‘Oöverträffad’ allians mot Kina, Crypto Investment Flows + Fler nyheter

Av | juli 19, 2021


'Oöverträffad' allians mot Kina, Crypto Investment Flows + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / bbbar

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.
____

Politik nyheter

 • “En oöverträffad grupp” av allierade och partner – inklusive Europeiska unionen, Storbritannien och Nato – går med i USA för att avslöja och kritisera Folkrepubliken Kina (PRC) skadliga cyberaktiviteter, sade USA: s vita hus. i dag. “Som beskrivs i offentliga debiteringsdokument som inte förseglats i oktober 2018 och juli och september 2020 har hackare med en historia av arbete för PRC: s ministerium för statssäkerhet (MSS) engagerat sig i ransomware-attacker, cyberaktiverad utpressning, kryptojacking och rangordnad stöld från offer runt om i världen, allt för ekonomisk vinst, “tillade de.

Investeringar nyheter

 • Produkter för digitala investeringsinvesteringar såg ytterligare en lugn vecka med minimalt nettoinflöde på totalt 2,9 miljoner USD förra veckan, per Myntandelar data. “Efter några veckors inflöde till bitcoin (BTC) har vi sett utflöden de senaste två veckorna, med utflöden förra veckan på totalt 10,4 miljoner USD”, sa de och tillade att “dessa utflöden är minimala i förhållande till de betydande utflödena som bevittnades i maj och juni i år. ” Under tiden såg eterum (ETH) sin tredje veckan i rad med inflöden.

  'Oöverträffad' allians mot Kina, Crypto Investment Flows + Fler nyheter 102
  MTD – månad till datum; YTD – hittills; AUM – tillgångar under förvaltning. Källa: CoinShares
 • Enligt de dagliga arkiverna från värdepappersföretaget ARK-investering, de har köpt totalt 225 937 aktier i betalningstjänstföretaget Fyrkant efter att den senare grundaren, Jack Dorsey, bekräftade att företaget bygger en Bitcoin-fokuserad öppen utvecklarplattform för decentraliserad finansiering (DeFi).
 • Stor förvaltare av digital valuta Gråskalainvesteringar och CoinDesk-index, ett dotterbolag till CoinDesk webbplats, meddelade lanseringen av investeringsprodukten Grayscale DeFi Fund och CoinDesk DeFi Index. Grayscale DeFi Fund ger investerare exponering för ett urval DeFi-protokoll genom en marknadsvärdesvägd portfölj som är utformad för att spåra CoinDesk DeFi-index.
  Indexet består av följande tillgångar och viktningar:
  – Uniswap (UNI), 49,95%
  – Aave (AAVE), 10,25%
  – Förening (COMP), 8,38%
  – Kurva (CRV), 7,44%
  – MakerDAO (MKR), 6,49%
  – SushiSwap (SUSHI), 4,83%
  – Synthetix (SNX), 4,43%
  – Yearn Finance (YFI), 3,31%
  – UMA-protokoll (UMA), 2,93%
  – Bancor Network Token (BNT), 2,00%

Gruvnyheter

 • Bitcoin gruvarbetare Iris Energy Pty planerar att samla in cirka 200 miljoner USD i en ny insamlingsrunda innan den söker en direkt notering på Nasdaq utbyte, rapporterade Bloomberg med hänvisning till en okänd källa. Finansieringen kan hjälpa till att förbereda företaget för en notering så snart som i år, tillade det.
 • De Ryska föreningen för kryptoekonomi, artificiell intelligens och blockchain (RACIB), ett kollektiv med cirka 2000 krypto- och AI-spelare, säger att det samarbetar med federala och lokala organ och regeringsdrivna företag som en del av en samlad insats för att locka krypto gruvarbetare. I ett officiellt tillkännagivande, publicerat på engelska, uppgav RACIB att det har bildat ett antal “arbetsgrupper” inom den offentlig-privata sektorn med fokus på att attrahera gruvarbetare – och var angelägen om att lyfta fram det faktum att 1 158 MW “nya generationens vindkraftsparker” hade gått online hittills 2021.
 • De Black Rock Petroleum Company sa att det har ingått ett bindande avtal med crypto mining hosting-företag Optimum Mining Host LLC att vara värd för och driva upp till en miljon av sina BTC-gruvmaskiner. Det första 24-månadersavtalet är att 200 000 maskiner ska planeras för utplacering, plus närmare 300 000 maskiner och mellanliggande 500 000 åtaganden omedelbart när värdkapaciteten är klar.

CBDCs nyheter

 • Tre republikanska senatorer uppmanade USA: s olympiska kommitté att förbjuda amerikanska idrottare att använda Kinas nya digitala valuta vid vinter-OS i Peking 2022, med hänvisning till spionage och datasäkerhetsproblem, rapporterade Bloomberg.
 • China Merchants Bank har blivit den senaste kommersiella banken för att gå med i centralbankens pilotprogram för att undersöka och utveckla den digitala yuanen, rapporterade Caixin med hänvisning till en vice guvernör för Folkets Bank of China.

Regulationsnyheter

 • Sydkoreas främsta finansiella tillsynsmyndighet Financial Services Commission (FSC) har uteslutit möjligheten att förlänga tidsfristen den 24 september för alla kryptobörser för att erhålla driftstillstånd från Enhet för finansiell underrättelse – eller ansiktsstängning. Hittills har ingen av landets 60 börser fått tillstånd och endast fyra har för närvarande bankpartner, utan vilka det är omöjligt att få tillstånd. Alla fyra av dessa börs bankkontrakt löper ut den 24 september, efter de senaste kortfristiga förlängningarna. Per Dalian avfärdade FSC ilsket möjligheten att förlänga den befintliga tidsfristen och hävdade att utbytena hade “tillräckligt med tid” för att förbereda sig för 24 september.

Utbyter nyheter

NFTs nyheter

 • Ung kinesisk konstnär Huang Heshan kommer att visa upp sitt NEAR-protokoll (NEAR) -drivna icke-fungibla token (NFT) vid den årliga Taobao Maker Festival (TMF) i Kina, värd för den stora e-handelsplattformen Alibaba i juli sa NEAR Protocol i ett blogginlägg.Source link