PayPals Venmo lanserar Crypto Services för Bitcoin, Ethereum och mer

Av | april 20, 2021


PayPals Venmo lanserar Crypto Services för Bitcoin, Ethereum och mer 101
Källa: Adobe / Игорь Головнёв

Venmo, den PayPal-opererad peer-to-peer mobilbetalningsapp, har börjat stöd för krypto – vilket gör det möjligt för användare att köpa, sälja eller hålla bitcoin (BTC) och andra mynt – vilket markerar ett nytt steg framåt i krypto för PayPal.

PayPal har tidigare sagt att de undersökte krypto-löneadopteringslösningar för Venmo, och det verkar ha kommit bra på dessa påståenden och uppgav i ett pressmeddelande att dess nya tjänster skulle tillåta kunder att “köpa, hålla och sälja kryptovaluta direkt ”På Venmo-appen” med så lite som USD 1. ”

PayPal sa att tjänsterna “började” rulla ut idag till sin kundbas, som de hävdar är 70 miljoner + starka.

Företaget sa att kryptoköp- och försäljningsfunktionen “kommer att finnas tillgänglig för alla kunder direkt i Venmo-appen inom de närmaste veckorna.”

Operatören hävdade också att cirka 30% av dess användare redan är kryptoinnehavare, och att 20% av detta antal började investera i mynt under coronaviruspandemin.

Förutom BTC kommer plattformen också att stödja ethereum (ETH), litecoin (LTC) och bitcoin cash (BCH). PayPal sa att det hade samarbetat med Paxos Trust för att driva den nya innovationen.

En ny kryptomeny har lagts till i Venmo-appen, som gör det möjligt för användare att köpa eller sälja tokens med medel de har i appen – eller via länkade bankkonton eller kreditkort.

PayPal hävdade att dess drag var ett bevis på att det “främjade” sitt “åtagande att utbilda sina kunder om potentialen för digitala valutor när de fortsätter att växa och driver förståelse och nytta av kryptovalutor i massskala.”
___
Läs mer:
– PayPal lanserar Crypto Pay-tjänster i USA för Bitcoin, Ether, Altcoins
– PayPal förvärvar Bitcoin Custodian Curv
– Crypto öppnar PayPal, Square, Visa till nya intäktsströmmar – Fitch
– PayPal Touts Crypto för sin “Super App”, men det kommer inte att köpa Bitcoin ännu
– Visa börjar avvecklingstransaktioner i USD-mynt på Ethereum
– Sydkoreanska Tech Giants kan dra nytta av ‘Rising Crypto Pay Demand’
– Varför denna Bitcoin-Believe Startup satsar på Facebooks Diem istället
– Binance lanserar Crypto Pay Service för Bitcoin, Ether, Fiat och merSource link