PayPal, Visa och andra investerare fördubblar sina kryptoinvesteringar

Av | juni 22, 2021


PayPal, Visa och andra investerare fördubblar sina kryptoinvesteringar 101
Källa: Adobe / ymgerman

Krypto- och blockchainfokuserat riskkapitalföretag Blockchain Capital sa att den har samlat in 300 miljoner dollar för sin fond V, med PayPal och Visa bland de traditionella investerarna som fortfarande visar intresse för kryptobranschen.

“Fonden var starkt övertecknad på sin [USD] 300 miljoner hård cap med deltagande från strategiska investerare, pensionsfonder, stora universitetsbidrag och familjekontor från hela världen, säger företaget.

Valda investerare i fond V kommer att delta i företagets strategiska partnerskapsprogram, inklusive giganterna PayPal och Visa. “Blockchain Capital kan utnyttja sitt branschledande nätverk, forskningskapacitet och branschkontakter för att gynna dessa betalningsföretag såväl som Blockchain Capitals portföljbolag”, säger företaget.

Enligt PayPal: s blockchain-ledare Jose Fernandez da Ponte är det globala betalningsföretaget “engagerat i att främja ett ekosystem av företag som gör digitala valutor mer tillgängliga, användbara och säkra”, och tillägger att investering i Blockchain Capitals nya fond gör det möjligt för PayPal “att engagera sig med företagarna driver framtiden för den decentraliserade ekonomin och den nya vågen av finansiella tjänster. “

Vasant Prabhu, ekonomidirektör på Visa, uppgav att deras företag är inriktade på att förbättra “alla former av penningrörelser, vare sig de är i Visa-nätverket eller därutöver.”

Blockchain Capital grundades 2013 och har sedan dess finansierat mer än 110 företag, protokoll och projekt, sa de. Portföljen inkluderar företag som större kryptobörser Coinbase och Kraken, liksom större DeFi-projekt, som Aave (AAVE).

Blockchain Capitals ytterligare investeringar kommer att fokuseras på blockchain-infrastruktur, nya applikationer på blockchain, decentraliserad finansiering (DeFi) och icke-fungibla tokens (NFT).
____
Läs mer:
– DeFi är vad Fintech alltid ville vara: Blockchain Capital
– Cryptoverse får ännu en enhörning trots nedgången på marknaden

– Ledger värderad till USD 1,5 miljarder, planerar DeFi-lösningar, eget operativsystem

– BitDAO med bybitstöd tillkännager en finansieringsrunda på 230 miljoner USD till bränsleutveckling
– Solana rally på USD 314 miljoner investeringsnyheterSource link