PayPal ryktas för att köpa Curv, Goldman Sachs återkommer Bitcoin + fler nyheter

Av | mars 2, 2021


PayPal ryktas för att köpa Curv, Goldman Sachs återkommer Bitcoin + fler nyheter 101
Källa: Adobe / Aleksei

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Investeringar nyheter

 • PayPal sägs vara i färd med att köpa crypto depå Curv, Rapporterade Coindesk, och citerade tre källor som inte var avslöjade “bekanta med situationen.” Den israeliska nyhetswebbplatsen Calcalist rapporterade först att Curv är i förhandlingar med en icke offentliggjord budgivare, medan transaktionsvärdet kan nå USD 200 miljoner – USD 300 miljoner. Per Coindesks källa, som enligt uppgift sa att “från det jag hör det är jag ganska säker på att det är sant” värderas affären till 500 miljoner dollar. Som rapporterades i december förra året övergav PayPal sina planer på att förvärva USA-baserade stora kryptoförvarare BitGo när samtalen hade fallit igenom, men PayPal företaget undersökte fortfarande andra potentiella förvärv.
 • Investeringsbankjätten Goldman Sachs har startat om sin kryptovalutahandel och kommer att börja handla bitcoin (BTC) futures och icke-leveransbara terminer för kunder från och med nästa vecka, rapporterade Reuters och citerade en person som är bekant med saken. Teamet är också en del av Goldmans verksamhet inom sektorn för digitala tillgångar, som inkluderar projekt som involverar blockchain och digitalbankens digitala valutor. Som en del av detta arbete undersöker banken också potentialen för en bitcoin-börshandlad fond och har utfärdat en begäran om information för att undersöka digital tillgångsförvaring, tillade rapporten.
 • Evolve Funds Group sa att det har lämnat in ett preliminärt prospekt till de kanadensiska värdepappersregulatorerna för Ether ETF (ETHR), som är utformat för att ge investerare exponering för ethereum (ETH).
 • Kanadensiskt kryptobörs med huvudkontor Simply Digital Technologies Inc. – D / B / A CoinSmart – har nyligen avslutat en sådd finansieringsrunda på 4,5 miljoner CAD (3,56 miljoner USD) genom emission av räntebärande konvertibla förlagslån. Enligt pressmeddelandet är företagets plan att driva på expansionen av sin plattform till Europa och stödja operativa uppdateringar.
 • USA-baserade kryptoinvesteringsföretag BlockTower Capital sade att det har förvärvat en andel på 20 miljoner USD i Fantom (FTM) ekosystem genom investeringar. Enligt företaget, Fantoms kärnvärdesförslag – “ett högt kapacitet, skalbart, snabbt och billigt lager 1-nätverk som kan fungera som Ethereum-belastningsutjämnare.”
 • State Street Corporation sa att det har utsetts till fondadministratör och överföringsagent för VanEck Bitcoin Trust, en ny bitcoin-börshandlad fond (ETF) som för närvarande väntar på godkännande av US Securities and Exchange Commission (SEC).

Regulationsnyheter

 • Gary Gensler, kandidaten till Biden-administrationen som ordförande i SEC, sade att försäkra att kryptovalutamarknaderna är fria från bedrägerier och manipulation är en utmaning för kommissionen, rapporterade Bloomberg. Gensler talade under en senatbekräftelse i dag.
 • Kommenterar bitcoin och USA: s finansministerUSA: s senator Elizabeth Warren beskrev det i en intervju med CNBC som “spekulativ till sin natur och kommer att sluta dåligt.” Warren tillade att hon inte tycker att “Janet Yellen lämnade mycket utrymme för tvetydighet där.” Yellen sa i februari att BTC är “en mycket spekulativ tillgång” och “människor borde vara medvetna om att det kan vara extremt flyktigt och jag oroar mig för potentiella förluster som investerare kan drabbas av.”

 • Det thailändska finansiella regelverket säkerhet och utbytesprovision (SEC) har distanserat sig från ett kontroversiellt förslag som försökte stänga av kryptosektorn endast för institutionella investerare. SEC hade skapat planer som krävde att investerare skulle ha en lägsta årsinkomst på över 33 000 USD, långt över det nationella genomsnittet, samt att uppfylla andra kriterier om de ville handla krypto. Men per Bankgok Post uppgav tillsynsmyndigheten att åtgärden “bara var avsedd att testa allmänhetens känslor” från intressenter. Medieföretaget rapporterade att en “enorm våg av offentlig kritik” följde “inom några timmar efter tillkännagivandet” och att tillsynsmyndigheten enligt uppgift har haft samtal med inrikesbörser.
 • Kinas digitala yuan förväntas belysas vid den kommande så kallade “två sessionerna” efter att ha skrivits in i flera regionala regeringars årliga arbetsrapporter, rapporterade Global Times. “Två sessioner” är de årliga sammankomsterna från det kinesiska folkets politiska rådgivande konferens (CPPCC) och National People’s Congress (NPC) och kan belysa centralregeringens prioriteringar och planer för det kommande året.

Tokenization nyheter

 • Malta-baserade blockchain-sportsatsning Chiliz, som är inblandat i europeisk fotboll, kommer att investera 50 miljoner USD i en expansion till USA, säger Reuters, VD Alexandre Dreyfus. Han sa att hans företag nu öppnar ett kontor i USA när de riktar sig mot landets främsta sportfranchiseföretag för att lansera Fan Tokens med ledande franchiseföretag från de fem stora amerikanska idrottsligorna. Chiliz är också i samtal med Formel 1 och e-sportlag, tillade Dreyfus.

Utbyter nyheter

 • Binance sa att det har gjort en ospecificerad strategisk investering i Multicoin Capital, vilket gör börsen till en begränsad partner i den kryptofokuserade hedgefonden. Andra begränsade partner i fonden inkluderar Ribbit Capital, Union Square Ventures, samt individer inklusive Marc Andreessen, en grundande chefspartner vid Andreessen Horowitz, och David Sacks, grundaren av Craft Ventures och den första operativa chefen för PayPal.
 • Sam Bankman-Fried, VD för FTX och dess moderbolag Alameda Research, meddelade att plattformens användare nu kan använda PayPal för att fylla på sina handelskonton. Per hans tweet kan användare få “direkt” fiat-insättningar på sina FTX-konton, samt sätta in “mer eller mindre” valfri valuta, medan PayPal konverterar det för användarna.

Gruvnyheter

 • South China Morning Post rapporterade att grafikkortpriserna i Huaqiangbei, världens största elektronikmarknad, “förändras tillsammans med BTC” -priserna och tillägger att prisvolatiliteten “driver leverantörer att kräva inköp samma dag” av ett “minskande” utbud av enheter. Medieföret citerade en icke namngiven leverantör på marknaden och sa: “Var noga med att hålla koll på bitcoinpriserna, då kan du få prisutvecklingen på grafikkort.” Leverantörer sa också att utländska köpare i allt högre grad kontaktade dem online med erbjudanden om GPU: er.
 • Noterade Bitcoin gruvarbetare Bitgårdar sa att det gick med på att förvärva 48 000 nya gruvarbetare från MicroBT för att öka hashkapaciteten med cirka 5,0 EH. Företaget räknar med att den första leveransen av gruvarbetare ska äga rum före eller före januari 2022.

Blockchain nyheter

 • Krypto-blockchain-manga-förhållandet fortsätter att fördjupas i Japan, med mangapubliceringsjätten Shueisha, kraften bakom Shonen Jump-tidningen och den väldigt populära One Piece-serien som lanserar en blockchain-plattform. Plattformen, enligt företaget, skulle tillåta konstnärer att köpa och sälja originalkonstverk som skapats för One Piece och andra bästsäljande titlar, med alla verk utfärdade med ett manipuleringssäkert, blockchain-driven äkthetsintyg. Företaget hävdade att certifikaten skulle “fortsätta att garantera ett verks äkthet även efter att det lämnat konstnärens händer.”

Source link