Paxos höjer 300 miljoner USD till 2,4 miljarder USD värdering

Av | april 29, 2021


Paxos höjer 300 miljoner USD till 2,4 miljarder USD värdering 101
Charles Cascarilla. Källa: En videoscreenshot, Youtube / CNBC Television

Reglerad blockchain-infrastrukturplattform Paxos (PAX) har höjt USD 300 miljoner till 2,4 miljarder USD värdering.

Serie D-finansieringen leddes av den amerikanska baserade riskkapitalfonden Ek HC / FT, med 3,3 miljarder USD i förvaltningstillgångar, säger pressmeddelandet. Det inkluderade deltagande från tidigare investerare Deklarationspartners, PayPal Ventures, Mithril Capital, Senator Investment Group, Liberty City Ventures, WestCap och andra.

Paxos VD och grundare Charles Cascarilla sa att företaget inte förutsåg den hastighet med vilken efterfrågan på deras företagslösningar har accelererat.

Paxos har hittills samlat in mer än 500 miljoner dollar i finansiering.

Ser vi framåt planerar plattformen att etablera Paxos National Trust Bank, stödja dess ansökan om registrering av clearingbyrån hos säkerhet och utbytesprovisionoch fortsätta sin licens för Major Payment Institution i Singapore. Plattformen har redan fått ett villkorligt godkännande för en de novo Trust Bank-stadga för digitala tillgångar från Kontoret för valutaövervakaren.

Dessutom planerar de att lägga till mer likviditet över plattformen för att öka användningen av sina tokens och förbättra kundupplevelsen.

De kommer också att fortsätta investera i utvecklingen av företagsklassad infrastruktur med tanke på regleringen och syftar till att påskynda tillväxten genom att anställa nya teammedlemmar i alla funktioner, skala dess verksamhet, öka plattformskapaciteten och investera i innovation, sa de.

2021 hittills, enligt tillkännagivandet, togs Paxos mer än 100 000 oz guld med PAX Gold och växte de totala stabiltillgångarnas tillgångar över tre US-dollar-stödda stablecoins till nästan 10 miljarder USD.

Dessutom slutförde de en samma dag avveckling av handlade aktier för Instinet och Credit Suisse via Paxos Settlement Service och stödde lanseringen av kryptoköp- och försäljningstjänster på Venmo genom sitt partnerskap med PayPal.
____

Läs mer:
– Paypal tar ytterligare ett steg in i Crypto, investerar i Paxos
– BlockFi värderat till 3 USD USD efter 350 miljoner USD
– Chainalysis värderas till USD 2B som investerare ser efterfrågan på Crypto Intelligence
– Blockchain.com värderat till 5,2 USD när det höjer 300 miljoner USDSource link