PayPal-amerikanska användare kan nu spendera mer på Bitcoin under veckan än de kunde under året

Av | juli 16, 2021


PayPal-amerikanska användare kan nu spendera mer på Bitcoin under veckan än de kunde under år 101
Källa: Adobe / prima91

Online betalning jätte PayPal har gjort en stor förändring för sina amerikanska kunder – det tillåter dem nu att spendera fem gånger mer på bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och andra kryptoassets som stöds i veckan.

“Som en del av våra ansträngningar för att möta de ständigt föränderliga behoven hos våra kunder är vi glada att meddela att vi nyligen har höjt inköpsgränserna för kryptovaluta för kvalificerade PayPal-kunder i USA till [USD] 100 000 per vecka utan årlig inköpsgräns, säger Jose Fernandez da Ponte, VP för global affärsutveckling.

Detta är en femfaldig ökning från den tidigare köpgränsen på 20 000 USD. Den nuvarande veckobegränsningen är ännu högre än den tidigare årliga köpgränsen på 50 000 USD.

Uppdateringen har också gjorts i företagets allmänna villkor, som säger att de “kan ändra ovanstående gränser av säkerhet, säkerhet eller andra lagliga skäl.”

Enligt VP är ändringarna avsedda att ge sina kunder “mer val och flexibilitet” när de köper krypto på PayPal.

Företaget sa vidare att de regelbundet uppdaterar sina in-app-guider och utbildningsmaterial om krypto, så för att utbilda kunderna om dessa tillgångar, ge svar på vanliga frågor samt ge insikter om kryptovärlden och hjälpa till att avmystifiera vissa missuppfattningar som kunder kan ha om krypto.

PayPal tillkännagav i oktober förra året att de skulle erbjuda amerikanska kontoinnehavare möjligheten att köpa och sälja bitcoin, ethereum, bitcoin cash (BCH) och litecoin (LTC).

I mars i år lanserade den en tjänst som tillåter kunder att betala i krypto. Sedan i april, den PayPal-opererade peer-to-peer mobilbetalningsappen Venmo börjat stöd för krypto också.

Och i juni fördubblades PayPal sin kryptoinvestering via krypto- och blockchainfokuserat riskkapitalföretag Blockchain Capitals insamling på 300 miljoner USD.

7:41 UTC handlas bitcoin till 31732 USD. Det är nästan 3% nere på en dag och 4% på en vecka. Ethereum byter händer till 1 911 USD, efter att ha deprecierat 2,5% på en dag och 10% på en vecka.
____
Läs mer:
– Strike utfärdar en Live-or-Die No-Fee-utmaning till Coinbase, CashApp, Venmo
– PayPal Touts Crypto för sin “Super App”, men det kommer inte att köpa Bitcoin ännu

– NYDIG och NCR samarbetar för att ta Bitcoin till 650 amerikanska banker, kreditföreningar
– 4000 tyska fonder kan nu börja investera i CryptoSource link