Överraskning! En ESG-medveten jätte ökar indirekt exponering för Bitcoin

Av | juli 13, 2021


Överraskning!  En ESG-medveten jätte ökar indirekt exponering för Bitcoin 101
Källa: Adobe / uflypro

Mitt i en stor och pågående ESG-debatt (miljö, social och styrning), en ESG-medveten USA-baserad investeringsjätt, Capital Groupökar sin indirekta exponering för bitcoin (BTC). Den här gången via en mer än en halv miljard dollar investering i mjukvaruutvecklare och större BTC-tjur MicroStrategy, medan flera fler kryptorelaterade företag redan finns på sin investeringslista.

En division av det stora amerikanska kapitalförvaltningsföretaget Capital Group, Capital International Investors (CII), har köpt 12,2% av MicroStrategys (MSTR) stamaktier per arkivering till US Securities and Exchange Commission, daterad 30 juni och undertecknad den 12 juli.

MSTR-prisdiagram:

Överraskning!  En ESG-medveten jätte ökar indirekt exponering för Bitcoin 102
Källa: nasdaq.com

Denna stora investering kan se förvånande ut, med tanke på att ESG-relaterade bekymmer tros vara en av de främsta orsakerna som påskyndade en större korrigering på marknaden. Bitcoin har kritiserats vida sidan på sistone för sin energiförbrukning, medan analytiker fortfarande arbetar hårt med att avfärda myter om Bitcoin-gruvdrift och förklara det.

Under tiden säger 90-åriga Capital Group att de tror att “ESG är en integrerad del av framgångsrika investeringar” och att de “systematiskt införlivar miljö-, social- och styrfrågor i vår investeringsprocess”, vilket skulle kunna “skapa bättre långsiktiga resultat “för sina kunder.

ESG representerar inte en separat process eller “add on” steg, enligt deras policyuttalande.

Enligt principerna för ansvarsfulla investeringar (PRI) Reporting Framework har Capital Group också fått hållbarhetspoäng på A eller A + i varje kategori som är tillämplig på dem.

Samtidigt har MicroStrategy stadigt förvärvat BTC som okunnigt anklagas för att “koka haven.” Enligt de senaste tillgängliga uppgifterna är företaget nu bland de största BTC-innehavarna eftersom det äger BTC 105 085, som förvärvades för cirka 2,741 miljarder USD till ett genomsnittspris på 26 080 USD per BTC. Det här värdet är värt cirka 3,5 miljarder USD idag.

Dessutom är MicroStrategy inte det enda sättet Capital Group har indirekt investerat i världens första krypto, vilket kan ses av en snabb titt på deras fonder – de exponeras för BTC och andra kryptoassets genom fler av sina investeringar i företag som redan erbjuder kryptorelaterade tjänster eller planerar att göra det.

Ny ekonomifond visar investeringar i CME Group, Fyrkant, PayPaloch Visatill exempel med det totala marknadsvärdet på de köpta aktierna på 589 miljoner USD.

New Perspective Fund har också investerat i PayPal, CME och Visa samt i Tesla, Svart sten, amerikanska banken, Interkontinentalt utbyte (företaget bakom Bakkt app) och SoftBank, vars totala marknadsvärde är nästan 13,7 miljarder USD.

Slutligen visar några av deras andra fonder också liknande investeringar, till exempel Kapitalinkomstbyggare och den Income Fund of America.

Capital Group säger att de per den 31 december 2020 förvaltade mer än USD 2,3 miljoner i aktier och räntebärande tillgångar för miljontals individer och institutionella investerare runt om i världen.

Cryptonews.com har nått ut till Capital Group för kommentar.

11:52 UTC handlar BTC för 33 199 USD och sjunker med 1% på en dag och 2% på en vecka. Priset halverades nästan från den högsta tiden på cirka 65 000 USD, som nåddes i april i år.
____
Läs mer:
– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Traditionella investerare som skickar ett ESG-tecken också viktigt för Bitcoin Miners

– Arca debunks 10 mest populära Crypto Bear-uppsatser
– Tesla & Elon Musk-Triggered Selloff Shakes Crypto Market, väcker frågor

– Bitcoin Eyes 40 000 USD mitt i moskusuttalande, bekräftelse av taproot
– Världsbanken anklagad för okunnighet och hyckleri eftersom den vägrar att hjälpa El SalvadorSource link