Original Ethereum överträffar ETH trots sin “institutionella utveckling”

Av | maj 5, 2021


Original Ethereum överträffar ETH trots sin 'institutionella utveckling' 101
Källa: Adobe / AlekseyIvanov

Den ursprungliga token för den ursprungliga Ethereum-blockkedjan, Ethereum Classic (ETC), rally och stiger nästan 50% på en dag och överträffar Ethereum (ETH) trots sin “institutionella utveckling”.

ETC, för närvarande det 16: e myntet efter börsvärde, ökar med 47% på en dag (7:20 UTC) och når nästan USD 79. Det ökade 134% på en vecka och 444% på en månad. Sammantaget uppskattade det det senaste året 968%. Tidigare den 5 maj nådde den en rekordhög nivå på 83,78 USD.

Under tiden har ETH minskat med nästan 3% på en dag, medan den uppskattat mer än ETC bara under den årliga tidsramen, och med en betydande mängd – ETH har ökat med 1465% under de senaste 12 månaderna.

ETC: s 24-timmars handelsvolym hoppade också avsevärt, från 1,2 miljarder USD den 3 maj, till 11,15 miljarder USD den 4 maj och 13,54 miljarder USD registrerade hittills idag – och landade myntet på 7: e plats enligt detta mått. ETH rankas 2: a, med 73,7 miljarder USD idag.

ETC-pristabell:

Original Ethereum överträffar ETH trots sin 'institutionella utveckling' 102
Källa: coingecko.com

Barry Silbert, VD för Digital valutagrupp som äger Investeringar i gråskala, och vem sa han köpte ETC 2016, noterade också pristillväxten, ordspråk “$ 0,50 -> $ 50,00 är inte för illa.”

Det är dock inte klart vad som har utlöst denna rally och vem köparna är. Vissa analytiker spekulerar i att de nya köparna väljer ETC eftersom detta är “en billigare version av ETH.”

Som rapporterats tillhandahölls en utvecklingsuppdatering från ETC Mantis-projektet – en klient skriven för Ethereum Classic. Utvecklingsföretag IOHK, som står bakom Cardano (ADA), har ett dedikerat Mantis-team för detta projekt, som redan har distribuerat ett fullt stöttat testnät ‘Sagano’.

Under tiden har mycket av ETH: s 2021-framgång drivits av detaljhandelsinvesterare, sade CoinMetrics, men det ses också en “institutionell utveckling”.

“Institutionella investerare började komma in i krypto i en oöverträffad takt 2020”, sa det, även om de har gått långsammare att anta ETH än bitcoin (BTC). Fortfarande “det finns tecken på att ETH äntligen börjar få fart med institutioner som går in på sommaren.”

Chicago Mercantile Exchange (CME) futures, som lanserades i februari, är ett av de främsta sätten som institutionella investerare kan få exponering för krypto per CoinMetrics. Handelsvolymen för CME ETH var relativt låg i mars, men den ökade i april och nådde en daglig topp på över 500 miljoner USD. “ETH-volymen började precis slå nya toppar i april och verkar fortfarande öka”, heter det.

Enligt kryptoutbyte OKEx, i samarbete med kryptomarknadsdataleverantör CryptoCompare, undersöker tillväxten av CME: s ETH-terminer, “uppgifterna som samlats in från de sista månaderna 2020 till den 21 april 2021 – i kombination med bevis på starkt kapitalinflöde till ETH-börshandlade produkter och investeringsfonder – ger en tydlig bild av ökande icke- detaljhandelsefterfrågan på ETH-exponering. “

Lanseringen av staking som en del av en uppgradering till Ethereum 2.0 verkar bidra till den nuvarande stigande efterfrågan, de finner, men också den kommande EIP-1559, som framkallar en förändring av Ethereums penningpolitik “ser ut att stärka ETHs totala värde förslag [and] kan öka tillgångens överklagande bland planetens rikaste investerare. ”

Dessutom per digital valutahanterare CoinSharesEthereum såg inflöden på 30 miljoner USD förra veckan, vilket ledde till att de totala investeringsprodukterna under förvaltning uppgick till 13,9 miljarder USD. Det största inflödet var till BTC med 442 USD.
___
Läs mer:
– Ethereum Classic steg med 3% idag efter tredje 51% attack på en månad
– Ethereum Classic för att påskynda “större samarbete” med Ethereum

– Ethereum vänder kort på Bitcoin på Google bland 5 000 USD per ETH-prognoser
– Ethereum Economy är ett korthus

Source link