC att Bitcoins energianvändning kommer att falla “om någon menar allvar med klimatförändringar.”

“Det här är en mycket smutsig produkt, och den blir smutsigare för varje minut, eftersom mängden energi som krävs för att bryta ytterligare försörjning ökar”, citerades han.

Samtidigt kritiserade en annan Ripple-chef Bitcoin-gruvdrift.

Ripples Chris Larsen hävdade att kryptos som använder PoW bör överväga en kodändring till en annan valideringsmetod som Proof-of-Stake (PoS) eller Federated Consensus (eller något tredje som ännu inte har utvecklats), som enligt Larsen “har bevisat effektivt “för att säkra deras lagrade värde men samtidigt använda en liten bråkdel av energin.

Federated Consensus används av Ripples XRP Ledger.

“Idag utgör icke-PoW-baserade mynt (inklusive Ethereums förväntade byte) 43% av alla kryptovalutor efter marknadsvärde, och majoriteten av de nya kryptokurvor som introduceras idag väljer att avstå från PoW. Det är tydligt vilket sätt trenden rör sig. Jag skulle argumentera för att en sådan förändring är kritiskt viktig för Bitcoin att förbli världens dominerande kryptovaluta, “skrev Larsen.

Han betonade också att företag nu förbinder sig till klimatåtgärder och “de kommer utan tvekan att utsättas för tryck (från både konsumenter och tillsynsmyndigheter) för att minska eller avyttra sina PoW-kryptoinnehav – inklusive bitcoin.”

“Bitcoin-samhället borde se detta som en betydande risk och arbeta för att ta itu med det”, sade verkställande ordföranden.

Och det verkar som att detta är precis vad Square och Ark gör nu. Som de konstaterade i sin vitbok är det “bara början på vad vi hoppas kommer att bli en fruktbar utforskning av lösningar som hjälper till att inleda en riklig, framtid med ren energi.”
____
Läs mer:
En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Bevis om oenighet: Bitcoins arbete kontra Ethereums planerade insats
– Bitcoin Miners kan lösa Ukrainas energiproblem
– Ny Bitcoin Mining Giant som växer fram i USA med 651 miljoner USD
– Ripple Bosses Break från Legal Battle till Bash Bitcoin

Source link