Olycklig Bitcoin Suisse, Fed-priser, försenad skattesäsong + Fler nyheter

Av | mars 17, 2021


Olycklig Bitcoin Suisse, Fed-kurser, försenad skattesäsong + Fler nyheter 101
Fed ordförande Jerome Powell. Källa: en videoskärmdump, Youtube, NBC News

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Regulationsnyheter

 • De Schweiziska tillsynsmyndigheten för finansmarknaden (FINMA) tillkännagav att det är osannolikt att det kommer att bevilja en licens till kryptotjänster inom finansiella tjänster Bitcoin Suisse AG. Enligt pressmeddelandet informerade tillsynsmyndigheten företaget att “baserat på aktuell information anser det att ansökan om en banklicens inte är berättigad till godkännande och att prognosen är ogynnsam.” Den sa bland annat att “det finns tecken på svagheter i penningtvättens försvarsmekanismer.” Bitcoin Suisse AG lämnade in en ansökan om en banklicens till FINMA år 2019, men drar nu tillbaka den. FINMA avslutar därför licensförfarandet, heter det. Bitcoin Suisse svarade inte på vår begäran om kommentar.
 • Den Paris-baserade Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (ESMA), Europas ledande marknadstillsynsmyndighet, varnade investerare för att de utsätts för “betydande risker” från den snabba ökningen av bitcoin (BTC) och andra kryptotillgångar. Tillsynsmyndighetens senaste riskrapport sa att “kryptotillgångar är mycket riskabla och spekulativa” och att “konsumenter måste vara uppmärksamma på de stora riskerna med att köpa och / eller hålla dessa instrument, inklusive möjligheten att förlora alla sina pengar.”
 • Rysslands president Vladimir Putin sa att myndigheterna bör vidta ytterligare åtgärder mot olagliga gränsöverskridande överföringar av “digitala finansiella tillgångar.”

Ekonomiska nyheter

 • De Amerikanska centralbanken sa att man beslutade att hålla målintervallet för federala fonder på 0 till 1/4 procent och förväntar sig att det kommer att vara lämpligt att bibehålla detta målintervall tills arbetsmarknadsförhållandena har nått nivåer som överensstämmer med deras bedömningar av maximal sysselsättning och inflation 2% och är på väg att måttligt överstiga 2% under en tid.

Skattenyheter

 • De US Internal Revenue Service planerar att driva tillbaka tidsfristen för skatteregistreringssäsongen ungefär en månad till 15 maj från och med den 15 april, rapporterade CNBC och citerade ingen. Enligt rapporten svarade IRS och Treasury inte på CNBC: s begäran om kommentarer om förlängningen.

Investeringsnyheter

 • Den Hong Kong-baserade apptillverkaren Meitu sa att det förvärvade ytterligare 16 000 ETH för 28,4 miljoner USD och BTC 386 för 22 miljoner USD via sitt dotterbolag Miracle Vision i dag.
 • Graham Ivan Clark, Florida-hackaren som vid 17 års ålder 2020 riktade sig mot cirka 130 Twitter-konton och uppmanade anhängare att skicka BTC, kommer att sitta i tre år i fängelse, följt av tre års fängelse, efter att ha gått med på att erkänna sig skyldig. Avtalet gjorde det möjligt för Clark att dömas som en “ungdomsförbrytare”, rapporterade The Tampa Bay Times, och undviker en tioårig straff som han skulle ha fått om han hade dömts som vuxen. Det obligatoriska minimumet gäller endast om Clark bryter mot sin prövning.
 • USA: s federala domare i USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) ärende mot blockchainföretaget Krusning har förnekat ett förslag till ingripande som lämnats in under helgen på uppdrag av en grupp XRP-innehavare som hävdar att de inte var tillräckligt representerade i stämningen mot Ripple och dess chefer. Förslaget nekades “utan att det påverkar”, vilket innebär att advokater som representerar XRP-investerare kan omformulera det.

Antagande nyheter

 • Stora kryptoföretag Crypto.com har meddelat Montreal Canadiens av National Hockey League (NHL), allmänt känd som Habs, som deras nya partner. Enligt pressmeddelandet kommer sportfranchisen att spela sitt nästa hemmamatch fredag ​​kväll på en nyligen präglad isyta som visar Crypto.com på Bellis centrumcentrum, som rymmer mer än 22 000 sportfans per natt.
 • Atlanta-baserad leverantör Bitcoin Depot lanserar 115 nya BTC-bankomater i 24 stater i USA under de kommande veckorna, inklusive 14 i Alabama, 13 i Minnesota, 12 i Florida och 12 i Kalifornien. Företaget har mer än fördubblat sitt bitcoin-uttagsautomater under de senaste sex månaderna och överträffat 2000 kiosker över hela världen, säger pressmeddelandet och tillägger att företaget förväntar sig att växa med 200% i år.

Utbyter nyheter

 • Coinbase kommer alltmer närmare sitt föreslagna börsintroduktion och har lämnat in ändrad dokumentation till SEC och hävdar att det har registrerat cirka 115 miljoner aktier. Företaget strävar efter att göra en direkt notering på Nasdaq utbyte, men nämnde inte avgörande ett föreslaget noteringsdatum. Coinbase-aktier har också bytt ägare till 200 USD till 375 USD i privata transaktioner i år. Företaget tog också tillfället i akt att distansera sig från Ripple, med vilken SEC för närvarande är inblandad i en laglig strid. Coinbase skrev att “framöver” förväntade sig “ingen handelsvolym eller totala intäkter relaterade till XRP-handel”, liksom “en minskning av tillgångar” på sin plattform “hänförlig till XRP.”
 • Storbritanniens Advertising Standards Authority har bekräftat ett klagomål från en läsare av den lokala tidningen Northamptonshire Telegraph. Läsaren uppgav att a Coinfloor-utgivna reklam riktade sig orättvist mot pensionärer genom att presentera vittnesmål från en pensionär som talade om bitcoininvestering. Londonbaserade börsen anklagades för att skapa en “vilseledande” marknadsföringskampanj genom att inte “klargöra riskerna med bitcoininvesteringar eller att bitcoinmarknaden var oreglerad i Storbritannien”, rapporterade Press Association (via Richmond och Twickenham Times ). Klaganden hävdade att annonsen var ”socialt oansvarig” eftersom den föreslog att köpa BTC skulle kunna erbjuda investeringssäkerhet. Coinfloor uppgav att de åsikter som uttrycktes i annonsen inte var sina egna, utan en kunds.

DeFi-nyheter

 • WeMade Tree, blockchain-spelarmen för Legend of Mir serieutvecklare Vi gjorde, är inställd på att ta steget in i den decentraliserade finanssektorn (DeFi) och underteckna ett samförståndsavtal med Ozys. WeMade Tree har redan presenterat planer för en digital tokensutbyte och har utfärdat en egen börsnoterad kryptoasset. Men enligt Gogam Shinmun har WeMade Tree nu gått samman med Ozys, den sydkoreanska utvecklaren av KlaySwap DeFi-protokollet. KlaySwap bygger på Kakao-kör Klaytn blockchain-nätverk. Affären kan göra det möjligt för användare av WeMade Tree-utgivna spelrelaterade kryptoassets att byta ut sina tokens med nätverkets inhemska klay-tokens.Source link