Peking Readies $ 6,2 miljoner Digital Yuan-prövning med påståenden att huvudkonkurrensen är Bitcoin

Av | juni 2, 2021


Peking Readies 6,2 miljoner USD Digital Yuan-prövning med påståenden att huvudkonkurrensen är Bitcoin 101
Källa: Adobe / Narin Sapaisarn

Kinas digitala yuan-projekt verkar komma in i de sista stadierna av sitt pilotprojekt, med ytterligare en planering planerad – den här gången i landets huvudstad Peking.

Liksom tidigare giveaways i städer som Shenzhen och Chengdu kommer poletterna att delas ut i ett lotteri – med lyckligt få invånare som får “lyckliga” röda digitala kuvert som innehåller tillgång till deras tokens. Dessa kommer sedan att vara tillgängliga via två bankappar, med ett antal fysiska och onlinehandlare som kan behandla betalningar via sina egna appar eller försäljningsställen.

Per CNBC, som citerade Beijing Local Financial Supervision and Administration Bureau, kommer den senaste utdelningen att 6,2 miljoner USD distribueras i huvudstaden, med 200 000 ”kuvert” – var och en som innehåller cirka 31 USD – som ska skickas. Invånarna måste registrera sitt intresse innan den 7 juni.

Platsen för den senaste rättegången är betydelsefull: Peking hoppas att ha sitt symbol redo att visa upp för världen vid vinter-OS, som kommer att hållas i huvudstaden i februari 2022. Förberedelser har funnits i flera månader med speciella bankomater som kan dispensera digitala yuan-tokens till icke-kinesiska besökare som just nu prövas i Peking.

Oberoende experter förra veckan hävdade att Kina var på väg att uppfylla sitt självpåtagna OS-utrullningsmål.

Men medan vissa har teoretiserat att Kina vänder sig mot USD genom att driva så aggressivt framåt med sin digitala yuanlansering, tror vissa att dess verkliga mål faktiskt är Bitcoin (BTC).

Ray Dalio från Bridgewater Associates berättade för CNBC att den digitala yuanen kunde framstå som en konkurrent för BTC.

Han sa:

“Om det fanns en internationalisering av RMB och därmed lämpliga räntor som följer med prissättningen av valutan, skulle det vara ett mycket lönsamt alternativ för många människor.”

Han tillade att den digitala yuanen skulle ha “såväl fördelar som nackdelar” och tillade att en av nackdelarna kan vara brist på integritet – men tillade att “det finns verkligen inte så mycket integritet [with bitcoin] i alla fall.” (Läs mer: Taproot, CoinSwap, Mercury Wallet och State of Bitcoin Privacy 2021)

Och Dalio hävdade att när det gäller valutor i framtiden kommer människor att titta på vilka av dessa – vare sig de är digitala fiats eller “alternativa valutor” som BTC – de kommer att välja “de med de bästa grundläggande – och det kommer att vara hotar länderna. ”

Han sa också att “en dag kommer vi” att se en digital dollar lanseras, även om han medgav att USA är “bakom detta” och kanske inte är lika attraktivt för investerare som Kinas symbol.

Dalio sa:

”En digital USD kommer onekligen att vara stor […] och livskraftiga, men det betyder inte att det kommer att bli den mest konkurrenskraftiga [digital fiat]. Det skulle inte vara lika konkurrenskraftigt när det gäller prissättning, avkastning och erbjudande som en rikedom. ”

Under tiden har en Rapportera från det statliga mediauttaget Xinhua om Kinas nyligen genomförda kryptogruppsintrång avslutades med att om BTC och annan krypto ”bara köptes och såldes som virtuella råvaror”, skulle ”vanliga människor ges friheten att delta i transaktioner på egen hand risk.”

Problemet är, författarna hävdade, att krypto ofta “paketeras” som “ett spekulativt” verktyg som erbjuder “enorma vinster”, vilket betyder att det var “nödvändigt att skärpa [regulations]”Och” skydda allmänna intressen. ”
____
Läs mer:
– Digital Yuan får ett “Lackluster” Välkommen på Biggest Test Site
– Digital Yuan-mottagare säger att kinesisk CBDC är “precis som att använda Alipay”

– Digital Yuan-arkitekt: ‘Föreställ dig en CBDC på Ethereum eller Diem’
– Hotar Digital Yuan global stabilitet?

– Gruvarbetare på väg: Kinas kryptogruvsförluster kan vara Kazakstans vinst
– Viktiga ledtrådar framträder om vad Peking verkligen tycker om Bitcoin och gruvdrift

Source link