PayPal talar om “Crypto Capabilities” för ny app, kallar DeFi-applikationer “intressanta”

Av | juli 29, 2021


PayPal talar om
Källa: Adobe / Aleksei

Betalningsjätten PayPal, som avslutade andra kvartalet med 403 miljoner aktiva konton, har retat en ny “superapp” som den säger kommer att innehålla “ytterligare kryptofunktioner”, och hävdar att appen är “kod komplett” och kommer att göras klar för lansering i USA i de närmaste månaderna.

Påståendena gjordes under företagets kvartal 2 2021 investerares samtal. PayPals VD Dan Schulman meddelade att den nya appen skulle ha “unik” teknik, inklusive “AI och maskininlärningsfunktioner” – samt nya funktioner “utanför P2P” betalningssfären “för att möjliggöra familj- och vänkommunikation samt ytterligare krypto Förmågor.” Men han slutade inte med att utöka vad dessa “kapaciteter” skulle innebära.

Schulman satte inte ett exakt datum för lanseringen. Istället sa han:

”Vi börjar nu sakta rampa. Under de närmaste månaderna planerar vi att bli helt rampade i USA. ”

VD gjorde mycket av företagets krypteringsuppgifter och noterade att PayPal för närvarande är “ett av få betalningsföretag som tillåter konsumenter att använda kryptovaluta som finansieringskälla.”

Han kringgick en fråga om företagets inställning till “krypto” ur “ett balansräkningsperspektiv”, och i stället påpekade han att företaget “fortsätter att vara riktigt nöjd med den fart vi ser på krypto.”

Tillbaka i februari distanserade PayPal sig från att göra ett balansdrivet kryptoköp, men förpliktade sig till kryptoinnovation och superapp-kryptofunktionalitet.

Företaget tillade att det också fungerade lösningar som gör det möjligt för användare att göra överföringar till plånböcker från tredje part och införliva efterlevnadslösningar och förklara:

”Vi vill verkligen se till att vi skapar en mycket sömlös process för skatter och skatterapportering. Vi tittar verkligen på hur man integrerar det i både handeln och ‘köp med krypto’ [feature] på vår plattform. ”

Shulman tillade att även om sådana innovationer var “intressanta”, var de inte “huvudrätten” för vad företaget “försökte göra med vår” blockchain- och kryptovalutaföretag. “

Istället tillade han att PayPal “funderar på hur nästa generation av det finansiella systemet ser ut hur vi kan hjälpa till att forma det” – genom att arbeta med tillsynsmyndigheter och centralbanker och “titta på” “centralbank-utgivna digitala valutor.”

Han hävdade att “att få pengar till människor mycket snabbare” nu hade blivit en prioritet – och en möjlighet för företag som PayPal.

Han nämnde också kortfattat det decentraliserade finansutrymmet (DeFi) och påpekade att företaget hade ett intresse av metoder för att “digitalisera tillgångar”, med ett behov av att “öppna dem för konsumenter som kanske inte har haft tillgång till det tidigare, innan anger:

“Det finns också några intressanta DeFi-applikationer.”

Företaget har haft ännu mer tillväxt under kvartalet, med vad Shulman kallade “att se stark antagande och handel med krypto” på sin Venmo-plattform.

PayPal resulterar i andra kvartalet

PayPal talar om
Enligt GAAP (allmänt vedertagna redovisningsprinciper). Källa: PayPal

____
Läs mer:
– PayPal amerikanska användare kan nu spendera mer på Bitcoin under veckan än de kunde under året
– Strike utfärdar en Live-or-Die No-Fee-utmaning till Coinbase, CashApp, Venmo
– PayPal, Visa och andra investerare fördubblar sina kryptoinvesteringarSource link