Polygon vänder Ethereum i dagliga transaktioner, prishits hela tiden

Av | maj 18, 2021


Polygon vänder Ethereum i dagliga transaktioner, prissättningar All-Time High 101
Källa: Adobe / gesrey

Lager-2-lösning Polygon (MATIC) vände några huvuden eftersom det har överträffat Ethereum (ETH) i antalet transaktioner, och diskuteras nu som en möjlig konkurrent till Binance Smart Chain (BSC).

Per BitInfoCharts.com nådde antalet dagliga transaktioner på Ethereum nästan 1,64 miljoner den 11 maj – det är rekordhögt (ATH), och sjönk till 1,43 miljoner senast den 18 maj. genom detta protokoll och ramverk för att bygga och ansluta Ethereum-kompatibla blockchain-nätverk.

Också, enligt till Richard Galvin, grundare och VD för Digital kapitalförvaltning, med hänvisning till blockchain-analysplattform Nansen, det har vänt Ethereum och dess transaktionsantal har accelererat sedan. “Det uppnår detta med endast ~ 5% av de dagliga aktiva användarna av [Ethereum]. [Polygon] användare upp till 5-10 gånger sedan april, sade han.

Messari CryptoMira Christanto noterade också denna ökning och lade till skillnaden i gasavgift eftersom “de flesta polygontransaktionerna beror på robotar som kan fungera med låga gasavgifter.”

Klockan 12:36 UTC, MATIC, rankad 16 efter marknadsvärde, handlas till 2,08 USD, efter att det just nått en ATH på 2,18 USD (per Coingecko). Det ökar med 25% på en dag och 413% på en månad. På ett år uppskattade den hela 10,194%.

Per Coingeckos kategorier ökar hela Polygon-ekosystemet med 155 kryptotillgångar med 9% idag.

Enligt Galvin är det “lugnande att se grundläggande tillväxt där det finns stark pristillväxt.”

Och när Ethereum fortsätter att möta gas- och skalningsutmaningar, vissa, som Chief Investment Officer för krypto hedgefond outfit Arcane tillgångar Eric Wall, undra om Polygon “vinner” över BSC – en annan plattform som har fått dragkraft bland utvecklare, särskilt de i decentraliserad ekonomi (Defi).

Svaret på Walls frågor för vissa beror på mätvärdet, argumenterar att BSC vinner i antalet projekt, medan Polygon vinner i kvaliteten på projekten.

Det totala värdet låst (TVL) i Polygon, per DeFi Pulse, är 6,5 miljarder USD, vilket ser en massiv ökning från 40 miljoner USD som registrerades den 1 januari. Per defistation sjönk TVL på BSC till 41,4 miljarder USD idag.

Under tiden diskuterade Wall också möjligheten att Polygon skulle vara mer decentraliserat än BSC, och slutligen uppgav att Polygons anslutning till Ethereum kan vara “lite artificiell.”

Polygon har över 250 dapps (decentraliserade appar) och 685 000 unika användare, teamet sa i ett 17 maj inlägg. De meddelade också att Ethereum infrastrukturleverantör Infura och Ethereum utvecklingsmiljö Tryffel utvidgas till Polygon.

Per Etherscan hade Ethereum över 153 miljoner unika adresser igår. Användare kan dock äga flera adresser.

___
Läs mer:
Binance Chain är på “a Parabola”, som överträffar Ethereum i flera mått
ETH kan vända Bitcoin, men det kan inte ‘ha sin tårta och äta det också’ – Arthur Hayes

Source link