Överleveragerade Crypto-handlare tappade precis ytterligare 1 USD, Binance Leads Again

Av | februari 22, 2021


Överleveragerade Crypto-handlare tappade precis ytterligare 1 USD, Binance Leads Again 101
Källa: iStock / Yevheniia Hordieieva

Över 1 miljard dollar i långa handelspositioner har avvecklats under det senaste dygnet, eftersom alltför optimistiska handlare inte verkar villiga att lära sig efter att de förlorat nästan 2 miljarder dollar för bara en vecka sedan.

Nästan USD 600 miljoner av dessa positioner var i bitcoin (BTC). Bara under den senaste timmen (10:39 UTC) har cirka 400 miljoner USD likviderats, medan cirka 170 miljoner USD var positioner i BTC som gled idag, vilket ledde till likvidationer och ytterligare avveckling.

I skrivande stund handlas BTC till 54 735 USD och minskar med mer än 5% på en dag, vilket minskar sina veckovinst till nästan 12%. BTC nådde sin nya rekordhöga nivå på 58 641 USD (per Coingecko.com) den senaste söndagen.

Andra stora mynt från topp 10-klubben minskar med 6% -11% på en dag, förutom XRP som plötsligt samlades i dag men också korrigerar vinster.

Under tiden, på samma sätt som den senaste veckan, stora utbyte Binance leder igen – över 50% av de totala likvidationerna under den senaste timmen hände på denna plattform igen.

Byt likvidationer på en timme:

Överleveragerade Crypto-handlare tappade precis ytterligare 1 USD, Binance Leads Again 102
Källa: bybt.com, 10:30 UTC

Som rapporterats har långa avvecklingar blivit fler under den senaste månaden. Med bitcoin (och andra mynt) som bryter rekordhöga nivåer nästan varje vecka, kan vissa handlare känna sig oförmögna att få betydande exponering utan marginalhandel.

Ett växande antal handlare har dock inte råd att behålla sina hävstångspositioner vid fall. Därför den växande frekvensen av stora likvidationer.

Som rapporterat är hävstångshandel den största risken för kryptomarknaden när det gäller vad som kan orsaka att “något dyker upp i raden”, enligt Joey Krug, Co-Chief Investment Officer på USA-baserade stora kryptoinvesteringsföretag. Pantera Capital.

Han varnade för att vissa människor blir självbelåtna när de inser att krypto är här för att stanna. Som ett resultat lyftar de upp det och tänker att det inte kan gå ner så mycket eftersom institutioner kommer att sopa in och köpa och spara dagen. Men så småningom, när locket blåser av och buden inte finns, kommer likvidationer av hävstångslängder att sänka priset som precis hänt igen.

Hävstångshandel avser upplåning av medel så att du kan inta en större position än vad du skulle kunna göra med dina befintliga medel så att du potentiellt kan generera en högre vinst. Men medan marginalhandel gör det möjligt för handlare att förstärka sin avkastning kan det också leda till ökade förluster och likvidationer, varför erfarna handlare tenderar att råda nykomlingar att hålla sig borta från levererad handel.
___

Reaktioner:

___
Läs mer:
Vad är levererade tokens och ska du byta dem?
– Cryptoasset Margin Trading: Hur säkert är det?
– 7 sätt att korta krypto
– Crypto-handlare varnar nybörjare om ny och superrisk riskfunktion
___
(Uppdaterad kl 11:05 UTC med en infografik.)

Source link