Polisen återställer ETH 1360 stulna från en börs 2018

Av | juni 8, 2021


Polisen återställer ETH 1360 stulna från en utbyte 2018 101
Källa: Adobe / Kindarts

Sydkoreanska polisen har återhämtat en stötfångare med ethereum (ETH) -mynt som stulits från en börs av hackare 2018 efter en treårig sökning – och offren, handelsplattformens kunder, kommer att återförenas med sina mynt, vilket har uppskattat i värde, trots den senaste tidens nedgång.

Ett namnlöst inhemskt kryptobörs plundrades till cirka USD 45 miljoner i mitten av 2018, rapporterade Segye Ilbo och Asien Kyungjae, med hackare som gick av med 11 olika typer av tokens, inklusive ETH och bitcoin (BTC).

Och även om var de flesta av dessa symboler fortfarande är okända har polisen varit obeveklig i sin fortsatta strävan efter de stulna medlen – och hackargruppen bakom den. Deras arbete verkar ha gett resultat delvis, med en utredning som involverade polisstyrkor i fem andra länder som slutligen stängde nätet på ett lager av ETH 1 360 (värt cirka 3,4 miljoner USD i nuvarande priser).

ETH handlade för cirka 450 USD i mitten av 2018 och handlas nu till över 2 500 USD.

Tjuvarna verkar ha flyttat pengarna från plånbok till plånbok i ett försök att kasta polisen från doften, men senast höll de pengarna på en latinamerikansk börs. Polisen avslöjade inte namnet på den hackade börsen, och inte heller den latinamerikanska börsen som poletterna återhämtades från.

De tillade dock att hackarna hade flyttat pengarna till börser i “flera länder”.

Polisens talesmän för it-brottslighet förklarade att utbytet i fråga var ovilligt att låta utländska tjänstemän få tillgång till sina plånböcker utan bevis för att pengarna stulits. De tillade också att detta var första gången krypto som stulits från ett sydkoreanskt företag har återställts från en utländsk börs.

En polis tjänsteman citerades som säger:

”Vi har bekräftat att en hackare försökte byta den stulna eterin mot en annan kryptoasset för att tvätta pengarna och kasta utredare ur deras spår. Tillgångarna kommer att återlämnas till offren enligt lagliga förfaranden och regler. ”

____
Läs mer:
– Ytterligare två Binance Smart Chain-projekt lider av Flash-lånattacker
– Hack söndag: NFT Theft följer en personlig Token Attack

– Handlarlektion: Varför du inte borde behålla stora mängder krypto i MetaMask
– Cryptopia blev hackad under avveckling på grund av en hackning

– Grupp av män, ett företag anklagat för hantering av stulna Coincheck XEM
– Attackerat blockfält för att spendera upp till 10 miljoner USD för att åtgärda skadorSource link