Paraguays parlamentsledamots ‘läckta’ Crypto Bill nämner inte Bitcoin

Av | juli 14, 2021


Paraguays parlamentsledamots 'läckta' Crypto Bill nämner inte Bitcoin 101
Carlos “Carlitos” Rejala på en kryptogruvgård. Källa: facebook.com/carlitosrejalah

Detaljer om en paraguayansk privatmedelsförslag som författaren lovade skulle föra bitcoin (BTC) och krypto in i den nationella ekonomin har påstås ha läckt ut i media timmar innan de skulle avslöjas.

Det påstådda lagförslaget är tanken på den panamanska parlamentsledamoten Carlos “Carlitos” Rejala från minoritetsoppositionen Hagamos Party, som ännu inte kommenterar läckan.

Rejala meddelade först att han skulle utveckla lagen efter att presidenten för El Salvador Nayib Bukele avslöjade detaljer om sitt eget lands drag för att göra BTC till ett lagligt betalningsmedel vid sidan av USA-dollarn.

Rejala retade den nya räkningen igen tidigare denna månad, efter att ha vunnit stöd av Fernando Silva Facetti, en länge senator för Authentic Radical Liberal Party.

Det påstådda läckta dokumentet, erhållet av Decrypt, verkar emellertid ha varit medförfattare av en person som heter Fernando Arriola, troligen en regissör vid kryptogruvutrustningen. BC Mining. Det påstår sig också ha stöd av ett kollektiv av inhemska blockchainföretag som heter Paraguays Fintech Chamber.

Och snarare än att försöka anta BTC som lagligt betalningsmedel, som var fallet i El Salvador, gäller texten i lagförslaget främst kryptogruv, hur man kan föra det under det paraguayanska rättsliga paraplyet med hjälp av ett tillståndsbaserat system – och hur till skattearbetare.

Utkastet till lagförslag innehåller också flera klausuler om hur kryptorelaterad penningtvätt bör undvikas, hur kryptobörser bör regleras för att ge “kundskydd”. En klausul föreslår att “kommersiell försäljning” av krypto är laglig och “gratis.” Räkningen nämner inte direkt BTC eller någon annan symbol.

Rejalas ursprungliga inlägg i frågan nämnde bitcoin, precis som det gjorde annan posta på lagförslaget från slutet av förra veckan.

Facetti listades inte som medsponsor för den läckta räkningen. Emellertid måste lagförslaget – om det verkligen är äkta – först klara kommittéstadiet i underhuset och sedan rösta i huset (där Hagamos bara har två mandat) innan det når senaten.

Rejala hade tidigare lovat “en mega överraskning för Paraguay och världen” och tillade att “något jätte kommer.”

Cryptonews.com har kontaktat Rejala och kommer att uppdatera om ett svar kommer.
___
Läs mer:
– Paraguays parlamentsledamot för att testa BTC-räkningen den här veckan, JPMorgan ifrågasätter Bukele’s Move
– USA förstärker det politiska trycket på El Salvador mitt i Bitcoin-planer

– El Salvador Gov’t: Vi ger ut Bitcoin – men konvertera det inte till Fiat
– El Salvador kommer att bli ett seriöst test för Bitcoins Layer-2-nätverk

Source link