Pokersekretess och rollen för kryptovaluta

Av | mars 22, 2021


Texten nedan är en annonsartikel som inte skrevs av Cryptonews.com-journalister.

myntpoker
Källa: Adobe / lakov

Med allt som nu kan nås på internet via några få expertklick och sökordssökningar har det aldrig varit viktigare att hålla din data privat. Helt enkelt genom att söka i ditt namn kan potentiella arbetsgivare, vänner eller till och med potentiella romantiska partners ta reda på mer eller mindre allt – från din grundskola till din favoritfärg. Och om alla kan hitta denna information, kan dina vanor online komma tillbaka för att hemsöka dig, även om de är helt oskyldiga.

Visserligen är detta också den tama versionen av händelserna. Poker följs av en social stigma som ibland sträcker sig in i regeringen själv. Detta innebär att vissa auktoritära regeringar kan ha problem med vuxnas spel, vilket ger dig ännu fler skäl att skydda din integritet. Här går vi igenom några grundläggande sätt på vilka du fortfarande kan spela utan att oroa dig för om din privata information kommer att äventyras av någon.

Använda kryptovaluta

Bitcoin, den ursprungliga kryptovalutan, föddes ur den libertära tanken att regeringar (tillsammans med finansinstitut) utövar för mycket kontroll över människors liv, särskilt hur människor spenderar sina pengar. Det är därför ett av kryptovalutans syften alltid har varit att lägga till en tidigare otänkbar mängd integritet till varje användare (Bitcoin är dock inte anonym, utan pseudonym, vilket bör hållas i åtanke).

Den största fördelen med att använda kryptovalutor istället för ditt eget fiat-bankkonto är att ditt namn inte behöver kopplas till din kryptoplånbok. Så länge bara du har tillgång till dina privata nycklar är dina pengar säkra oavsett om din privata information är knuten till den plånboken eller inte. Det finns inget behov av att identifiera dig med något annat än den privata nyckeln.

En extra fördel med att använda kryptovalutor för att finansiera ditt onlinepokerkonto är att det gör det mycket svårare för skadliga aktörer att stjäla dina pengar. Det spelar ingen roll om de har all information de behöver för att imitera dig; de kan inte få tillgång till din plånbok utan den privata nyckeln (som du aldrig ska dela med någon).

Använda tumlare

Som vi redan har sagt är Bitcoin (och många andra kryptovalutor) inte anonymt, bara pseudonymt. För att hålla nätverket säkert och hälsosamt har Bitcoin utformats på ett sätt som gör att alla kan se alla transaktioner som någonsin gjorts. Det betyder att någon som arbetar flitigt teoretiskt sett kan knyta dina kryptovalutatransaktioner till ditt konto, även om de kanske aldrig får reda på din identitet i den fysiska världen om du inte har delat den någonstans. I verkligheten finns det dock en nästan noll chans att du har lyckats vara helt anonym.

Ändå finns det sätt att hindra denna flitiga sökning, eller åtminstone göra det mycket svårare att genomföra. Så kallade kryptovalutatumblare är ett alternativ. De blandar tjänster som används för att blanda potentiellt identifierbara mynt med andra för att dölja deras spår. Tumblers får ett dåligt rykte eftersom de ofta används för att dölja ”smittad” kryptovaluta, till exempel medel som har stulits i utbyteshackar – med andra ord en form av penningtvätt. Men deras ursprungliga syfte var att förbättra anonymiteten för Bitcoin och andra kryptor, och detta är fortfarande deras vanligaste användning idag – och så länge dina egna medel är dina finns det inget ur det juridiska perspektivet att oroa sig för. Du kommer naturligtvis att behöva betala en procentandel av mynten till tumlare-tjänsten, som brukar ligga mellan 1% och 3%.

Vad sägs om KYC?

Know Your Customer (KYC) -procedurer är en annan knepig verklighet i kryptovalutavärlden. Även om ett av syftena med kryptovalutor var att människor skulle ha mer frihet över sättet de spenderar sina pengar på, överensstämmer det inte ofta med tillsynsmyndigheter, så de flesta större kryptovalutautbyten tvingar KYC-kontroller på sina användare. Dessa inkluderar ofta att fråga om ditt fullständiga namn, ditt lönespår och hur du tänker spendera din krypto – allt detta förnekar fördelarna med att använda krypto i första hand.

Om din integritet är viktig för dig, kräver vissa online-pokersajter för kryptovaluta som CoinPoker inte att du ska identifiera dig alls. Allt du behöver göra innan du börjar spela är att verifiera ditt kontos e-postadress och bevisa att du inte är en bot och sedan sätta in pengar på ditt nya konto. Detta innebär att ingen mängd googling av ditt namn och annan identifierande information kommer att leda till att du använder CoinPoker – såvida du inte väljer att använda den informationen för att skapa ditt användarnamn.

Slutord

En av de största skillnaderna mellan kryptovalutor och äldre finansiering är i allmänhet att den förra är decentraliserad. Det betyder att det inte finns fler centrala myndigheter som kan bevaka dina aktiviteter, inklusive hur du spenderar dina egna medel. Detta kommer dock med en rejäl dos ansvar: du måste hålla dina privata nycklar extremt säkra, det finns inget riktigt sätt att hämta dina mynt om du skickar dem till fel adress och det finns ingen enda myndighet du kan vända dig till om du stöter på problem. Lyckligtvis är kryptovaluta-samhället ofta villiga att hjälpa, så du är inte nödvändigtvis helt ensam. Ändå kommer du att ha mer ansvar än att bara använda traditionell ekonomi.

Å andra sidan är fördelarna ofta större än de små svårigheterna: Du kan spela poker med likasinnade individer utan att oroa dig för att någon kan ta reda på och döma dig för det. Du kan vara helt anonym, utan risken för att skadliga aktörer räknar ut din identitet och läcker din information, eller värre. Kanske bäst av allt, om du har varit på en förlorande rad på senare tid, låter kryptokurrency dig ändra din online pokerpersona när dina skulder är avgjorda och återinträda på scenen utan att drabbas av några fördomar från de andra spelarna. Kort sagt, du kan vara befälhavare för din egen identitet.

Cryptonews har ett speciellt freeroll-turneringbjudande för sina läsare. Använd Cryptonews remisslänk för att registrera dig och du kommer att delta i en speciell 1k USDT-turnering på söndagen den 28 mars kl 20.00 CET!Source link