Paxos National Trust får OCC-välsignelse, Charles Schwab Eyes Crypto + fler nyheter

Av | april 23, 2021


Paxos National Trust får OCC Blessing, Charles Schwab Eyes Crypto + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Andriy Blokhin

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.

Banknyheter

  • De USA: s kontor för valutaövervakaren (OCC) meddelade idag preliminärt villkorligt godkännande av ansökan till stadgan Paxos National Trust, New York. Förra december, PayPal, RIT Capital Partners, och andra investerarstödda stora blockchain-infrastrukturplattformar Paxos lämnade in en ansökan om en nationell Trust Bank-stadga eftersom den syftar till att “bli den första förvaltaren av digitala tillgångar som regleras på både statlig och federal nivå.”

Investeringar nyheter

  • Charles Schwab Corp. tittar “noga” och “försiktigt” på kryptomarknaden och väntar på att tillsynsmyndigheter ska ge mer vägledning kring de digitala valutorna innan de överväger att erbjuda kryptomöjligheter på sin plattform, rapporterade Reuters, med hänvisning till VD Walt Bettinger. “Och om och när [regulatory clarity] kommer du bör förvänta dig att Schwab är en spelare i det rummet på samma sätt som det har varit en spelare i andra investeringsmöjligheter över hela spektrumet, “citerades Bettinger.

DeFi-nyheter

  • Stora kryptolångivare Celsius (CEL) sa att “på grund av marknadsförhållandena” rekommenderar de “att lägga till krypto i ditt Celsius-konto för att säkra ditt lån vid marginalanrop.” “Vi kommer att vara i kontakt med dig direkt om ett marginalanrop utfärdas för ditt lån”, sa de.

CBDCs nyheter

  • Norges Bank, Norges centralbank, sa att de kommer att testa olika tekniska lösningar för en centralbank digital valuta (CBDC) under de kommande två åren. “Arbetsgruppen anser att motivationen för forskning om CBDC har stärkts”, sa banken och tillade att “andelen kontantbetalningar i Norge nu förmodligen är den lägsta i världen.”

Gruvnyheter

  • Bitgårdar sa att de har samarbetat med Gjuteri för att utöka sin Bitcoin (BTC) gruvflotta och gå med Gjuteri USA Pool, vilket ökar den operativa hashraten med 15%. Båda företagen tillkännagav också köpet av 2465 Whatsminer M30S Bitcoin gruvmaskiner genom gjuteriets tjänster.

Antagande nyheter

  • En undersökning beställd av Moskva-baserade Otkritie Bank, en av de tio bästa affärsbankerna i Ryssland, har funnit att 14% av respondenterna tror att “digitala valutor” kommer att ersätta fiat om tio år, rapporterade Nord News. Undersökningen, som samlade svar från 1000 personer i åldern 18-65 år i några av landets största städer, upptäckte också att 21% av medborgarna i Moskva och de omgivande områdena trodde att kontanter skulle vara föråldrade på ett decenniums tid, med nästan fyra av 10 i huvudstaden kommer bankerna att förvandlas till ”digitala ekosystem” under samma tidsperiod.

NFTs nyheter

  • Den japanska kryptospeletillverkaren dubbelhopp, företaget bakom My Crypto Heroes blockchain-spelet, har samarbetat med Dapper Labs på ett Flow-protokollbaserat projekt. Det japanska företaget uppgav att partnerskapet skulle se det släppa icke-fungibla tokens (NFT) och blockchain-spel på blockchain-nätverket och tillade att det också skulle börja driva en nod för protokollet. double.jump tillade att det syftade till att “främja den utomeuropeiska expansionen” av sina NFT och blockchain-spel via Flow, och “stödja Flows expansion till Japan.”

Brottsnyheter

  • Cirka 1100 spanjorer antas ha fastnat i en kryptotema-pyramysvind, påstår myndigheter i nationen. Heraldo rapporterade att Audiencia Nacional (Nationella domstolen), en av de högsta i landet, har nu tagit över utredningen av det påstådda systemet, som verkar ha sugat in investerare från 30 spanska provinser och territorier. De påstådda masterminds tros vara Teneriffa-baserade och har enligt uppgift ackumulerat nästan 50 miljoner USD. Polisen hävdar att de påstådda bedragarna lovade investerare avkastning på upp till 15% per månad.

Karriär nyheter

  • Robin Hood meddelade att Christine Brown kommer att leda Robinhood Crypto som Chief Operating Officer, där hon kommer att övervaka alla deras kryptooperationer och efterlevnad. Hon kommer också att behålla sin nuvarande roll som Robinhood Markets VP of Product Operations.

Source link