Paraguays parlamentsledamot för att testa BTC-räkningen den här veckan, JPMorgan ifrågasätter Bukele’s Move

Av | juli 12, 2021


Paraguays parlamentsledamot för att testa BTC-räkningen den här veckan, JPMorgan ifrågasätter Bukele's Move 101
Palacio de López är ett palats i Asunción, Paraguay, som fungerar som arbetsplats för Paraguays president och är också säte för paraguays regering. Källa: Adobe / Leonid Andronov

Traditionella finansanalytiker häller oinformerad hån över El Salvadors president Nayib Bukeles planer för antagande av bitcoin (BTC) – medan en paraguayansk parlamentsledamot säger att han har stöd från en senator i sitt försök att starta ett liknande projekt i sitt eget land.

En av de mest högljudda av de latinamerikanska lagstiftarna som har lovat att avslöja lagstiftning i Bukele-stil i sina egna länder säger att hans egen privata medlemsräkning kommer att lanseras på onsdagen denna vecka. Förra månaden meddelade Carlos “Carlitos” Rejala att han hade startat “på ett viktigt” BTC-adoptionsrelaterat “projekt som kommer att hjälpa till att förnya Paraguay för hela världen att se.”

Men i en Twitter posta, Hävdade Rejala att han hade anlitat stöd från Fernando Silva Facetti, en långvarig senator för Authentic Radical Liberal Party, det näst största partiet i paraguays överhus.

Rejala hävdade – på engelska – att han var ”här för att förena Paraguay” och tillade:

“Det är därför vi beslutade med senator Facetti att lägga fram bitcoinräkningen onsdagen den 14 juli.”

”Håll ögonen öppna eftersom det kommer att bli en mega överraskning för Paraguay och världen. Något jätte kommer, ”tillade han.

Rejalas Hagamos-parti har två parlamentsledamöter i nedre kammaren, liksom två senatorer. Båda husen domineras av det styrande Colorado-partiet, utan några partier som ännu inte har några tankar om lagförslaget. Det kan eventuellt förändras på onsdagen, när utkastet till lagförslag avslöjas.

I ett eget inlägg, Facetti skrev:

“Paraguay måste anpassa sig till den nya digitala världen och stärka sig själv som en kontaktpunkt för energiomvandling för digitala investeringar.”

Han tillade att “kryptoassetindustrin måste regleras för att tillhandahålla juridisk, finansiell och skattemässig säkerhet och upprätta kontroll- och övervakningsmekanismer,” opining att kryptoassets ”är varor som måste bidra till vår finanspolitiska balans.”

Under tiden, som rapporterat, finns det bara några veckor kvar tills BTC officiellt blir lagligt betalningsmedel i El Salvador i september. Trots ett antal oppositionsbud för att spåra förslaget har Bukele nästan total kontroll över huset – medan ansträngningar att upphäva lagen i konstitutionella domstolen verkar också misslyckas.

Samtidigt analytiker vid JPMorgan väckte frågetecken om BTC: s lämplighet som betalningsform och skulle kunna ge upphov till likviditetsproblem, enligt Bloomberg.

“Daglig betalningsaktivitet i El Salvador skulle representera cirka 4% av den senaste transaktionsvolymen på kedjan och mer än 1% av det totala värdet av tokens som har överförts mellan plånböcker under det senaste året”, säger analytikerna.

De citerades som om att illikviditet och karaktär av de prognostiserade volymförskjutningarna “potentiellt” kan vara “en betydande begränsning av [bitcoin’s] potential som utbytesmedel. ”

Författarna nämnde dock inte att El Salvador kommer att använda Lightning Network (LN), eller en andra lager BTC-skalningslösning, för att möjliggöra omfattande bitcoinbetalningar i den latinamerikanska nationen, med LN som kan ha ett potentiellt oändligt antal av transaktioner per sekund.

Enligt analytikerna skulle också höga nivåer av BTC-volatilitet vara en utmaning “i ett bimetärsystem tillsammans med officiell dollarisering.” Och författarna drog slutsatsen att en fortsatt obalans i efterfrågan på bitcoin-USD-affärer på en regeringsdriven plattform skulle kunna ”kannibalisera likviditet på land i dollar” – vilket skulle leda till en möjlig ”skatte- och betalningsbalansrisk.”

Och de tillade att “senaste undersökningar” antydde att det fanns “utbredd skepsis och tveksamhet” om att använda bitcoin “som ett utbytesmedel.

Mer än tre fjärdedelar av de tillfrågade Salvadoranerna är skeptiska till att BTC erkänns som lagligt betalningsmedel i landet, rapporterade Reuters förra veckan med hänvisning till en landsomfattande undersökning av 1 233 personer. Det visade att cirka 54% av de tillfrågade såg bitcoin-adoptionen som “inte alls korrekt” medan ytterligare 24% beskrev det som “bara lite korrekt.”
____
Läs mer:
– Bitcoin startar lagligt anbudstest den 7 september med en BTC Airdrop
– USA förstärker det politiska trycket på El Salvador mitt i Bitcoin-planer

– El Salvador kommer att bli ett seriöst test för Bitcoins Layer-2-nätverk
– El Salvador Gov’t: Vi ger ut Bitcoin – men konvertera det inte till Fiat

– Tekniskt kapabelt Bitcoin har andra massanpassningsutmaningar att lösa
– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?

Source link