Power Ledger migrerar till Solana men behåller sin symbol på Ethereum

Av | juli 12, 2021


Power Ledger migrerar till Solana men behåller sin symbol på Ethereum 101
Källa: Adobe / Aleksandra Sova

Vissa projekt lämnar fortfarande Ethereum (ETH) blockchain, trots de inkommande förbättringarna – som det australiska energiteknikföretaget Kraftbok (POWER) lämnar den för en mer centraliserad Solana (SOL) -baserad plattform, “tiotusentals gånger snabbare än Ethereum.” Power Ledger POWR-token, som är ERC20-token, kommer dock att finnas kvar på Ethereum och kommer att fortsätta att användas för befintliga kunder.

Idag tillkännagav företaget att det planerar att migrera sin Powerledger Energy Blockchain från Ethereum till Solana, varav den senare säger “mycket snabbare och kan stödja högre transaktionsgenomströmning.”

Enligt detta pressmeddelande uppnår Solana skalbarhet genom sin proof-of-history (PoH) som en tidsmekanism, vilket möjliggör korta blocktider på 400 millisekunder, snabb genomströmning på mer än 50 000 transaktioner per sekund (tps), samtidigt som censurmotståndet bibehålls vid samtidigt.

Det gör det utan kravet på en Layer 2-lösning eller skärning, mycket diskuterat i Ethereums ekosystem.

Dessutom hävdar de att Solana använder PoH- och proof-of-stake (PoS) konsensusmekanismer, vilket gör dess design “mindre energikrävande” än befintliga proof-of-work (PoW) blockchains, som Ethereum, som också syftar till att flytta till PoS.

“Power Ledger-teknikstacken byggdes ursprungligen på en PoS-konsortiekedja med låg effekt som heter EcoChain 2016 innan den övergick till en modifierad Ethereum-konsortiekedja utan avgift utan kostnad 2017,” Power Ledger grundare och teknisk chef John Sade Bulich i tillkännagivandet. “Det tjänade sitt syfte på kort sikt, men begränsningarna för denna lösning var alltid mycket uppenbara inklusive låga transaktioner per minut.”

Enligt medgrundare och verkställande ordförande Jemma Green kommer den nya blockchain-plattformen baserad på Solana att vara “tiotusentals gånger snabbare än Ethereum.”

Bulich hävdade vidare att Solana, med potential för matchning på kedjan, lätt kunde stödja en uppskalning av Power Ledgers befintliga svit av tjänster som inkluderar peer-to-peer-handel, flexibilitetstjänster, energispårbarhet och applikationer för förnybar Energicertifikat.

Under tiden bör insättning också vara tillgänglig för alla POWR-innehavare. Dessutom söks intresseanmälningar för validerare som är intresserade av att stödja Powerledger Energy Blockchain, säger företaget – “men med en vridning.”

PoS kommer att förekomma på Powerledger Energy Blockchain men det kommer att kopplas till den befintliga POWR som finns kvar på Ethereum mainnet, “med både insatsen och belöningen konvertibel och betalas i befintliga POWR-token.”

Cryptonews.com har nått ut till Power Ledger för kommentar.

Som rapporterats hade vissa projekt redan flyttat eller expanderat från Ethereum till andra blockkedjor, med hänvisning till bland annat höga avgifter och skalbarhetsfrågor. Ett nytt val för många nyligen har varit Binance Smart Chain (BSC), en blockkedja som utvecklats av större kryptobörs Binance.

Men BSC och Solana är inte de enda Ethereums konkurrenter som det verkar. MVL, utvecklaren av serviceplattformen Tada, har samarbetat med TZ APAC, en Asienbaserad blockchain-antagande enhet som stöder Tezos (XTZ) ekosystem, för att utveckla sin dataföretag med hybrid blockchain-teknik, med användning av Hyperledger tyg och Tezos offentliga blockchain.

Under tiden förbereder Ethereum sig för sin nästa stora uppgradering, kallad London, planerad till augusti, vilket kommer att medföra EIP-1559 som är avsedd att förbättra nätets monetära system, bland andra förändringar. Dessutom har utvecklarna redan börjat rulla ut blockchain nästa version som är avsedd att introducera PoS, och lösa bland annat skalbarhets- och högavgiftsproblem.
___

Läs mer:
– Solana rally på USD 314 miljoner investeringsnyheter
– 6YO Cardano kompenserar fortfarande brist på antagande med planer och förhoppningar

– ‘Fiat-Like’ Proof-of-Stake-kedjor gynnar centralisering och rika spelare
– Ethereum måste försöka svårare för att behålla sin dominans i en multikedjad framtid

– Ethereum-utvecklare om varför de inte ser Cardano & Binance Chain som rivaler
– Ethereum börjar testa Londons uppgradering – men “Justera dina förväntningar”Source link